Kenellä Suomessa on todellinen valta ja mihin perustuen?

Kun kansanedustajamme palaavat kesälomiltaan; niin sanotusti pääkallopaikalle; niin on hyvä hetki laittaa kannustavaa postia kansanedustajillemme. Yli puolue -, vaalipiiri – ja aaterajojen. Yhdessä. Tillsammans. Together. Suomen 100-juhlavuoden hengessä toimien.

Kohta seuraava viesti meni kansanedustajillemme vuoden 2017 elokuun ja syyskuun alun välisenä aikana. Seuraavanlaisella ja lähihistoriaamme liittyvällä kuvakoosteella varustettuna. Kuvakoosteen teksti on tämän artikkelin aiheeseen liittyvä, koska kuvakoosteessa olevat henkilöt ja heidän tuolloinen lähipiirinsä voivat halutessaan tuohon kysymykseen vastata.

Ja tietysti Björn Wahlroos, jonka selvityksen mukaan, nykyinen finanssi- ja vakuutusvalvonta Suomessa järjestettiin (Vakuutus- ja pankkivalvonta yhteen – Talous Julkaistu 20.11.1997 kello 18:22 MTV/STT Uutiset). Vastoin sosiaali- ja terveysministeriön kantaa.

Miksi finanssi-, perintä- ja vakuutusalat pääsivät pysyvästi; vuosien 1990 -1997 aikana, asiakkaisiinsa/vakuutettuihin nähden ylivertaiseen asemaan?

Kansanedustajien sähköpostien automaattivastaajien mukaan; he saavat sähköpostiviestejä päivätasolla valtavia määriä. Joten viestin otsikkokenttään kannattaa yrittää laittaa jokin koukku, jonka avulla voit erottautua massasta. Kansanedustajien avustajat seulovat sadoista päivittäisistä viesteistä jatkoon pääsijät. Tai ilman lukemista roskapostiin joutuvat.

Kiireellisissä asioissa kannattaa soittaa kansanedustajien avustajille. Hitaamman kiirehtimisen väylänä kannattaa muistaa myös perinteinen kirjeposti. Viesteihin kannattaa laittaa selkeästi se, jos odottaa asiassaan vastausta tai henkilökohtaista tapaamista.

Tässä esimerkkinä pääministeri Juha Sipilälle/kesk. menneen viestin otsikko:
”Uskaltaako edes vakuutusyhtiö Pohjolan pääjohtajana ja kokoomuksen valtiovarainministerinä toiminut Iiro Viinanen paljastaa totuuden?  – Kenellä todellinen valta Suomessa on? – Mikseivät oikeusvaltioperiaatteet toteudu pienen ihmisen tosielämässä?”

Kun taas kansanedustaja Jutta Urpilaiselle/sd. kohdistetun viestin otsikko oli:
”Uskaltaako edes pääministerinä toiminut Paavo Lipponen/sdp paljastaa totuuden?  – Kenellä todellinen valta Suomessa on? – Mikseivät oikeusvaltioperiaatteet toteudu pienen ihmisen tosielämässä?”

Tällä kertaa kyseessä oli tällainen yleisluontoisempi ja lähihistoriaamme liittyvä viesti sähköpostilla:

”Tervehdys Teille,

Kaikissa viime viikkojen tapahtumissa ja gallupeissa pitää nähdä uusien mahdollisuuksien alku. Varsinkin, jos pienten ihmisten tosielämän tilanteet kiinnostavat Teitä päättäjänä? Avainkysymys lienee, että joko vuoden 2017 Suomessa; eduskunnassa on rohkeutta siirtyä korporatismista todelliseen parlamentarismiin?

Moni on ihmetellen ja moni on taas iloiten seurannut ex-valtiovarainministeri ja entisen vakuutusyhtiö Pohjolan pääjohtajan Iiro Viinasen ulostuloja. Ne ovat koskettaneet hyvä veli-kerhoja, rakentamisen laatua, sisäilmamyrkyistä sairastuneiden kohtelua, niin homeesta kuin aiemmin asbestista sairastuneita.

Hänen kannanottojaan on julkaistu kesän aikana muun muassa Etelä-Suomen Sanomissa, Helsingin Sanomissa, Iltalehdessä, Helsingin Uutisissa ja Satakunnan Kansassa.

Ymmärrän hyvin, että nuoremmat kansanedustajat/ministerit eivät näitä hänen esille nostamia asioita välttämättä tiedä. Vanhemmat kansanedustajat/ministerit taas eivät halua enää jostain syystä muistaa.

