Huomio ja hälytys!

Pienelle huomiolle; ennen ja jälkeen lähetyksen, jäänyt Ylen A-Studion Talk 21.9.2017 eli keskusteluohjelma ”Voiko vakuutuslääkäriin luottaa?” on katsottavissa vielä ainakin 13 päivän ajan Yle Areenassa. Toivotaan isosti, että mahdollisimman moni suomalaisista näkee sen ja antaa palautetta päättäjillemme. Moni vastaavanlaisiin tilanteisiin juuttunut toivoo sitä, että aiheen tiimoilta on tulossa runsaasti jatkoa ja nimenomaan tällaisessa suorassa keskusteluformaatissa. Yli media- ja diagnoosirajojen.

Vakuutuslääketieteen ison kuvan avaaminen käynnistymässä Ylen toimesta?

Voiko vakuutuslääkäriin luottaa?
”Vieraina kansanedustajat Jari Ronkainen (ps.) ja Sanna Lauslahti (kok.), vakuutuslääkäri Tapio Ropponen ja vakuutusyhtiötä vastaan pitkän oikeusprosessin käynyt Petri Nurmesniemi.”

Vielä 14 päivän ajan Yle Areenassa:
53 min – to 21.9.2017 – 14 pv jäljellä – 8 605 katselua
https://areena.yle.fi/1-4158543
HUOM! Mikäli linkki on lakannut toimimasta, niin tee uusi haku ohjelman nimellä.

TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo
Tekstitys ohjelmatekstitys (suomi)
Katsottavissa ulkomailla

Ohjelma vahvisti sitä tilannekuvaa, että ero virallisen todellisuuden ja todellisen todellisuuden välillä on iso. Samoin kuin sen, mikä on jo aiemmin tiedostettu.

”Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata”.

Toimittaja Jan Andersson on vakuutusalan taustatietoa hieman lisää syvennettyään; erinomainen juontaja seuraavillekin vastaaville keskusteluohjelmille.

Kolmannen kauden kansanedustajana Sanna Lauaslahti/kok. oli ihmeen tietämätön tosielämän tilanteista. Hän on kumminkin ollut eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan (Stv) jäsen useiden vuosien ajan. Empaattisuudesta plussaa.

Jämäkästi ohjelmassa esiintynyt kansanedustaja Jari Ronkainen/ps, tarvitsee lakialoitteelleen paljon tukea kansanedustajakollegoiltaan. Koska vakuutuslääkäriasia puuttuu hallitusohjelmasta, niin hänen tulee saada erinomaiselle lakialoitteelleen ainakin 100 kansanedustajan allekirjoitus. Toivotaan hänen onnistuvan toimissaan.

Pitkän oikeusprosessin läpikäynyt Petri Nurmesniemi on tiukassa paikassa. Ohjelman aikana ei käynyt ilmi se, että oliko hän pysyvän vammautumisen aiheuttaneen ja työtapaturman/liikennevahingon sattuessa työsuhteen perusteella vakuutettuna? Vai toimiko hän yksityisenä yrittäjänä eli toistuuko hänenkin kohdallaan tapaus Saara Auvinen?

Mikäli Nurmesniemi työskenteli taksissa työsuhteisena työntekijänä, niin myöskin hänen tapauksessaan on hyvä selvittää se, että onko hänen työnantajallaan ollut taloudellinen intresssi? Täysimääräisten korvausten ja eläkkeiden (pysyvän 100 prosentin työkyvyn aleneman mukaan) hylkäämiseksi. Niin työvuorossa kiistattomasti tapahtuneen työtapaturman kuin liikennevahingon perusteella.

Taustatietoa avoimesta internetistä:
vakuutusmaksuvaikutus

Harva tietää, että tuolla sanalla saattaa olla vaikutuksensa siihen, että vakuutus- ja/tai eläkeyhtiö hylkäävät kaikki kriteerit täyttävät korvaus- ja eläkehakemukset. Olipa kyseessä täysimääräinen tapaturma- tai työkyvyttömyyseläke. Taikka liikennevahinko. Myös vakuutusalan kustantamissa tutkimuksissa todetun ja tarkasti dokumentoidun; 100 prosentin työkyvyn aleneman mukaisesti.

