Keskustan todellinen kannatus jo alle 10 prosentin!

Ensimmäistä kertaa Suomi 2017 verkoston totuusleikkuroitujen galluppien aikana; pääministeripuolueen todellinen kannatus on tippunut alle 10 prosentin!

Hallituksen todellinen kannatus on jo alle 30 prosenttia! Opposition yli 40 prosenttia!

Huomioitavaa ja historiallista on myös se, että 1,1 prosentin kannatuksen omaavilla sinisillä (ex – Uusi Vaihtoehto) on SOT – hallituksessa edelleen viisi (5) ministerin salkkua ja eduskunnan puhemiehen paikka. Tosin tuo puhemiehen paikka poistuu sinisiltä vuoden 2018 istuntokauden alkaessa.

Sitten totuusleikkuroitujen gallup-lukujen viimeisellä sijalla olevien sinisten toimien tarkasteluun. Sinisillä on tulevana viikonloppuna; oman värikkään alkuhistoriansa ensimmäinen puoluekokous. Se pidetään Tampereella. Toivotaan, että se sujuu rauhallisissa ja asiallisissa merkein. Myös poliittisten jälkipelien suhteen.

Mielenkiintoista on nähdä saadaanko viikonloppuna sinisten syntyhistoriasta jo tarkennettu selvyys ja kenen/keiden suusta se mahdollisesti kuullaan? Lennosta syntyneet siniset; ovat olleet nimeltään tähän mennessä vaihtelevan nimiset. Mielenkiintoista seurata, mikä sinisten lempinimeksi mediassa vakiintuu?

Näin Sinisten tilanteesta kertoi 14.12.2017 puolueen puheenjohtajaksi pyrkivä ja sinisten kansanedustaja Sampo Terho:

Sampo Terho varautuu siihen, että sinisten nousu kestää – ”Olemme hallituskelpoinen puolue” – Keskisuomalainen 14.12.2017

Terho sanoo, että väärää tietoa puolueen synnystä levittäneet eivät ole vielä tunnustaneet.

– –

Potentiaalia on
Sinisten puheenjohtajaksi tulevan viikonvaihteen puoluekokouksessa pyrkivä Terho ei ole vielä huolestunut heikosta gallupsuosiosta, sillä puolue on vasta perustamisvaiheessa. Perussuomalaisilla menestystä alkoi tulla vasta yli kymmenen vuoden työn jälkeen.

– –

Etujärjestökytkös puuttuu
Terhon mukaan siniset erottaa muista puolueista se, ettei sillä ole mitään etujärjestökytköstä, jolloin puolue pystyy miettimään ratkaisuja laajemmin kuin muut puolueet.

– –

Kansanäänestys EU-erosta
– Kansanäänestys Suomen EU-erosta voi olla mahdollinen, jos perussopimukset avataan ja liittovaltiokehitystä viedään voimakkaasti eteenpäin, Terho sanoo.

– –
Keskiluokka ja pienyrittäjät
– Tavallisen suomalaisen edunvalvonta on puolueemme johtoajatus. Se erottaa meidät vanhoista puolueista, jotka toimivat usein jonkun eturyhmän poliittisena siipenä, Terho sanoo.

– –

Mandaatti neljäksi vuodeksi
Terho torjuu opposition kritiikin siitä, ettei hallituksella olisi enää legitimiteettiä toimia, koska sen kannatuspohja on kaventunut.

– –

300 jäsentä
Tampereen puoluekokoukseen on ilmoittautunut yli 200 jäsentä. Puolueen ohjelmatyö käynnistyy puoluekokouksen jälkeen yli 20 työryhmässä.
Toimittaja Ari Helminen/Uutissuomalainen

Eikä tuossa mitään. Toivottavasti media kertoo kaikkien puolueiden todelliset jäsenmäärät, jolloin saadaan vertailukelpoista tietoa siitä, minkälaisilla puolueiden todellisilla jäsenmäärillä meitä suomalaisia hallitaan? Todellisten gallup-lukujen lisäksi.

SOT – hallituksella on virallista toiminta-aikaa jäljellä. Noin 1,5 vuotta. Vaikka sen totuusleikkuroidut gallup-luvut ovat ennätyksellisen alhaalla. Joten pakko kysyä: onko minkäänlaista hallitusohjelmaa äänestäjille tarjoavaa hallitusvaihtoehtoa edes vielä tarjolla? Joten odotellessa eetteriin yksi avoin kysymys.

ENTÄ KUKA LOBBAISI POTILAAN/VAKUUTETUN PUOLESTA?
Joten nyt on mielenkiintoista seurata, mitä tapahtuu sosiaalivakuutusten ja – politiikan rintamilla. Kuumana käyvä keskustelu lakisääteisistä vakuutuksista ja sosiaaliturvasta on ollut mielenkiintoista seurattavaa. Enää ei potilaiden/vakuutettujen kannalta puhuta yksittäistapauksista.

Keskustelu sai marraskuun lopussa kerrasta isommat kierrokset, kun vakuutusalan erittäin vaikutusvaltaiset etu- eli lobbarijärjestöt Finanssiala ry ja Tela ry joutuivat nousemaan poteroistaan avoimeen päivänvaloon. Toki se, jolla on rahat päättää myös sen, mihin rajalinja virallisen todellisuuden ja todellisen todellisuuden välillä vedetään.

