Suomen Turku 18.08.2017

Tuo päivämäärä jää Suomi 100-juhlavuoden historiaan. Hyvin surullisissa merkeissä. Toivotaan, että ylätason poliittiset päättäjämme ja johtavat virkamiehemme alkavat pikku hiljaa nöyrästi myöntämään sen, että he kaikki ovat vain yhdessä; meillä suomalaisilla ja suomalaiseksi itsensä tuntevilla töissä. Ja vastuu Turun järkyttävästä tapahtumasta on heidän. Toivottavasti menehtyneiden hautajaiskulut ja eloonjääneiden kuntoutus- sekä korvausasiat hoidetaan valtion toimesta viimeisen päälle sujuvasti.

Perjantain 18.8.2017 Turun Sanomien uutisvirrasta poimittua.

Poliisien ja muiden suomalaisten turvallisuudesta vastaavien tutkimukset Turun kauhistuttavista tapahtumista ovat kesken, joten toivotaan, etteivät kyseisen kaltaiset tapahtumat Suomessa enää koskaan toistu. Ja toivoa sopii; että vihdoinkin maahantulon ja maastapoistamisen osalta päättäjämme saavat hommat toimimaan, niin kuin nuo asiat ovat ”Ratkaisujen Suomi 29.5.2015”  – hallitusohjelmaan ja sen pohjalta syntyneisiin jatkopapereihin erinomaisesti kirjattu. Yhdessä toimien yli hallinnollisten rajojen.

SISÄLLYSLUETTELO
Mauri Peltokangas lähettää päättäjille terveisiä
Sosiaalisen median keskustelut tunnetilojen tulkkeina
Suomi on edelleen osa Eurooppaa
Oikeusvaltio periaatteet tosielämässä
Hallitusohjelma – Maahanmuutto – Turvallisuus
Uskonnon vaihtaminen viimein valttikortti
EU-komissaari Jyrki Katainen 23.3.2017
Osanottoni ja muistutus

MAURI PELTOKANGAS LÄHETTÄÄ PÄÄTTÄJILLE TERVEISIÄ
Uskoa poliittiseen järjestelmään ja oikeusvaltioperustaan lisäisi nyt se, että paperille kirjattujen asioiden toimeenpanossa töpänneet ministerit ja/tai jarrutelleet johtavat virkamiehet jättävät eronpyyntönsä ensi tilassa.

Turun tapahtumien jälkeen ja poliisin tutkimusten edetessä; tunteet alatason suomalaisten keskuudessa käyvät kuumana. Sekin on ymmärrettävää, koska ylätason suomalaiset elävät entistä enemmän omassa kuplassaan. Niin poliittisen kartan ja eliittirakenteen vasemmalla kuin oikealla puolella.

Mauri Peltokangas kiteyttää monien suomalaisten tuntoja Turun tapahtumista.

Tällä hetkellä kyseinen video näkyy ja löytyy Facebookin osoitteessa:
https://www.facebook.com/mauri.peltokangas.9/videos/745791178940999/

HUOM!
Mikäli videolinkki on lakannut toimimasta, niin tee uusi, hakusanoilla:
Suomi 100 Turku….terveiseni päättäjille

Video on kerännyt pelkästään Facebookissa olijoiden keskuudessa yli 1,6 miljoonaa katselukertaa. Yli 35 000 jakoa ja yli 1 200 kommenttia.

SOSIAALISEN MEDIAN KESKUSTELUT TUNNETILOJEN TULKKEINA
Keskustelu on käynyt ja tulee käymään eri sosiaalisen median alustoilla kuumana. Nyt otetaan mittaa viranomaisviestinnästä, journalismista, lobbauksesta, kansallisesta propagandasta ja itse kunkin kokemuksista sekä näkemyksistä aiheen suhteen.

