Vakuutusoikeus 2017 vs vakuutusoikeus 2001

Vuoden syksyllä 2016 käynnistynyt selvitys oikeusministeriölle, koskien vakuutusoikeutta on valmistunut. Saat sen käyttöösi; esimerkiksi oheista ohjetta noudattaen.

Tilaa itsellesi, tutustu kaikessa rauhassa ja vinkkaa verkostollesi. Kiitos.

Syksy 2017 näyttää, mitä kyseisen selvityksen pohjalta hallitus, oikeusministeriö ja eduskunta tulevat vakuutusoikeuden suullisia käsittelyjä ja vakuutuslääkäreitä koskien tekemään. Hallitusohjelmassa näitä asioita ei ole mainittu, Joten voisiko ulkoapäin tuleva ja tarkasti faktoihin nojaava asiakaspalaute toimia päättäjillemme kannustimena? Vai jäädäänkö edelleen polkemaan paikalleen vuoden 2001 tilanteisiin?

Vakuutusoikeuden kehittäminen on ollut käynnissä, ainakin yli 16 vuotta!

Pientä toivoa on nyt ilmassa. Viime aikoina julkisuudessa ovat vilahdelleet tiheästi sanat:

perustuslaki
oikeusvaltio
perusoikeudet
oikeusvaltioperiaatteet
ihmisoikeudet
Euroopan ihmisoikeussopimus
oikeusturva
oikeusapu
laillisuusvalvonta

Hienoa olisi saada tasavallan presidentti Sauli Niinistöstä alkaen vahvistusta sille, että ne koskevat myös meitä alatason suomalaisia. Eikä pelkästään teoriassa.

”Vakuutusoikeus 2017 vs 2001” -artikkelin taustatietoa:
1. Mitä on hyvä tietää vakuutusoikeuden lähihistoriasta?

Vakuutusoikeus ja selvitysmies – Julkaistu lokakuu 3, 2016
”Oikeusministeriö on asettanut, tiedotteensa 27.9.2016 mukaan, oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin johdolla selvitysmiehen selvittämään vakuutusoikeuden käytäntöjä. Avainkysymys on tietenkin se, että kenellä on todellinen valta tässä asiassa? Painaako oikeusministerin sana mitään?”

Tilastotietoa vakuutusyhtiöiden voittoprosenteista vakuutusoikeudessa:
← Vakuutusoikeus lukujen valossa 2015 ja 2014

2. Vahinkovakuutus- ja työeläkejärjestelmämme perustuslain vastaisia?

Vakuutusoikeus on kirjallisesti ja suljetusti toimivan vakuutusoikeusprosessin ylin oikeusaste. Huolestuttavan suuri ja pitkäkestoinen perustuslaillinen ongelma liittyy kuitenkin vakuutusoikeusprosessin alkupäähän. Kuin myös loppupäähän.

Perustuslaki 2 – Julkaistu huhtikuu 2, 2013

”Muistatteko tämän? Sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtajana (vuosina 1993 – 2009) toiminut Tarmo Pukkila kirjoitti Helsingin Sanomissa 15.3.2011, että vahinkovakuutus- ja työeläkejärjestelmämme ovat perustuslain vastaisia.

Korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo kirjoitti, kaksi (2) vuotta Pukkilan jälkeen eli 17.3.2013 Helsingin Sanomissa, muun muassa seuraavaa:

”Ennen muuta kysymys on tuomioistuinten rakenteellisesta riippumattomuudesta. Sitä on syystä kutsuttu suomalaisen oikeusvaltion sokeaksi pisteeksi.”

”Oikeusvaltiossa ei ole sijaa symbioottisille suhteille eikä muunlaisille epäasiallisille vaikutusmekanismeille lainkäytön ja poliittisen vallan välillä.”

Voileipätekniikalla Pukkilan ja Koskelon esille nostama kokonaisuus näyttää seuraavanlaiselta. Tarkkailunäkökulmana lakisääteinen vakuutus- ja sosiaaliturva.”

Tässä taustatietoa vakuutuslääketieteestä osana harmaata hallintoa:
← Vakuutuslääketiede 2

Näin eduskunnan oikeusasiamies Riitta-Leena Paunio ko. asioista vuonna 2001:

– Klikkaamalla kuvakoostetta hiirelläsi tai täppäämällä sormellasi; saat tekstiä suuremmaksi –

Hyvää taustatietoa internetistä > vakuutusoikeus EOA

Hyvää taustatietoa internetistä > vakuutusoikeus OKV

 

Harmin paikka, että nyt ollaan vuodessa 2017 ja hänen vuonna 2001 tekemänsä huolenaiheet ovat edelleen voimissaan!

Mielenkiintoista on nyt nähdä se, että jatkuuko vuoden 2017 oikeuvaltio Suomessa ja etenkin edellä mainituissa asioissa; päättäjiemme tähän asti valitsema toimintalinja?

Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Euroopan neuvosto, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, potilasjärjestöt, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.