Pääministerin asema 2

Toivotaan, että perussuomalaisten hajoamiseen johtaneet asiat saadaan julkisuuteen aikajanalle laitettuina ja tiedot varmistettuina. Samaan aikaan toisaalla.

Kuva-arvoitus. Kuka heistä ei vielä ole euromiljonääri?

Tässä yksi mahdollisuus ottaa kantaa pääministerin asemaan. Kansan Gallup mittaa sellaisia kansalaisten ja äänestäjien tuntoja, joita ei niin sanotusti maksetuissa gallupeissa välttämättä kysytä.

Kansan Gallup hallituskriisistä 20.6.2017 –
> vain yksi vaihtoehto on mahdollinen

Pienelle huomiolle on jäänyt julkisuudessa se, että pääministeri Juha Sipilän johtama SOT – hallitus jatkaa edellisten hallitusten ja lobbarijärjestöjen hyväksi havaitsemaa toimintatapaa. Integroi oman puolueen ja omien vaalirahoittajien kannalta tärkeimmät lobbarit ministeriöihin ja pidä oma spin doctor mahdollisimman lähellä. Fyysisesti tai nykyaikaisin mobiiliratkaisuin.

Esimerkiksi erittäin vaikutusvaltaisille työmarkkinajärjestöille sekä finanssi- ja vakuutusaloille SOT-hallituksen pystyssä pysyminen on erittäin tärkeää. Hallitusohjelmassa ei ole mitään sellaista, joka uhkaisi niiden ylivertaista asemaa lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan alueilla.

Erilaisia vaaligallupeja on tupsahdellut ilmoille kiihtyvään tahtiin.

Huolestuttavinta lukemissa päättäjien ja yhteiskuntarauhan kannalta on se, että 30 – 40 prosenttia äänioikeutetuista etsii koko ajan puoluetta ja ehdokasta, jota voisi vaaleissa äänestää ja johon voisi vielä vaalienkin jälkeen luottaa.

Totuusleikkuroitujen gallup-lukujen valossa huolestuttavaa on se, että miten ohuella todellisella kannatuksella meitä suomalaisia hallitaan. Tässä marraskuun 2017 totuusleikkuroituja gallup-tilanteita, niin Yleltä kuin Helsingin Sanomilta.

Eduskuntavaalien 2015 todellinen äänestysprosentti jäi reilusti alle 70 prosentin!

Toivottavasti erilaisia gallupeja avataan myös suhteessa äänioikeutettuihin.

HUOM! Miksei HS ilmoittanut,  kuinka moni ei halunnut tai osannut kertoa puoluekantaansa?

Todellisten lukujen valossa piilevää äänestäjäpotentiaalia äänestäjämarkkinoilla piisaa. Puuttuu vain se oma puolue, johon voi luottaa myös vaalien jälkeen.

Tällä hetkellä vaaleissa äänioikeutettujen määrä Suomessa on noin 4,4 miljoonaa. (Lähde: Oikeusministeriö > Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset » 2017 » Kuntavaalit 9.4.2017).

Eri vaaleissa jättää äänestämättä noin 30 – 60 prosenttia äänioikeutetuista:
Suurimman eli nukkuvien puolueen 30 prosenttia = 1 320 000 äänioikeutettua.
Suurimman eli nukkuvien puolueen 60 prosenttia = 2 640 000 äänioikeutettua.

Tuo alhaisin äänestysprosentti eli alle 40 prosenttia on ollut eurovaaleissa.

”Europarlamenttivaalien 2014 äänestysprosentit: 39,1 (miehet 38,8 ja naiset 39,5).” Lähde: Tilastokeskus – taulukko 5. 2.5. Europarlamenttivaalit 2014, äänestystiedot

Eli vain 1 720 400 äänioikeutettua äänesti. Eli 2 679 600 äänioikeutettua jätti äänestämättä!

Voitanee näin pienen ihmisen näkökulmasta kysyä, mikä on EU:n legimiteetti ruohonjuuri- ja katutason suomalaisen mielissä sekä suomalaisia koskevissa asioissa?

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, EU, korruptio, maan tapa, politiikka, populismi, populisti, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.