Tällä hetkellä ääripäitä keskusteluissa edustavat ne, jotka edelleen haluavat Suomeen satoja tuhansia uusia maahantulijoita ja ne jotka eivät halua enää yhtään uutta tulijaa. Toisten mielestä meillä on tilaa ja ja toisten mielestä meillä ei ole rahaa eikä tilaa. Kyseisistä aiheista lienee luvassa erilaisia mielenosoituksia. Toivotaan niiden sujuvan väkivallattomissa merkeissä ja asiapohjalta ääntä pitäen.

SUOMI ON EDELLEEN OSA EUROOPPAA
Niin kuin kartaltakin voi helposti todeta. Olemme jatkossakin osa Eurooppaa. Niin läntistä kuin itäistä. Niin pohjoista kuin eteläistä. Se tapahtuuko se jatkossa Suomen osalta syvenevässä EU-liittovaltiossa vai itsenäisten, mutta yhdessä toimivien erilaisten kansallisvaltioiden liitossa; ratkeaa viimeistään seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Lyhyenä kertauksena tärkeitä sanapareja Euroopan unionista ja turvallisuudesta käytävien julkisten keskustelujen ymmärtämiseksi.

federalismi – federalisti
globalismi – globalisti
populismi – populisti
nationalismi – nationalisti
realismi – realisti

Kaikilla politiikassa olevilla ja politiikkaan pyrkivällä henkilöllä on oma ja totta kai pitääkin olla oma agendansa, joka jää valitettavan usein tiedotusvälineissä täysin piiloon. Tässä seuraavaksi hyvä pointti; päättäjiemme ulostulojen ja ristiriidassa olevien lausuntojen ymmärtämiseksi:

”Meidän pitää tietää, mitä valtaapitävät tekevät. Meidän pitää tietää, mikä on totta ja mikä paskapuhetta. Se on suurin ongelma”. Carl Bernstein, tutkiva journalisti Totuus pelissä (ALL GOVERNMENTS LIE) – dokumentissa.

Puheiden kautta tapahtuva luikurin laskettelu lienee ymmärrettävää, mutta entä hallitusohjelmaan ja sen toteutusta koskeviin asiakirjoihin yhdessä hallituspuolueiden edustajien kanssa kirjoitetut asiat?

OIKEUSVALTIO PERIAATTEET TOSIELÄMÄSSÄ
Toivottavasti kohta seuraaville asiakirjapoiminnoille Suomen maahanmuuton toimintojen sekä sisäisen turvallisuustilanteen parantamiseksi; ei käy niin kuin lukuisille selvityksille ja laki ”uudistuksille” vakuutusoikeudesta.

Tosin pientä toivoa vielä vakuutusoikeudenkin suhteen on. Sen verran usein valtiojohtomme toistaa termejä oikeusvaltio, perustuslaki, ihmisoikeudet ja oikeusturva. Vielä kun saadaan vahvistus sille, että nuo koskevat myös meitä, jo Suomessa pysyvästi asuvia.

Muutenhan tilanne saattaa kääntyä myös niin, että käynnistyy valuuttapaon kaltainen tilanne. Ainakin niiden ylätason suomalaisten osalta, joidenka varallisuus ja kontaktiverkostot antavat mahdollisuuden asettua muualle kuin Suomeen.

HALLITUSOHJELMA – MAAHANMUUTTO – TURVALLISUUS
Selvityksiä ja työryhmiä tuskin kannattaa enää näiden asioiden suhteen perustaa. Muuten kuin valvomaan ja raportoimaan, kun asiat ovat hoidetut. Tai jos huomataan, joitain uusia kohtia, joihin tarvitaan nopeaa ja ennakoivaa puuttumista.

Mielenkiintoista odottaa, palaako kokoomus enää koskaan ”koti – uskonto – isänmaa” – teemaansa? Vai tuoko joku muu puolue tai puolueet siitä vetovoimaisen ja päivitetyn version seuraaviin eduskunta – , presidentin- ja eurovaaleihin?

Minne turvapaikanhakijat katoavat? Keitä he oikeasti ovat? Mihin he pyrkivät? Miksi?

