Kunnallisvaalit 2017

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Jonkun mielestä sunnuntaina 9.4.2017 on kuntavaalien äänestyspäivä. Toisen mielestä taas kyseessä ovat kunnallisvaalit.

Faktaa vai fiktiota? ”Kolmen suuren kisasta täpärä”, kertoi Helsingin Sanomien uutinen 4.4.2017. Tuon perinteisellä tavalla tehdyn HS-gallupin mukaan näyttää siltä, että kuntavaalien kolme suurinta on jo varmistunut. Yhteenlaskettu kannatus huitelee jo 60 prosentissa! Ja moni ajattelee, että ei maksa enää vaivaa käydä äänestämässä. Kumminkin kyse on oman kotipaikkakunnan asioista!

Entäs jos? Tiedotusvälineet yrittäisivät saada yhdessä eduskunta- ja pienpuolueiden kanssa nukkuvia liikkeelle? Ihan oikeasti. Tässä kuvassa puolueiden kannatusluvut on totuusleikkuroitu vuoden 2012 toteutuneen äänestysprosentin (58,3%) mukaan.

Gallup-lukujen virallinen todellisuus vs. todellinen todellisuus.

Totuusleikkuroitujen gallup-lukujen valossa kolmen suurimman kannatus onkin vasta 33,8 prosenttia! Joten jo 5-10 prosentin lisäys äänestäjiin saattaa muuttaa asetelmia kummasti.

Tuon Helsingin Sanomien tekemän gallup-uutisen mukaan jopa 43 prosenttia äänestäjistä on epävarmoja. Myös siitä, että äänestääkö vaaleissa ollenkaan! Helsingin Sanomat kertoo myös tuossa 4.4.2017 ”Kolmen suuren kisasta täpärä” – uutisessaan, että viimeksi Ruotsissa kuntavaaleissa äänestysprosentti on ollut yli 80 prosenttia ja Tanskassa yli 70 prosenttia! Hollannin maaliskuisissa parlamenttivaaleissa äänestysprosentti nousi uutistietojen mukaan lähelle 80 prosenttia!

Joten, entäs jos? Entistä useampi suomalainen kävisi äänestämässä. Vaikka sitten ihan piruuttaan. Hyvältä vaikuttavaa ehdokasta ja hänen edustamaansa puoluetta taikka ryhmää. Pientä taikka suurta.

Ja sitten jännättäisiin yhdessä, että muuttuuko mikään? Siis parempaan suuntaan meidän kaikkien äänestäjien kannalta katsottuna. Yli puolue- ja aaterajojen tarkasteltuna.

Vaikkei Helsingin Sanomien kuntavaalitentissä 4.4.2017 sallittu yleisökysymyksiä, niin olisihan se upeaa, jos eduskuntapuolueiden puheenjohtajat tai edes puoluesihteerit antaisivat vastaukset näihin kysymyksiin, joista moni katu- ja ruohonjuuritason äänestäjä on nyt erittäin kiinnostunut, ennen äänestyspäätöksensä tekemistä kuulemaan tarkentavia lisätietoja:

1. Kantanne Helsinkiin kaavailtuun suurmoskeijaan nykytiedon valossa?
2. Mistä löytyy puolueenne ekosysteemiin kohdistunut sote-toimijoiden lobbausjalanjälki 2017-2010 avattuna?
3. Mistä löytyy puolueenne ekosysteemin mahdollisesti saama ja soten – toimijoiden suunnalta, suoraan tai välikäsien kautta, tullut vaali- ja puoluerahanjälki 2017-2010 avattuna?

Tältä gallup-luvut näyttivät ennen vuoden 2015 eduskuntavaaleja, kun totuusleikkurina tiedotusvälineiden julkaisemille gallup-luvuille toimi epävarmojen äänestäjien osuus.

Olisiko kenellekään äänestäjistä haittaa siitä, jos tiedotusvälineet alkavat julkaisemaan myös toteutuneeseen vaalitodellisuuteen totuusleikkuroidut gallup-luvut? Vai pelkäävätkö kärjessä nyt olevat puolueet ekosysteemeineen sitä, että nukkuvien puolueen äänestäjien aktivoituminen sotkee huolella ja pitkällä aikavälillä rakennetut valta-asetelmat.

Josta hyvänä esimerkkinä hyvin pienelle huomiolle jäänyt ja jo vuonna 2011 ilmestynyt Silvo Kaasalaisen Virkanimitysruletti – kirja.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2.0

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisessa Suomessa tuolloin elämme jää kaikkien tuolloin eloisasti elävien koettavaksi. Tässä blogissani pyrin valottamaan lähihistoriamme mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta valaistuina. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään Suomi 2.0 - versioon on mahdollista päästä myös käytännön elämässä. Nyt ja heti. Kansanvaltahan ei voi toimia jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Muuten armottomien apparatsikkien Albania uhkaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, maan tapa, mediasensuuri, politiikka, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s