Suomi Euroopan unionissa 2017

Euroopan unionin perusideahan on hyvä. Rauhan ja yhteistyön projekti. Yli maa-, aate-, uskonto- ja kulttuurirajojen ulottuvana. Kohti parempaa elämää, yhdessä toimien.

Kuitenkin on koko ajan tärkeää muista seuraavat varoituksen sanat – ”Hänen tarinansa: Suomalaiset luottivat yhteiskuntajärjestykseen, joka lopulta tuhosi heidät vihollisinaan”
Lähde: Helsingin Sanomat 15.3.2017, sivu B12, Vieno Zlobina kulki Ikitiellä.

SISÄLLYSLUETTELO
Suomi kuntoon ihan oikeasti
Suomen tavoitteet EU:ssa vuonna 2006
Suomen EU-komissaarin tilaisuus Helsingissä 23.3.2017
Perustuslain perälauta tarvitaan takaisin paikalleen
Vierasperäisistä sanoista yhteisymmärrys
Suomalaiset talousviisaat suomalaisten avuksi
Säilöönotto- ja maastapoistumisyksiköt valmiiksi
Tanskan malli Suomeen
Useampi suurmoskeija Helsinkiin

Kohteliaimmin ja varmistuksena tiedoksesi. Saat artikkelin kuvakoosteet ruudullesi tarkempina, kun klikkaat niitä hiirelläsi tai täppäät sormellasi.

SUOMI KUNTOON IHAN OIKEASTI
Suomessa moni asia näyttää hyvältä kuvissa ja kuulostaa päättäjien puheissa. Vaan minkälainen ero vallitsee niiden ja tosielämän tilanteiden välillä?

Ketkä ja miten toimien korjaavat Euroopan unionin?

Keskustan pääministeri Juha Sipilä julkaisi 9.3.2017, ”Laitetaan Suomi yhdessä kuntoon” – sloganilla varustetussa blogissaan: ”Terveiset Eurooppa-neuvostosta – Talous kuntoon, sisämarkkinat toimiviksi” – kirjoituksen. Se jää tuon tekstin perusteella epäselväksi, että ajaako myös hän ja keskustapuolue Euroopan unionia enemmän EU-liittovaltion suuntaan? Ja millä ja kenen antamalla mandaatilla?

Päättäjämme ja tiedotusvälineemme ovat epäonnistuneet ainakin EU-asioiden kertomisessa siinä, että miksi ero virallisen todellisuuden ja todellisen todellisuuden välillä on päässyt kasvamaan entistä suuremmaksi. Ainakin monien katu- ja ruohonjuuritason kansalaisten mielissä sekä silmissä.

Suomeen jäävien, todelliset mittasuhteet, alkavat pikku hiljaa hahmottumaan.

Avain kysymyksesi on noussut se, että missä menee kuvakoosteen kertomissa asioissa kansantaloudellinen kantokyky? Mitä ruletti maksaa? Kuka maksaa? Kuka kuviota taustalla ohjaa?

Entä joko on saatu selville, että miten suuri määrä Suomeen tulleista on kansainvälisten määritelmien mukaan siirtolaisia? Entä todellisten pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden määrä?

Uusia kysymyksiä aiheesta ovat muun muassa:
Mikä on palautusmatkojen hinta?
Miten monella palautettavalla on Suomessa vahvistettu valehenkilöllisyys?
Kuinka moni palaa yrittämään uudelleen vanhalla ja oikealla henkilöllisyydellä?

Hinta-arvio per päivä 199 €
> majoitus, ruoka, sote- ja oikeusapupalvelut, matkakortti, vaatteet, harrastukset
Valitusprosessin kesto hallinto-oikeudessa 1,5 vuotta
360 + 180 = 570 päivää
570 x 199 = 113,430 €/henkilö
21 000 x 113 430 = 2,382,030,000 € eli 2,4 miljardia euroa

”Maahanmuuttajien segregaatiota ja ghettoutumista täytyy ehkäistä kaikin keinoin. Sosiaaliturvan varassa elävien maahanmuuttajien pyöriminen vain omissa porukoissaan pienillä alueilla hidastaa kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan, toteaa Helsingin PS-Nuorten puheenjohtaja Toni Ahva” Lähde: Suomen Uutiset 15.3.2017.

Aiheesta lisää artikkelin lopussa.

SUOMEN TAVOITTEET EU:SSA VUONNA 2006
Yli 10 vuotta sitten tilanteet EU-asioiden avoimuuden suhteen näyttivät lupaavilta. Tässä vielä lyhyesti, mitä Suomen valtio lupasi muulle maailmalle muun muassa lainsäädäntötoimistaan vuonna 2006. Toimiessaan EU-puheenjohtajana:

Suomen EU-puheenjohtajakauden tavoitteena avoin ja tehokas unioni
30 Jun 2006, 10:20 en fr de fi sv

”Suomen puolivuotinen EU-puheenjohtajakausi alkaa lauantaina 1. heinäkuuta. Kauden aikana Suomi johtaa puhetta EU:n neuvoston kokouksissa, joita pidetään Brysselissä yli 3000 ja Suomessa noin 130. Kokouksista suurimpia ovat Lahden epävirallinen päämiestapaaminen 20. lokakuuta, joulukuun Eurooppa-neuvosto Brysselissä sekä Helsingissä syyskuussa pidettävä Aasian ja Euroopan maiden Asem-huippukokous.