Ydinongelma lienee se, että todistettavasti nykyinen Euroopan unionin maahanmuutto- ja turvapaikanhakijajärjestelmä vuotaa kuin seula. Turun 18.8.2017; erittäin järkyttävien tapahtumien jälkeen yksi keskeisiä korjauskohteita on se, että miten voidaan varmistua nuorten tulijoiden henkilöllisyydestä ja iästä? Ja, jos asiassa on epäselvyyttä, niin missä kyseiset turvapaikanhakijat tarkistuksen ja esiseulonnan ajan pidetään?

Iltasanomissa 24.8.2017 haastateltiin, maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtajaa Esko Repoa harhauttamisesta turvapaikkahakemuksen jättämisen yhteydessä:

Kuinka paljon Suomessa voi olla turvapaikanhakijoita, jotka liikkuvat Suomessa tekaistulla henkilöllisyydellä?

– Ei siitä voi antaa minkäänlaista arviota. Vuosien mittaan on arvioitu, että ehkä 70–80 prosenttia tulee ilman passia. On paljon sellaisia turvapaikkapäätöksiä, joissa on merkintä, ettei hakijan henkilöllisyyttä ole kyetty varmistamaan.

On tilanteita, että henkilö on saanut turvapaikan tai oleskeluluvan ja hän aikanaan tekee maistraattiin ilmoituksen, että hän haluaa tarkentaa tai muuttaa henkilötietoja, jotka hän on aikanaan ilmoittanut väärin.”

Sitten eteenpäin.

Seuraavassa poimintoja hallitusohjelmasta ja turvallisuusselvityksistä, jotka koskevat turvapaikanhakijoita ja siirtolaisia. Vaikka tieto lisää tuskaa, niin se riski kannattaa näissä asioissa, jossain vaiheessa ottaa. Sisäinen turvallisuus on asiakokonaisuus, jonka nykyisiin valuvikoihin kannattaa viimeinkin panostaa. Ainakin seuraavien asiakirjakohtien toimeenpanossa ja niiden toimivuuden päivittäisessä seuraamisessa.

Tietoa, taitoa ja rahaa Suomessa näiden asioiden toteuttamiseen kyllä löytyy. Nyt Turun tapahtumien jälkeen saattaa olla jo valtaeliitin vasemmalla, keskellä ja oikealla puolella myös todellista halua korjaustoimiin. Yhdessä. Rehellisesti. Avoimesti. Viivyttelemättä.

”Ratkaisujen Suomi 29.5.2015” – etukansi huomiomerkinnöin varustettuna.

”Ratkaisujen Suomi 29.5.2015” sivu 36 – Sisäinen turvallisuus.

 

”Ratkaisujen Suomi 29.5.2015” sivu 37– Oikeusasiat ja maahanmuuttopolitiikka.

”Ratkaisujen Suomi 29.5.2015” sivu 38 – EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevat ja asiakirjoja aiheeseen liittyen.

Sitten tarkentavaa tietoa SOT – hallituksen turvapaikkapolitiikasta. Keltaisella merkittynä muutamia kohtia, jotka saattavat nyt kiinnostaa monia katu- ja ruohonjuuritason suomalaisia.

Hallituksen turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma 2015 sivu 1 (6).

 

Hallituksen turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma 2015 sivu 2 (6).

Hallituksen turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma 2015 sivu 3 (6).

 

Hallituksen turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma 2015 sivu 4 (6).

 

Hallituksen turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma 2015 sivu 5 (6).

Hallituksen turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma 2015 sivu 6 (6).

USKONNON VAIHTAMINEN VIIMEINEN VALTTIKORTTI
Uusin ilmiö kielteisten turvapaikkapäätösten valituksille tulee tässä.

Haastateltavana oikeusministeriön oikeushallinto-osaston osastopäällikkö, ylijohtaja Kari Kiesiläinen, jonka vastuualueeseen kuuluu myös kirjallisesti ja suljetusti toimiva vakuutusoikeus.

