Kuntavaalien 2017 lopputulokset

Toivottavasti jatkossa vaalitulokset esitetään puolueittain, annettujen äänien prosenttiosuuksien mukaisessa järjestyksessä. Sekä noiden perinteisten lukujen rinnalla, myös toteutuneen äänestysprosentin mukaan totuusleikkuroituina.

Tässä kuntavaalien 2017 lopputulokset kertovassa taulukkokuvassa tulokset myös totuusleikkuroituina. Lukujen valossa virallinen todellisuus vs. todellinen todellisuus.

Politiikkaa tehdään mielikuvilla ja prosenttiosuuksilla.

 

Lähteenä laskennassa on käytetty Ylen tulospalvelua osoitteessa:
https://vaalit.yle.fi/tulospalvelu/kv2017

Voisiko vaaligalluppien ja vaalitulosten totuusleikkurointi tuoda vipinää vaaleihin? Eli tulokset esitettäisiin myös vaaligallupeissa edellisten vaalien äänestysprosenttiin totuusleikkuroituina.

Tässä linkissä Helsingin Sanomien kuntavaalien 4.4.2017 gallup-luvut totuusleikkuroituina vuoden 2012 kuntavaalien äänestysprosenttiin.

Tärkeintä on, että tämä avoin idea leviää vapaaseen kehittelyyn ja paranteluun. Esimerkiksi myös niin, että vaalien vahvistettujen tulosten taulukoinnissa näkyy myös puolueen saamat vahvistetut äänimäärät ja niiden prosenttiosuus annetuista äänistä.

Näin saataisiin paremmin näkyviin, kuinka isoilla kannatuksilla Suomea todellisuudessa hallitaan. Samalla, kun nukkuvien puolueen edustajat voivat miettiä, josko sitä sittenkin lähtisi äänestämään. Vaihtoehtojahan nyt puoluekartalta löytyy ihan kiitettävästi.

Toki pienpuolueiden tunnetuksi tekemisessä tarvitaan valtakunnallisten tiedotusvälineiden apua. Myös siinä, että vaaleihin ehdokkaita asettavat puolueet ja ryhmät saavat itsensä tunnetuksi tekemisessä eri vaalitenteissä tasapuolisemmin, niin ruutuaikaa kuin palstatilaa.

Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2.0

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisessa Suomessa tuolloin elämme jää kaikkien tuolloin eloisasti elävien koettavaksi. Tässä blogissani pyrin valottamaan lähihistoriamme mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta valaistuina. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään Suomi 2.0 - versioon on mahdollista päästä myös käytännön elämässä. Nyt ja heti. Kansanvaltahan ei voi toimia jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Muuten armottomien apparatsikkien Albania uhkaa.
Kategoria(t): maan tapa, politiikka Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s