Eikä tuossa kaikki.

Tässä lakisääteistä vakuutusalaa koskeviin tilanteisiin; ennen perussuomalaisten kahtia jakautumiseen johtaneita tapahtumia Jyväskylässä 10. – 11.6.2017:

Ympyrä on sulkeutunut”
Julkaistu kesäkuu 8, 2017
Perussuomalaisethan pitivät kysymyksessä esitettyjä epäkohtia ja perustuslain vastaisuuksia hyvin esillä. Etenkin ja ennen vuosien 2011 sekä 2015 eduskuntavaaleja. Näin tapahtui useamman perussuomalaisten ehdokkaan ja sittemmin kansanedustajiksi sekä ministereiksi nousseen toimesta. Ison kuvan vertailu vihreiden ja perussuomalaisten tekojen sekä puheiden välillä löytyy tästä Suomi 2017 – blogin linkistä.

Kansanedustaja Riitta Myllerin/sd tekemän kirjallisen kysymyksen (KK 284/2016 vp) tarkemmassa tarkastelussa paljastuu, että aikajanaan kytkeytyvä ympyrä on sulkeutunut, kun tuon kirjallisen kysymyksen vastaajana oli perussuomalaisten sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä. Ministerin vastaus kysymykseen hieman tuonnempana.”

Lue lisää Suomi 2017 – blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2017/06/08/ympyra-on-sulkeutunut/

Eikä tuossa vielä kaikki.

Vanhan perussuomalaisten pitkäaikaisten äänestäjien on ilo muistaa vielä kerran, että perussuomalaisten ministerit hallitsivat parin vuoden ajan kaikkia tarpeellisia avainministeriöitä, joista käsin näitä aiemmin kerrattuja asioita olisi voitu pitää esillä:

> Lakisääteiset vakuutus- ja sosiaaliturvaan liittyvät asiat:
– sosiaalivakuutukset ja – politiikka

Sosiaali- ja terveysministeriön ykkönen; sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilalla (aiemmin Hanna Mäntylä) oli vakuutusasiat vastuullaan. Myös, kirjallisesti ja suljetusti toimivan vakuutusoikeusjärjestelmän ensimmäisen asteen lautakunnat (Tamla, Somla ja Telk), vakuutuslääkärijärjestelmä ja vakuutuslääketiede kuuluvat edelleen ministeri Mattilan vastuualueelle. Montako avausta olet häneltä kuullut?

> Oikeusturva, perus- ja ihmisoikeuksiin liittyvät asiat:
– oikeus-, laillisuuvalvonta- ja ihmisoikeuspolitiikka

Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmille kuuluivat muun muassa vakuutusoikeus ja sen toimintaa liittyen myös vakuutuslääkärit sekä vakuutuslakimiehet. Hänelle isot kiitokset, että saattoi pienimuotoisen selvityksen vakuutusoikeudesta liikkeelle.

Ulkoministeri Timo Soinille kuuluivat muun muassa Suomen ihmisoikeustilanne, raportointi siitä ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen (EIT) liittyvät asiat. Montako puheenvuoroa tai avausta, kyseessä olevista asioista, olet hänen suustaan ministerinä kuullut?

Eikä tuossa ollut vielä ihan kaikki.

Joten on erittäin mielenkiintoista kuulla sinisten uuden puheenjohtaja kertomana se, että mitä kyseisten alueiden tiedossa oleville ongelmille ollaan sinisten toimesta valmiita tekemään? Entä mitä tuo etujärjestöistä ja niiden sidonnaisuuksista vapaa siniset oikein tarkoittaa? Voiko sellainen eduskuntapuolue Suomessa olla edes mahdollinen?

Internetin tietojen mukaan sinisten ensimmäisen puoluekokoukseen Tampereen kaupungin tervehdyksen tuo pormestari Lauri Lyly. Entisenä pitkäaikaisena SAK:n puheenjohtajana, hän voi niin halutessaan kertoa esimerkiksi ansaitulle eläkkeelle; EK:n työmarkkinajohtajan tehtävistä siirtyneen legendaarisen Lasse Laatusen kanssa; mitkä faktat on hyvä tietää, kun äänestäjille luvataan etujärjestöistä vapaata poliittista toimintaa!

Tärkein asia on äänestäjienkin tietää se, että keneltä kuhunkin asiaan tulevat rahat, niin sillä on aina suurin valta. Myös lakisääteisissä vakuutuksissa ja sosiaaliturvassa. Jolloin perustuslaki ja laillisuusvalvonta kyllä taipuvat. Tarvittavan paljon ja On Sovittu Että (OSE) – järjestelmän ekosysteemin päätösten mukaan.

Hyvää joulun aikaa! Vaikka monesta; tässäkin artikkelissa olevasta, asiasta eri mieltä oltaisiinkin.

* * * *

– Artikkeli linkit toiminnassa; artikkelin toiminnan hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): Perustuslaki, politiikka, populismi, populisti Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.