– Uskonnon selvittäminen maksaa –
”Vaikka hallinto-oikeuksissa toimittaisiin tehokkaasti, jarruttaa monien
niiden vauhtia. Uskonnon vaihtamisesta ilmoitetaan, kun kielteisestä turvapaikkapäätöksestä valitetaan hallinto-oikeuteen.

– Uskonnollinen vakaumus on tullut yllätyksenä. Näiden määrä on aika suuri tällä hetkellä. Se johtaa siihen, että käsittelyaika pitenee, asioiden vaikeusaste kasvaa, ja joudutaan esimerkiksi pitämään suullisia käsittelyjä hallinto-oikeudessa, luettelee Kiesiläinen.

Mikäli uskonnon vaihtaneita valittajia on paljon, ei oikeuksille sovittu rahoitus Kiesiläisen mukaan riitä.”

Lähde: Yle Uutiset 24.8.2017 – Kristityiksi kääntyneet turvapaikanhakijat ja valitusruuhka romuttamassa pääministerin toiveet – käsittelyajat venyvät

Aihe menee mielenkiintoiseksi, jos turvapaikka myönnetään väärällä henkilöllisyydellä esiintyvälle ja uskontoa kesken valitusprosessia vaihtavalle. Ja todella mielenkiintoiseksi tilanne menee, kun tällaisen lähihistorian omaavalle henkilölle myönnetään vuosien saatossa Suomen kansalaisuus ja asiapaperit.

Vaan niin kuin oikeusministeriön ylijohtaja Kari Kiesiläinen hyvin tietää. Vakuutusoikeudesta tutulla laajalla harkintavallalla voitaisiin tehdä tässäkin asia-alueessa ihmeitä. Tosin nyt taitavat uskaltaa tietyn tyylisuunnan poliitikot ja toimittajat pitää tästä asiasta niin kovaa ääntä, jolloin valitusasiaa joudutaan arvioimaan asiasta saatujen todellisten näyttöjen perusteella.

Uskonnonvaihtamisen selvittäminen ja todellisen motiivin; selville saaminen tulee olemaan erittäin haasteellinen tehtävä.

Poliisitutkinta: Turun epäilty puukottaja radikalisoitui tässä kuussa
”Ylen saamien uusien tietojen mukaan keskusrikospoliisi epäilee, että puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah -nimellä esiintyvä mies radikalisoitui elokuussa. Suojelupoliisi sai hänestä ilmoituksen tammikuussa. Suojelupoliisi ei ottanut marokkolaista seurantaan.” Lähde: Yle Turku 24.8.2017 klo 14:35.

Toivotaan siis, että edes hyvikset ja pahikset saadaan oikeusvaltioperiaatteisiin nojaavassa turvapaikkaprosessissa selville. Viimeistään hallinto-oikeudessa tapahtuvissa valitusprosesseissa. Sitten eteenpäin ja Euroopan unionin tason tarkastelua.

EU-KOMISSAARI JYRKI KATAINEN 23.3.2017
Miten Suomen EU-komissaari ottaa kantaa kuvakoosteen tilanteisiin?

Mikseivät islamin uskoiset; siirtolaiset ja pakolaiset ole menneet esimerkiksi Saudi-Arabiaan?

Meno jatkunee EU:ssa ennallaan. Ainakin vielä jonkin aikaa. Joten kaikkien on tärkeää saada tietää, mistä lisää verorahaa nykyisten ja tulevien pakolais- ja siirtolaisvirtojen hoitamiseksi?

Yksi EU-komission monista varapuheenjohtajista, kokoomuksen entinen puheenjohtaja ja pääministeri sekä valtiovarainministeri Jyrki Katainen suhtautuu mielenkiintoisella tavalla EU:n sisäisten veroparatiisien kitkemiseen. Voisiko Luxemburg eli Luxemburgin suurherttuakunta olla pilottikohde? Sehän on samalla myös EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin kotimaa.