Ex-ministeri Iiro Viinasen urasta korkeantason päättäjänä:
”Hän oli kokoomuksen kansanedustaja vuosina 1983–1996 ja valtiovarainministeri 1990 – luvun alun lamanaikana vuosina 1991–1996.

Vuonna 1996 Viinanen siirtyi vakuutusyhtiö Pohjolan pääjohtajaksi. Hän jatkoi tehtävässä vuoteen 2000 ja jäi eläkkeelle vuonna 2001.” Lähde: Wikipedia

Mielenkiintoista onkin nyt kuulla, kuinka esimerkiksi sisäilmamyrkyistä ammattitautiin sairastuneita, kuten asbestista ja homeesta, kohdeltiin hänen Pohjolan pääjohtajakaudellaan?

Sitten se osuus, että kenellä todellinen valta näissä asioissa on?

Kysynkin Teiltä kansanedustajana sitä, että vieläkö kyseisissä asioissa on voimassa 1990-luvun työnjako?

Tuon työnjaon mukaahan todellista lainsäädäntövaltaa, lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan alueille, käyttävät eduskunnan ulkopuoliset tahot. Kuten työmarkkinajärjestöt (EK/SAK/STTK/AKAVA) sekä etujärjestöt finassi- ja vakuutusaloilta. Myös toimeenpano- ja tuomiovallan alueilla. Joka lienee, ainakin näin maallikon näkökulmasta, perustuslain, oikeusvaltio periaatteiden ja siten vallan kolmijako-opin vastaista?

Jos näin on; vielä vuonna 2017 ja jatkossa, niin siitä olisi nyt Teidänkin hyvä; äänestäjillenne avoimesti ja rehellisesti myös ilmoittaa. Vastaten samalla monen äänestäjän mieltä askarruttavaan kysymykseen, kenellä todellinen valta kyseisissä asioissa Suomessa on?

Itse olen seurannut eduskunnan tapahtumia näissä asioissa vuodesta 2003 alkaen. Omakohtaiset kokemukset lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan asioissa alkoivat työtapaturmassa vuoden 1997 alussa. Mielestäni oikeusvaltio periaatteet ovat kaukana toteutumisestaan. Varsinkin, kun siirrytään virallisesta todellisuudesta; todelliseen todellisuuteen.

Voisivatko, tässä 1990-luvun tapahtumia avaavassa, kuvakoosteessa mainitut henkilöt ja heidän avustajinaan olleet, toimia yhden Suomen isoimman ja sisäisen Berliinin muurin murtajina? Kerrankin yhdessä ja alatason äänestäjien eli veronmaksajien parhaaksi toimien.

Kommenttejanne, ulostulojanne mediassa ja sosiaalisessa mediassa sekä tosielämään ulottuvia parannusehdotuksianne odottaen.

Liitteenä olevassa kahden kirjan kuvakoosteessa vakuutusalan tapahtumien avaamiseen liittyvät vuosiluvut avainsanat ja -henkilöt. Joko he saavat yhdessä kertoa sen, kenellä todellinen valta Suomessa on ja mihin perustuen?

Ystävällisin terveisin sekä voimia ja rohkeutta loppuvuoden työhönne
Lari
Suomi 2017 verkosto
> Blogi > Twitter > Facebook > Instagram

* * * *

Eikä tuossa ihan kaikki.

Mielenkiintoista on nyt nähdä se, että jatkuuko Suomessa ja etenkin sähköpostiviestissä mainituissa asioissa tähän asti valittu toimintalinja?

Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

* * * *

– Tässä artikkelissa ei ole poikkeuksellisesti; aihetta avaavia linkkejä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, finanssikusetus, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, potilasjärjestöt, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Kenellä Suomessa on todellinen valta ja mihin perustuen?

 1. Haluatko kertoa kansanedustajille lakiehdotuksesi tai asiakaspalautteesi? Tässä on siihen tarkoitukseen kansanedustajien sähköpostiosoitteet vaalipiireittäin. Ole hyvä!

  TÄSSÄ KANSANEDUSTAJIEN SÄHKÖPOSTIOSOITTEET KÄYTTÖÖSI

  Käyttö on helppoa, kun poimit, kopioit ja liität haluamasi kansanedustajat viestisi vastaanottajiksi. Kiitoksia myös listauksen alun perin vuonna 2015 tehneelle ja sen ystävällisesti jakaneelle henkilölle. Lista on päivitetty elokuun 2017 aikana; vastaamaan kansanedustajien keskuudessa muuttuneita tilanteita. Huomioithan, että listaus on voimassa toistaiseksi ja menettää merkityksensä; viimeistään seuraavan eduskunnan aloittaessa toimintansa.