Suomi haluaa kaudellaan puuttua unionin ydinongelmaan, sen vähentyneeseen oikeutukseen kansalaisten silmissä. Suomi katsoo, että unionin tarpeellisuuden osoittaminen onnistuu parhaiten tekemällä tehokasta lainsäädäntötyötä ja hoitamalla myös unionin muut tehtävät tehokkaasti.

Siksi Suomi panostaa erityisesti avoimeen ja tehokkaaseen toimintatapaan. Avoimuuden lisääntyminen unionin toiminnassa näkyy erityisesti neuvoston istuntojen avautumisena kansalaisten seurattavaksi internetin kautta.

Suomen tavoitteena on myös unionin lainsäädäntötyön laadun parantaminen. Tähän sisältyvät sekä säädösten vaikutusten selvittäminen että selkeyden parantaminen.”
Lähde: eu2006.fi

Virheitä on varmasti myös EU:n odotusten suhteen tapahtunut paljonkin, mutta kuinka monesti niitä pystytään yhteiskuntarauhan järkkymättä toistamaan?

SUOMEN EU-KOMISSAARIN TILAISUUS HELSINGISSÄ 23.3.2017
Euroopan unionin idean myymistä ja määrittelyä tulee tehdä koko ajan. Tältä näyttää pääministeri Juha Sipilän/kesk. tekemä kaavio EU:n isosta kuvasta. Vielä, kun mukaan saadaan kaaviota selventävät tekstiselosteet, niin meillä kaikilla on mahdollisuus yrittää ymmärtää sitä mitä kaikkea EU on ja mitä taas ei missään nimessä.

Toivottavasti EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen esittää omansa 23.3.2017.

Nimittäin. EU-asioiden suhteen moni haluaa kuulla nyt, että mihin valtiovarainministerinä vuonna 2008 toimineen Jyrki Kataisen/kok. ennustus perustui, että Suomi tarvitsee noin 2 miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen 2020 mennessä? Ja ollaanko tuota tavoitetta nyt mahdollisesti ajamassa kiinni Euroopan unionin alueella tapahtuvien turvapaikanhakijoiden pakkosiirtojen kautta? Ensi alkuun muutamien satojen turvapaikkaa hakevien siirtojen kautta harjoitellen ja kantaväestön joustamiskykyä testaten?

Tässä tulevassa EU-tilaisuudessa, aiheesta kuullaan toivottavasti lisää. Onhan aiheena Euroopan unionin tulevaisuus. Toivottavasti ei enää ylhäältä alas johdettuun.

Suomen EU-komissaarilla aikaa suomalaisille vain 45 minuuttia!

Tilaisuudesta löytyy lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet, Euroopan komission Suomen edustuston nettisivuilla tai heidän Facebook – sivullaan.

Suomi 2017 verkoston tekemään palautteeseen Facebookissa vastattiin:
”Kannatettava tilaisuus. Tosin aika on erittäin lyhyt. Varsinkin, jos ajatellaan kaksisuuntaista dialogia. Ja sitä kaikkein tärkeintä. Yleisökysymyksiä ja niihin annettavia vastauksia.”

Euroopan komission Suomen edustusto vastasi ystävällisesti kuvakoosteessa oleviin kysymyksiin Facebookissaan näin:
”Hei! Kiitos kommentista. Tiedämme, että aika on lyhyt, mutta pitempää ei kokonaisohjelmaan mahtunut ja halusimme kuitenkin järjestää tilaisuuden. Tilaisuus lähetetään Facebook live-lähetyksenä tämän sivun kautta ja on mahdollista katsoa myös jälkikäteen”

PERUSTUSLAIN PERÄLAUTA TARVITAAN TAKAISIN PAIKALLEEN
Hyvä edes noin. Sillä vuonna 2011 ja 2012 Suomen pääministerinä toimiessaan; Jyrki Katainen järjesti EU-asioista vähän isompia yleisötilaisuuksia.

Harmillista oli etenkin tuon vuoden 2011 tilaisuus. Silloin yleisölle oli luvattu mahdollisuus tehdä Euroopan unionista kysymyksiä.  Ennen perustuslain 2007-2011 ”uudistuksen” toista käsittelyä LJL 3/2011 eduskunnassa. Jonka ydinasiana oli merkittävän valtiollisen toimivallan itsemääräämisoikeuden siirtämisen helpottaminen. Esimerkiksi Euroopan unionille. Julkisuuden valokeila oli taas suunnattu presidentin valtaoikeuksien kaventamiseen.

Vaan kuinkas vuonna 2011 EU-yleisökysymyksille sitten kävikään?