Se, mikä yllättää myös monen suomalaisen kuin kokoomukselaisen on se, että EU-komissaari Jyrki Katainen suhtautuu hyvin myönteisesti kansanäänestyksiin Euroopan unionista, eurosta ja Natosta. Tosin tuon kaiken suomalaiset tiedotusvälineet ovat jättäneet uutisoimatta! Mielenkiintoista olisi kuulla myös se, että onko hän federalisti? Ja jos on, niin minkä sortin sellainen?

OSANOTTONI JA MUISTUTUS
Lopuksi. Tunteikas osanottoni, järkyttävällä tavalla, Turun tapahtumassa kuolleiden omaisille kuin murhayrityksen kohteiksi joutuneille ja heidän omaisilleen. Isot kiitokset murhayritysten kohteeksi joutuneita erittäin kaoottisessa tilanteessa auttaneille. Viranomaisille ja toimittajille voimia ja rohkeutta selvittää sekä julkistaa tapahtumat kaikilta osin. Mitään lisäämättä ja mitään poistamatta.

Toivottavasti kuolleiden hautajaiskustannukset ja eloonjääneiden hoito-, kuntoutus- sekä korvausasiat hoidetaan valtion toimesta viimeisen päälle sujuvasti. Oli sitten lopullinen tuomioon johtanut syytenimike, mikä tahansa.

Muistakaa myös, miten Mauri Peltokangas, tuolla artikkelin alussa olevalla videollaan, kehottaa nyt aiheesta kiinnostuneita suomalaisia toimimaan. Ei ketään vihaten, vaan päättäjiin päin aktiivisesti viestittäen. Toivottavasti tästä artikkelista on pientä apua siinä, mitä Sinä näkisit nyt olevan tärkeää hoitaa; edellä mainituista asioista, kiireellisenä kuntoon? Ettei Turun järkyttävä tapaus enää koskaan toistuisi, missään muualla Suomessa.

Eikä anneta pelolle valtaa. Toivotaan ja rukoillaan itse kukin oman uskonnollisen vakaumuksen sallimalla tavalla, että ison vastuun saaneet poliisin tarkkailijat ovat tilanteen tasalla:

”Ylen tietojen mukaan Lounais-Suomen alueella on tällä hetkellä sata turvapaikkaprosessissa olevaa nuorta miestä, jotka ovat poliisin tarkkailussa.

– Nämä ovat nuoria miehiä, jotka ovat turvapaikkaprosessissa tavalla tai toisella mukana. Osa heistä on suojelupoliisin ja osa keskusrikospoliisin tarkkailussa. Osa näistä miehistä on Lounais-Suomen poliisin vastuulla, Lounais-Suomen poliisilaitoksen rikostutkinnan johtaja Teijo Ristola sanoo Ylelle.”

Lähde: Yle Uutiset 24.8.2017 klo 14:35 – Poliisitutkinta: Turun epäilty puukottaja radikalisoitui tässä kuussa

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): EU, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Euroopan neuvosto, kansalaisjärjestöt, Perustuslaki, rasismi, rasisti, Suomen ihmisoikeustilanne, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Suomen Turku 18.08.2017

 1. Suomi 2017 sanoo:

  Faktaa vai fiktiota?

  Blogi: Heikki Porkka, to 24.08.2017 22:26
  Tiedostavatko suomalaiset mitä direktiivi kertoo säilöönotosta?

  ”Iltalehden julkaiseman kyselyn mukaan 84 prosenttia suomalaisista kannattaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden eristämistä ja mahdollisimman nopeaa poistamista Suomesta.”

  – –

  ”Onko Suomen hallitus valmis toteuttamaan tiukasti myös direktiiviä, joka koskee säilöönottoa? EU-direktiivi sallii huomattavasti paremman kontrollin kuin suomalaisten annetaan ymmärtää.