  Kansanedustajien sähköpostit vaalipiireittäin – Tilanne per 5.9.2017:

  Satakunnan vaalipiiri
  kristiina.salonen@eduskunta.fi; krista.kiuru@eduskunta.fi; jaana.laitinen-pesola@eduskunta.fi; kauko.juhantalo@eduskunta.fi; timo.kalli@eduskunta.fi; laura.huhtasaari@eduskunta.fi; ari.jalonen@eduskunta.fi; jari.myllykoski@eduskunta.fi

  Lapin vaalipiiri
  johanna.ojala-niemela@eduskunta.fi; katri.kulmuni@eduskunta.fi; eeva-maria.maijala@eduskunta.fi; mikko.karna@eduskunta.fi; markus.lohi@eduskunta.fi; matti.torvinen@eduskunta.fi; markus.mustajarvi@eduskunta.fi

  Hämeen vaalipiiri
  tarja.filatov@eduskunta.fi; mika.kari@eduskunta.fi; ville.skinnari@eduskunta.fi;
  sanni.grahn-laasonen@eduskunta.fi; timo.heinonen@eduskunta.fi; kalle.jokinen@eduskunta.fi; juha.rehula@eduskunta.fi; sirkka-liisa.anttila@eduskunta.fi; martti.talja@eduskunta.fi; anne.louhelainen@eduskunta.fi; rami.lehto@eduskunta.fi; jari.ronkainen@eduskunta.fi; aino-kaisa.pekonen@eduskunta.fi; paivi.rasanen@eduskunta.fi

  Ahvenanmaan vaalipiiri
  mats.lofstrom@eduskunta.fi

  Savo-Karjalan vaalipiiri
  merja.makisalo-ropponen@eduskunta.fi; riitta.myller@eduskunta.fi; markku.eestila@eduskunta.fi; sari.raassina@eduskunta.fi; hannakaisa.heikkinen@eduskunta.fi; anu.vehvilainen@eduskunta.fi; elsi.katainen@eduskunta.fi; seppo.kaariainen@eduskunta.fi; hannu.hoskonen@eduskunta.fi; markku.rossi@eduskunta.fi; pentti.oinonen@eduskunta.fi; kari.kulmala@eduskunta.fi; kimmo.kivela@eduskunta.fi; matti.semi@eduskunta.fi; sari.essayah@eduskunta.fi; krista.mikkonen@eduskunta.fi

  Varsinais-Suomen vaalipiiri
  eeva-johanna.eloranta@eduskunta.fi; katja.taimela@eduskunta.fi; ilkka.kantola@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; ilkka.kanerva@eduskunta.fi; anne-mari.virolainen@eduskunta.fi; saara-sofia.siren@eduskunta.fi; annika.saarikko@eduskunta.fi; esko.kiviranta@eduskunta.fi; olavi.ala-nissila@eduskunta.fi; ritva.elomaa@eduskunta.fi; ville.tavio@eduskunta.fi; maria.lohela@eduskunta.fi; li.andersson@eduskunta.fi; annika.lapintie@eduskunta.fi; ville.niinisto@eduskunta.fi; stefan.wallin@eduskunta.fi

  Vaasan vaalipiiri
  jutta.urpilainen@eduskunta.fi; harry.wallin@eduskunta.fi; mikko.savola@eduskunta.fi; tuomo.puumala@eduskunta.fi; lasse.hautala@eduskunta.fi; antti.kurvinen@eduskunta.fi; mika.lintila@eduskunta.fi; paula.risikko@eduskunta.fi; susanna.koski@eduskunta.fi; anna-maja.henriksson@eduskunta.fi; joakim.strand@eduskunta.fi; mats.nylund@eduskunta.fi; vesa-matti.saarakkala@eduskunta.fi; reijo.hongisto@eduskunta.fi; maria.tolppanen@eduskunta.fi; peter.ostman@eduskunta.fi

  Helsingin vaalipiiri
  pekka.puska@eduskunta.fi; jaana.pelkonen@eduskunta.fi; ben.zyskowicz@eduskunta.fi; juhana.vartiainen@eduskunta.fi; sari.sarkomaa@eduskunta.fi; pertti.salolainen@eduskunta.fi; wille.rydman@eduskunta.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; eero.heinaluoma@eduskunta.fi; tuula.haatainen@eduskunta.fi; pilvi.torsti@eduskunta.fi; sampo.terho@eduskunta.fi; tom.packalen@eduskunta.fi; mika.raatikainen@eduskunta.fi; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi; silvia.modig@eduskunta.fi; haavisto@fin.la; outi.alanko-kahiluoto@eduskunta.fi; antero.vartia@eduskunta.fi; emma.kari@eduskunta.fi; ozan.yanar@eduskunta.fi; eva.biaudet@eduskunta.fi

