Totuusleikkurointi

Kuntavaalit 2017 ovat onnellisesti takanapäin. Lämpimät onnittelut voittajille ja kaikille ehdokkaina olleille, sillä kokemus elämän eri osa-alueilta kertyy vain rohkeasti osallistumalla. Äänestysprosentti (58,8%) jäi taas kerran alhaiseksi.

Eurovaalien keskimääräinen äänestysprosentti on järkyttävän alhainen.

Eurovaalien keskimääräinen äänestysprosentti on järkyttävän alhainen.Seuraavat vaalit ovat viimeistään ensi vuonna. Ellei sitten perussuomalaisten uuden puheenjohtajan myötä tapahdu hallituksen kaatumista ja ennen aikaisia eduskuntavaaleja.

SISÄLLYSLUETTELO
Euroopan unionilla alhainen legimiteettiprosentti Suomessa
Suomen vaaliaikataulut 2017-2020
Maakuntavaalien tärkeimmät kysymykset medialle

EUROOPAN UNIONILLA ALHAINEN LEGIMITEETTIPROSENTTI SUOMESSA
Legimiteetti on tässä tapauksen EU:n olemassaolon oikeutus itse kunkin meistä mielissä. Nyt onkin hyvä ajankohta nostaa laajaan julkiseen keskusteluun, esimerkiksi EU:n heikko kannatus Suomessa. Heikko EU:n ja euron kannatus, näkyvät etenkin pitkäkestoisen alhaisena jatkuneena äänestysprosenttina Suomessa. Oheisena totuusleikkuroidut puolueiden kannatusluvut eurovaaleissa 2014.

Miksi 59 prosenttia äänioikeutetuista jätti äänestämättä eurovaaleissa 2014?

 

Euroopan unionin perusideahan on edelleen hyvä. Rauhan ja yhteistyön projekti. Yli maa-, aate-, uskonto- ja kulttuurirajojen ulottuvana. Kohti parempaa elämää, yhdessä toimien.

Kuitenkin on koko ajan tärkeää muista seuraavat varoituksen sanat – ”Hänen tarinansa: Suomalaiset luottivat yhteiskuntajärjestykseen, joka lopulta tuhosi heidät vihollisinaan”
Lähde: Helsingin Sanomat 15.3.2017, sivu B12, Vieno Zlobina kulki Ikitiellä.

Joten toivottavasti yhteiskunnallinen keskustelu laajenee koskemaan myös ilmeisen selviä järjestelmävikoja. Niin Euroopan unionissa kuin Suomessa.

SUOMEN VAALIAIKATAULUT 2017-2020
Tässä kohteliaimmin tietoa seuraavien vaalien ajankohdista. Maakuntavaalit eivät ole vielä oikeusministeriön vahvistettujen vaalien listalla:

2018 PRESIDENTINVAALI
vaalipäivä sunnuntai 28.1.2018, mahdollisen toisen vaalin vaalipäivä sunnuntai 11.2.2018

2019 EDUSKUNTAVAALIT
vaalipäivä sunnuntai 14.4.2019

2019 EUROPARLAMENTTIVAALIT
touko-kesäkuu

2020 (Ei säännönmukaisia vaaleja)

Lähde: Oikeusministeriön vaalit sivusto – Etusivu » Ajankohtaista » Vuosina 2017-2030 toimitettavat säännönmukaiset vaalit Vuosina 2017-2030 toimitettavat säännönmukaiset vaalit

MAAKUNTAVAALIEN TÄRKEIMMÄT KYSYMYKSET MEDIALLE
Suomessa tapahtuu paluu menneisyyteen. Lopetettujen läänien tilalle saadaan maakunnat. Maakuntia tarvitaan sosiaali- ja terveyspalveluiden (sote) uudelleen järjestämiseen sekä näillä näkymin kyseisten miljardien eurojen liiketoiminta-alueiden yksityistämiseen. Valinnanvapaus aiheesta lisää kohta seuraavassa linkissä.

Näin maakuntavaaleista kertoo Wikipedia 11.4.2017:
”Maakuntavaalit 2018 ovat Suomen ensimmäiset aluevaalit. Ne järjestetään kaikissa maakunnissa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Ensimmäiset maakuntavaalit järjestetään poikkeuksellisesti presidentinvaalin 2018 ensimmäisen kierroksen yhteydessä tammikuun neljäntenä sunnuntaina 28. tammikuuta.”

Joten ruuhkaa vaalirintamalla piisaa ja jättimäinen sote – uudistus astuu uutistietojen mukaan voimaan 1.1.2019. Toivottavasti ensimmäisiin maakuntavaaleihin mennessä tiedotusvälineet ovat saaneet vastaukset eri puolueilta seuraavaan kahteen kysymykseen ja julkaisseet ne uutisvirroissaan näkyvästi. Selventävin kaavioin ja tekstiselostein:

1. Mistä löytyvät edustamanne puolueen ekosysteemiin kohdistuneet sote – toimijoiden lobbausjalanjäljet 2017 – 2010 avattuina?

2. Mistä löytyvät edustamanne puolueen ekosysteemin mahdollisesti saama ja sote – toimijoiden suunnalta, suoraan tai välikäsien kautta, tulleet vaali- ja puoluerahanjäljet 2017 – 2010 avattuina?

Taustaa kysymysten yhteiskunnallisesti merkityksestä tässä Suomi 2017 – artikkelissa:

Valinnanvapaus 2
Julkaistu maaliskuu 7, 2017

”Toivottavasti sisäministeri Paula Risikko/kok. saa ja uskaltaa jatkaa valinnanvapaus – teeman ison kuvan avaamista sekä korjaamista.

Oikeusvaltion toteutumisen kannalta erittäin tärkeitä läpivalaisun aiheita sote –uudistuksen valinnanvapauden toteuttamisessa ovat:

Vakuutuslääkärijärjestelmä
Vakuutuslääketiede

Myös erittäin merkittävää julkista valtaa käyttävien vakuutuslääkäreiden ja vakuutuslakimiesten esille saamisen osalta. Ehdottomasti ennen kuin hallituksen sote – uudistuksen korjatut lakiversiot tulevat eduskunnan käsittelyyn.”

Lue lisää Suomi 2017 – blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2017/03/07/valinnanvapaus-2/

Jos EU- ja euroasiat kiinnostavat, niin lue myös nämä Suomi 2017 – artikkelit:

← Suomen itsenäisyysprosentti 2017?
Suomi Euroopan unionissa 2017 →

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, kansalaisjärjestöt, maan tapa, mediasensuuri, politiikka, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.