  Euroopan unionin virallisesta lehdestä (päivätty 29.6.2013) löytyy direktiivi, joka on otsikoitu

  EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI 2013/33/EU,

  annettu 26 päivänä kesäkuuta 2013,

  kansainvälistä suojelua hakevien henkilöiden vastaanottoa jäsenvaltioissa koskevista vaatimuksista (uudelleenlaadittu)

  Direktiivissä mainitulla säilöönotolla tarkoitetaan sitä, että jäsenvaltio sulkee hakijan tiettyyn paikkaan, jossa hakijalta on viety hänen liikkumisvapautensa.

  Direktiivin kahdeksannen artiklan kohdassa kolme todetaan, että hakija voidaan ottaa säilöön ainoastaan

  a)
  jotta voidaan määrittää tai varmentaa henkilön henkilöllisyys tai kansalaisuus;

  b)
  jotta voidaan määrittää kansainvälistä suojelua koskevan hakemuksen perusteet, joita ei voitaisi saada ilman säilöönottoa, erityisesti, jos on olemassa vaara, että hakija pakenee;

  c)
  jotta menettelyn yhteydessä voidaan tehdä päätös hakijan oikeudesta tulla alueelle;

  d)
  jos hänet on otettu säilöön jäsenvaltioissa sovellettavista yhteisistä vaatimuksista ja menettelyistä laittomasti oleskelevien kolmansien maiden kansalaisten palauttamiseksi 16 päivänä joulukuuta 2008 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2008/115/EY (9) mukaisen palauttamismenettelyn yhteydessä palauttamisen valmistelemiseksi ja/tai maasta poistamiseksi ja asianomainen jäsenvaltio voi todeta puolueettomin perustein, mukaan lukien se, että hakijalla on jo ollut mahdollisuus päästä turvapaikkamenettelyyn, että on perusteltua uskoa, että hakija tekee kansainvälistä suojelua koskevan hakemuksen lähinnä viivyttääkseen tai häiritäkseen palauttamispäätöksen täytäntöönpanoa;

  e)
  silloin kun se on tarpeen kansallisen turvallisuuden tai yleisen järjestyksen vuoksi;

  f)
  niiden perusteiden ja menettelyjen vahvistamisesta, joiden mukaisesti määritetään kolmannen maan kansalaisen tai kansalaisuudettoman henkilön johonkin jäsenvaltioon jättämän kansainvälistä suojelua koskevan hakemuksen käsittelystä vastuussa oleva jäsenvaltio, 26 päivänä kesäkuuta 2013 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 604/2013 (10) 28 artiklan mukaisesti.

  Säilöönoton perusteista on säädettävä kansallisessa lainsäädännössä.

  Brysselistä saamani tiedon mukaan säilöönoton kestolle ei ole määrätty ajallista takarajaa, joka tarkoittaa, että säilöön otettua henkilöä voidaan tarvittaessa pitää säilössä määräämätön aika, niin pitkään, että hänet saadaan poistettua maasta.

  Suomalaisten poliisien mukaan useiden turvapaikkaa hakeneiden paperittomien [ja paperillisten] henkilöllisyyttä on ollut mahdoton varmistaa.

  Direktiivin mukaan kaikki epäselvät tapaukset olisi voitu ottaa säilöön eli sijoittaa suljetulle alueelle, josta he eivät pääse poistumaan ennen kuin ollaan varmoja heidän henkilöllisyydestään ja todellisista motiiveistaan. Virossa toimitaan juuri tällä tavoin eli direktiivin mahdollistavalla tavalla.

  Näistä tosiasioista Jussi Halla-aho kertoi jo syksyllä 2015, mutta hänen esityksensä tyrmättiin.”

  – –

  ”Hallitus on epäonnistunut täydellisesti turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikassaan, mutta merkkiäkään siitä, että pääministeri ja sisäministeri osaisivat vetää oikeat johtopäätökset, ei ole näkyvissä.”

  Lue lisää Oikea Media osoitteessa:
  http://beta.oikeamedia.com/o1-35980

  HUOM! Jos linkki artikkeliin on katkennut, niin tee uusi haku artikkelin nimellä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.