  Pirkanmaan vaalipiiri
  sofia.vikman@eduskunta.fi; pauli.kiuru@eduskunta.fi; harri.jaskari@eduskunta.fi; arto.satonen@eduskunta.fi; sanna.marin@eduskunta.fi; pia.viitanen@eduskunta.fi; jukka.gustafsson@eduskunta.fi; ilmari.nurminen@eduskunta.fi; lea.makipaa@eduskunta.fi; sami.savio@eduskunta.fi; martti.molsa@eduskunta.fi; tiina.elovaara@eduskunta.fi; mikko.alatalo@eduskunta.fi; arto.pirttilahti@eduskunta.fi; pertti.hakanen@eduskunta.fi; satu.hassi@eduskunta.fi; olli-poika.parviainen@eduskunta.fi; anna.kontula@eduskunta.fi; sari.tanus@eduskunta.fi

  Kaakkois-Suomen vaalipiiri
  jari.leppa@eduskunta.fi; kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi; hanna.kosonen@eduskunta.fi; markku.pakkanen@eduskunta.fi; ari.torniainen@eduskunta.fi; sirpa.paatero@eduskunta.fi; suna.kymalainen@eduskunta.fi; satu.taavitsainen@eduskunta.fi; anneli.kiljunen@eduskunta.fi; jari.lindstrom@eduskunta.fi; juho.eerola@eduskunta.fi; kaj.turunen@eduskunta.fi; jani.makela@eduskunta.fi; antti.hakkanen@eduskunta.fi; lenita.toivakka@eduskunta.fi; jukka.kopra@eduskunta.fi; heli.jarvinen@eduskunta.fi

  Keski-Suomen vaalipiiri
  sinuhe.wallinheimo@eduskunta.fi; touko.aalto@eduskunta.fi; anne.kalmari@eduskunta.fi; mauri.pekkarinen@eduskunta.fi; aila.paloniemi@eduskunta.fi; petri.honkonen@eduskunta.fi; lauri.ihalainen@eduskunta.fi; susanna.huovinen@eduskunta.fi; toimi.kankaanniemi@eduskunta.fi; teuvo.hakkarainen@eduskunta.fi

  Oulun vaalipiiri
  juha.sipila@eduskunta.fi; tapani.tolli@eduskunta.fi; antti.rantakangas@eduskunta.fi; juha.pylvas@eduskunta.fi; niilo.keranen@eduskunta.fi; mirja.vehkapera@eduskunta.fi; marisanna.jarva@eduskunta.fi; timo.korhonen@eduskunta.fi; ulla.parviainen@eduskunta.fi; pirkko.mattila@eduskunta.fi; olli.immonen@eduskunta.fi; ville.vahamaki@eduskunta.fi; mari-leena.talvitie@eduskunta.fi; eero.suutari@eduskunta.fi; hanna.sarkkinen@eduskunta.fi; katja.hanninen@eduskunta.fi; tytti.tuppurainen@eduskunta.fi; hanna.halmeenpaa@eduskunta.fi

  Uudenmaan vaalipiiri
  timo.soini@eduskunta.fi; jussi.niinisto@eduskunta.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; leena.meri@eduskunta.fi; arja.juvonen@eduskunta.fi; simon.elo@eduskunta.fi; veera.ruoho@eduskunta.fi; pia.kauma@eduskunta.fi; harry.harkimo@eduskunta.fi; outi.makela@eduskunta.fi; elina.lepomaki@eduskunta.fi; kari.tolvanen@eduskunta.fi; sari.multala@eduskunta.fi; kai.mykkanen@eduskunta.fi; sanna.lauslahti@eduskunta.fi; eero.lehti@eduskunta.fi; antti.rinne@eduskunta.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi; maarit.feldt-ranta@eduskunta.fi; maria.guzenina@eduskunta.fi; timo.harakka@eduskunta.fi; joona.rasanen@eduskunta.fi; matti.vanhanen@eduskunta.fi; antti.kaikkonen@eduskunta.fi; anne.berner@eduskunta.fi; eerikki.viljanen@eduskunta.fi; jani.toivola@eduskunta.fi; jyrki.kasvi@eduskunta.fi; johanna.karimaki@eduskunta.fi; veronica.rehn-kivi@eduskunta.fi; thomas.blomqvist@eduskunta.fi; mikaela.nylander@eduskunta.fi; anders.adlercreutz@eduskunta.fi; kari.uotila@eduskunta.fi; antero.laukkanen@eduskunta.fi

  * * * *

  HUOM!
  Jos haluat tavata alueesi kansanedustajaa tai asiasi on kiireellinen, niin ota hänen avustajaansa yhteyttä puhelimitse.