Iso plussa Ylelle siitä, että ohjelmassa esitelty tapaus Petri Nurmesniemi; valaisi erinomaisesti vakuutus- ja oikeusasioiden tilaa Suomessa. Tosielämässä.

Sekaannusta keskusteluun aiheutti se, että työtapaturman/liikennevahingon kohteeksi joutuneen Nurmesniemen kohtaamia tilanteita kommentoi; tyystin toisen vakuutuslajin eli työeläkejärjestelmän vakuutuslääkäri. Joka vetosi monesti siihen, ettei tiedä miten asia on tapaturma- tai liikennevahinkopuolella. Vaan näin se työeläkepuolella menee…

SITTEN HÄLYTYS!
Ohjelman lopussa tuo vakuutuslääkäri; eli työeläkeyhtiö Kevan (Kuntien eläkevakuutus) johtajaylilääkäri Tapio Ropponen palautti puolivallattomasti henkiin; vakuutusalan vuosina 2012 – 2013; aggressiivisesti ajaman ratkaisuehdotuksen. Sen mukaan HUOM! vain vakuutuslääkäri voi ottaa potilaan/vakuutetun toimintakykyyn!

Mitä mieltä Ropposen ideasta ovat 20 000 tutkivaa/hoitavaa lääkäriä?

 

Vaikka vakuutuslääkäriasioita ei ole hallitusohjelmassa eikä sosiaali- ja terveysministeriön työjonossa, niin muutoksia jo voimassa olevaan lakiin voidaan tehdä nopeastikin. Yksittäisellä asetuksella. Kaikessa hiljaisuudessa. Kuten tehtiin, huonompaan suuntaan potilaiden/vakuutettujen kannalta katsottuna, vuonna 2004 legendaarisen härski tapaturmalain 41§ d muutos.

Jos Ropposen 21.9.2017 televisiossa sanoma on faktaa, niin vakuutustaistelut ovat kaikilta ohitse! Ei ole enää mitään, mistä valittaa, kun viimeisen sanan työkyvyttömyyden toteamisesta ja tilasta sanoo vakuutuslääkäri! Papereilta lukien.

Nyt olisi tärkeää kuulla, mikä on itse kunkin eduskuntapuolueen kanta; tähän nopeasti repeämässä olevaan syrjäytymisen railoon?

Yhteiskunnallisesti erittäin tärkeän asian keskiössä ovat; julkinen vallankäyttö sekä lakisääteiset vakuutukset ja sosiaaliturva. Valtaosin yksityisesti omistetuissa vakuutus- ja eläkeyhtiöissä sekä – laitoksissa, jotka käyttävät korvaustoimissaan erittäin merkittävää julkista valtaa.

Eikä tässä kaikki.

Ketkä muut kansanedustajat kannattavat Sanna Lauslahden/kok. lisäksi ohjelmassa esiteltyä Lex Ronkaista? Myös niin, että antavat kyseiselle lakialoitteelle allekirjoituksensa.

Eikä tässä vielä kaikki.

Joko aika on kypsä, että kuulemme Ylen kanavilla vuonna 2017 vastauksen avainkysymykseen; kenellä todellinen valta vakuutusasioissa on? Ja mihin perustuen?

Onhan 8.2.1999 Yleltä tulleesta ”Vakuutuslääketiede – lääkärietiikan aivotärähdys?” – ohjelmasta kulunut jo yli 18 vuotta!

Entä tiedätkö Sinä, että missä menee vakuutusalan edustajan suulla kommentoidun ”valitettavan” yksittäistapauksen raja nykyisin? 10 000, 100 000 vai 600 000? Entä raja vakuutusalan lähihistorian tarkemman tuntemisen suhteen?

* * * *

– Artikkelin linkit ovat toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, ay-liike, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Euroopan neuvosto, kansalaisjärjestöt, korporatismi, maan tapa, Perustuslaki, potilasjärjestöt, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Huomio ja hälytys!

  1. Joku Toinen sanoo:

    Tämän olen tiennyt jo kauan: Vakuutuslääkäriin voi 100% luottaa. Voi luottaa siihen, että he toimivat sinua vastaan.

    Ei kannata ottaa vakuutuksia. Turhaa rahan haaskausta.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.