Eduskuntavaalit 2019 lähestyvät

Vahvistettua presidentinvaalien tulosta odotellessa. Toiselle virkakaudelle valitun tasavallan presidentti Sauli Niinistön kannatusprosentti 62,7 % oli huikean korkea. Äänestysprosentiksi ilmoitettiin 69,9 %. Joten myös hänen totuusleikkuroitu kannatuksensa on ennätyssuuri. Eli 62,7% x 0,699 = 43,8 %! Huikea suoritus ja onnittelut hänelle sekä hänen tiimilleen erittäin onnistuneesta vaalikampanjasta.

Sitten tilannekuvaa seuraavista eduskuntavaaleista tehtyihin gallup – kyselyihin. Joista esimerkiksi Helsingin Sanomat julkaisi tulokset verkossa 31.1.2018 otsikolla: ”Helpotusta Sdp:lle ja keskustalle: presidentinvaalien mahalasku ei näy puolueiden kannatuksessa” ja printissä 1.2.2018 otsikolla: ”Vaalien mahalasku ei näy puoluekannatuksessa”.

Helsingin Sanomat väitti 1.2.2018 uutisessaan muun muassa seuraavaa:
”Puolueet: Yhteensä hallitusryhmät nauttivat nyt 39 prosentin luottamusta”

Kun taas totuusleikkuroitujen gallup-lukujen valossa tuo prosenttiluku kuuluukin oppositiopuolueille! Hallituspuolueiden totuusleikkuroitu kannatusluku on juuttunut alle 30 prosentin! Eli aika pienillä, todellisilla, kannatusluvuille meitä suomalaisia hallitaan.

Tässä linkissä tilannekuvaa; vuosien 2015 ja 2016 totuusleikkuroiduista gallup-luvuista.

Eli kuten tuon linkin takaa löytyvistä kaavioista selviää, hallituspuolueiden kannatuksen romahtaminen on tosiasia. Eikä tuossa mitään. Noinhan hallitusvastuussa tuppaa käymään.

Mielenkiintoisia gallup – aikoja ja seuraavia eduskuntavaaleja odotellessa..

Varsinkin nyt, kun Paavo Väyrynen on ilmoittautunut keskustan puheenjohtajakisaan: ”Paavo Väyrynen pyrkii keskustan puheenjohtajaksi – aikoo erota puolueesta, jos häntä ei valita” – Iltalehti 1.2.2018. Toivottavasti tuo lupaus on otettu puheenjohtajaehdokkaalta kirjallisena ja selkeällä aikataululla varustettuna.

Mielenkiintoista on myös seurata; onnistuuko ja haluaako Paavo Väyrynen avata Suomen 1990-luvun pankkikriisin sekä EU- ja eurolähihistorian tapahtumat sillä tavalla, että myös nuoremmat sukupolvet ymmärtävät niiden merkityksen omalle lähitulevaisuudelleen.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä. –

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, maan tapa, politiikka, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.