  * * *

  Lainsäädännön aikajänteessä kannattaa huomioida seuraava. Näin kertoi aiheesta Eurofacts Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimiva Anders Blom vuonna 2007:

  ”Enää ei riitä, että menee eduskuntaan”, Blom muistuttaa.

  Blom sanoo, että ratkaisevaa edunvalvonnassa on toimeenpanovalta. Näin on ollut varsinkin siitä lähtien, kun nelivuotiset hallituskaudet vakiintuivat 1980-luvulta lähtien.

  ”Nykyiset hallitusohjelmat ovat paljon pidempiä ja yksilöidympiä kuin ennen. Hallitusohjelmasta on tullut ohjaavampi asiakirja kuin ennen”, Blom arvioi.

  ”Hallitusohjelma on kuin voimassa olevaa oikeutta. Siihen on tavallaan kirjattu sovittuja kiistoja.”

  Lobbaajien kannalta tärkeimpiä hetkiä eletään hallituskauden kahden ensimmäisen vuoden aikana. Silloin pitää toimia, jos haluaa vaikuttaa lainsäädäntöön.
  Lähde: HS 10.10.2007 – ”Lobbaajan pitää toimia oikeaan aikaan”

  Avainkysymys on siis; kenellä todellinen valta Suomessa on ja mihin perustuen?

  Muistathan, että kansanedustajat, ministerit ja heidän puolueensa sekä eduskunta ja hallitus voivat halutessaan vaikuttaa, mihin tahansa pielessä olevaan lainsäädäntöön. Ainakin teoriassa. Joten nyt 5.9.2017; ovat jo käynnissä lakilobbaukset seuraavan hallituksen hallitusohjelmaan.

  Joten ota rohkeasti yhteyttä kansanedustajiin ja laita Sinäkin äänesi kuulumaan sekä kokemuksesi vaikuttamaan!

  Eikä tuossa kaikki.

  Näistä linkeistä löydät taustatietoa vuosien 2011 ja 2015 hallitusneuvotteluista:

  1. Hallitusohjelman tekijät 2011 – Tilannekatsaus 27.5.2011
  https://suomi2017.wordpress.com/2011/05/27/hallitusohjelman-tekijat-2011-%e2%80%93-tilannekatsaus-27-5-2011/

  Julkaistu Touko 27, 2011
  ”Saadaanko Suomeen viimein sellainen hallitusohjelma, jossa luvataan hallituspuolueiden ja etujärjestöjen toimesta valvoa, että Suomen valtio, eduskunta ja hallitus huolehtivat sekä toteuttavat kaikissa toimissaan seuraavia Suomen ratifioimien sopimusten velvoitteita:

  Perustuslain
  Eurooppaoikeuden
  Euroopan ihmisoikeussopimuksen
  YK:n yleismaailmallinen ihmisoikeuksien julistuksen suhteen?

  Tämän artikkelin lopussa linkkaukset Suomen tämän hetken tilanteisiin. Niihin todellisuudessa vallitseviin. Ja valtiovallan suojeluksessa tapahtuviin.”

  2. Hallitusohjelma 2015 –
  https://suomi2017.wordpress.com/2015/07/01/hallitusohjelma-2015/

  Julkaistu heinäkuu 1, 2015
  ”Tässä artikkelissa tarkastellaan hallitusohjelman sisältöjä pohjoismaisen oikeusvaltio käsityksen ja Montesquieun vallan kolmijako-opin näkökulmasta. Lähestymiskulma on edelleen lakisääteinen vakuutus- ja sosiaaliturva, jota myös tätä edeltävät Suomi 2017 – artikkelit ovat käsitelleet.

  Hallitusohjelmassa on iso musta aukko näiden asioiden suhteen. Taas kerran.”

  * * * *

  Vain yhdessä toimien huomaamme, vaikutamme ja olemme enemmän! Yli ikä – ja varallisuusrajojen! Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin.

  Lopuksi. Tämä seuraava on syytä kerrata ja muistaa.

  Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.