Sosiaalisen median luomat kuplakoplaverkostot

Iso-Britannian poistuessa Euroopan unionista ovat tahtipuikon heiluttamisen ottaneet, uutistietojen mukaan haltuunsa Ranska ja Saksa. Tukea he hakevat ensisijaisesti; ensin toisilta EU:n isoilta mailta. Kuten asiasta riippuen Espanjalta ja Italialta. Joten miten Suomen kansallisten etujen käy, kun Euroopan unionia yritetään muuttaa isosti uuteen suuntaan? Tuosta suunnastahan kuullaan tarkemmin, kun aihetta käsittelevien Euroopan unionin huippukokousten sarja käynnistyy joulukuussa. Niin virallisten kuin epävirallisten.

Suomessa aiheesta käytyihin julkisiin keskustelutilaisuuksiin on ollut vaikeaa päästää mukaan. Saati sitten esittää yleisökysymyksiä Suomen ja EU:n johtajille.

Syksyn 2017 tilaisuuksissa ja eduskunnan suuressa valiokunnassa käsiteltiin EU-komission jäsenmailleen antamia alustuksia eri aihealueisiin. Osa kyseisistä tiedoista löytyy tämän artikkelin lopussa olevasta ”Ratkaisujen Suomi 2015-2019” – linkistä.

Sosiaalisen mediassa vaikeutena ollut pysyä EU-keskusteluissa sisällä. Penaltii ja punaista korttia tulee herkästi, jos yrittää tuoda keskusteluun mukaan virallisesta todellisuudesta poikkeavan lähestymiskulman. Vaikka tuo lähestymiskulma perustuisi korkea-arvoisen EU-johtajan omiin sanomisiin. Vieläpä sanatarkasti. Tässä yksi tuore tosielämän esimerkki.

Tämä keskustelu Euroopan unionin tulevaisuudesta loppui somessa lyhyeen.

Toki jokainen meistä valitsee ne henkilöt, keiden kanssa haluaa ja ennättää sosiaalisessa mediassa keskustelemaan. Joten tuo kiireisen Suomen EU-komissaarin ja yhden EU-komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen ja hänen kabinettinsa (Jyrki Katainen’s team | European Commission) tekemä, rajanveto on omalla tavallaan ihan ymmärrettävä. Tuohon asemaan noustuaan hänen ei tarvitse välttämättä enää koskaan poistua, omasta ja ajan kanssa rakennetusta kuplakoplaverkostostaan.

Vaikka monesta asiasta eri mieltä ollaankin, niin onneksi voimme yhdessä yrittää vaikuttaa ison kuvan asioihin tahoillamme ja oman kuplakoplaverkostomme kautta myös ulkomaailmaan näkemyksiämme pullauttaen.

Harmi vain, että todellisessa todellisuudessa, Suomea sekä suomalaisia koskevat EU-asiat ja -kannat ovat olleet alle 500 ihmisen kokoisen kuplakoplakonklaavin (KKK) päätettävissä. Joten toivotaan, että pientä parannusta tapahtuu verrattuna Vanhasen listan aikoihin.

Silmiemme edessä ja sormiemme äärellä on uusien mahdollisuuksien siemensäkki. Uudet ohjelmisto- ja rautateknologiat ovat mahdollistaneet uusien tapojen käyttöönoton yhteiskunnallisissa asioinneissa ja keskusteluissa. Harmi vain, että noita mahdollisuuksia ei Suomessa hyödynnetä parhaalla mahdollisella tavalla. Esimerkiksi lainsäädäntöhankkeiden digitalisoinnin avulla voitaisiin tapaturma – ja ammattitautilaki laittaa kerralla kuntoon!

Täyteen mittaansa puhallettujen kuplien ja omien kuplakoplaverkostojen kanssa pitää olla varovainen. Yksi vankan tietopohjan omaava henkilö voi vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen vahvasti ja ennen näkemättömän nopeasti. Varsinkin, jos hän osoittaa olleensa näkemystensä ja tietojensa suhteen; varsin lähellä sitä kaivattua todellista todellisuutta. Kiitos esimerkiksi sosiaalisen median ja elävän elämän yhdistelmien tarjoamien mahdollisuuksien.

Toivottavasti Euroopan unioniin ja euroon liittyvistä hankkeista saadaan paljon tarkentavia lisätietoja, jos ja kun Paavo Väyrysen presidenttiehdokkuus varmistuu. Ja sitä myötä presidentinvaalien 2018 toinen kierros tulee entistä todennäköisemmäksi.

Eikä tässä kaikki.

Surullista, että olemme ylittäneet; kohta seuraavan asiakokonaisuuden suhteen, ajallisen puolivälin. ”Ratkaisujen Suomi 2015 – 2019” – artikkelissa löytyy pienen ihmisen lähestymiskulmaa EU – asioiden isoon kuvaan. Sitä voitaisiin joukkoistamisen kautta työstää sosiaalisessa mediassa lisää. Yhdessä toimien . Yli puolue- ja etujärjestörajojen sekä sosiaalisen median raja-aitoja avaten. Näin toimien jo kertaalleen tehdyt; rahallisesti ja inhimillisesti erittäin kalliit, virheet mahdollisesti välttäen.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): EU, politiikka, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.