Presidentinvaalit 2012 – Keskustelutilaisuudet Euroopan tulevaisuudesta
Julkaistu maaliskuu 6, 2012

”Keskustelutilaisuus Euroopan tulevaisuudesta” – sarjan tapahtumat jatkuvat. Koska kyse on koko Eurooppaa koskevasta keskustelusarjasta, niin toivon tasavallan presidentti Sauli Niinistön osallistuvan niihin aktiivisesti. Erittäin aktiivisesti. Myös jatkuvaan jälkiseurantaan ja – kommentointiin paneutuen.

Toivon myös, että hän hoitaa arvovallallaan kaikkiin tilaisuuksiin saataville myös simultaanitulkkauksen suomeksi. Tilaisuudessa pidetyt puheet on mielestäni saatava myös nettiin. Kunkin tilaisuuden jälkeen myös suomeksi. Tulla ymmärretyksi omalla kielellään on kaikkien menestyvien yhteisöjen perusta.

Valtaeliittihän on aina yhteiskuntamallista riippumatta olemassa. Harva tosin siihen tunnustaa kuuluvansa. Ja onhan se inhimillistä. Varsinkin, jos pystyy koko ajan päättäjänä toimimaan toisin kuin puheissaan lupaa.

Uskaltaako siis tasavallan presidentti Sauli Niinistö heti laittaa 1.3.2012 eduskunnassa antamansa vakuutuksen käytäntöön? Vai pitääkö tämän kaltaiset vakuutukset ymmärtää vain juristin suusta sujahtaneiksi sanasuhnuiksi?

Lue lisää tästä Suomi 2017 – blogin linkistä:
https://suomi2017.wordpress.com/2012/03/06/presidentinvaalit-2012-keskustelutilaisuudet-euroopan-tulevaisuudesta/

VIERASPERÄISISTÄ SANOISTA YHTEISYMMÄRRYS
Sanoilla voidaan johtaa harhaan. Kuin myös maalata mainetta todellisuutta mustemmaksi.

Populisteiksi ja populismin kannattajaksi on päässyt median ja etenkin sosiaalisen median käsittelyssä hyvin moni suomalainen. Entä missä vaiheessa kuulemme, ketkä kaikki suomalaisista vaaleilla valituista päättäjistä, voidaan nimetä federalisteiksi ja federalismin kannattajaksi? Entä virkamiehistä? Ja mitä kaikkea, tämä jako sitten tosielämän tilanteiden ymmärtämiseksi tarkoittaa?

Sen voinee jo näin näppituntumalla sanoa, että puolue- ja aatejako saattaa yllättää. Siis, jos ollaan perinteisellä suomalaisella tavalla rehellisiä. Edes hetken aikaa.

Eikä tässä vielä kaikki.

Kumpi henkilönä on yhteiskuntarauhan kannalta vaarallisempi? Liberaali vai konservatiivi?

Onko Suomessa jo mahdollista päästä sopuun siitä, mitä noilla vierasperäisillä termeillä tarkoitetaan?

SUOMALAISET TALOUSVIISAAT SUOMALAISTEN AVUKSI
Jos ajatellaan taloutta, niin siellä rasistin leiman saattaa saada otsaansa vaatimalla Suomelle takaisin omaa valuuttaa. Yrittäen samalla saada selville sen, että miten ja miksi; Islanti, Norja, Ruotsi ja Tanska pärjäävät omalla valuutallaan?

Tähän kysymykseen olisi mielenkiintoista kuulla talouden realistien leiriin luettavien Björn Wahlroosin ja taloustieteen Nobel-palkitun Bengt Holmströmin näkemykset?

Entä pystyvätkö he erilaisten lukujen velhoina kertomaan, mikä on Suomen jäljellä oleva itsenäisyysprosentti?

SÄILÖÖNOTTO – JA MAASTAPOISTUMISYKSIKÖT VALMIIKSI
Uutistietojen mukaan ruuhkat vastaanottokeskuksissa ovat helpottaneet. Mutta uudenlaiset tarpeet ovat kasvussa toisaalla:

”Viime vuonna maahanmuuttoviranomaiset tekivät yli 21 000 kielteistä turvapaikkapäätöstä. Päätöksistä suurin osa on vielä valituskierroksella tuomioistuimissa. Poliisi aloittaa maasta poistamisen vasta sen jälkeen, kun kaikki valitustiet on koeteltu ja kielteinen turvapaikkapäätös saa lainvoiman.” Lähde: Iltalehti 25.2.2017

Tilanne on ollut näkyvissä Helsingin kaduilla jo yli kuukauden ajan. Josta saattaa tulla pysyvämpi näky katukuvassa, jos tällaisen mielenosoittamisen kautta joku osallistujista onnistuu muuttamaan kielteisen turvapaikkapäätöksen myönteiseksi. Jonka jälkeen sana leviää, miten turvapaikka saadaan.

Joten toivotaan, etteivät suhteita omaavat poliittiset toimijat järjestele, kielteisiä muutoksia kyökin kautta myönteisiksi. On olemassa virallinen turvapaikkahakemuksen käsittely ja sitten se todellinen. Jolloin sana leviää räjähdysmäisesti maailmalle,

Kuten teki pääministeri Sipilän lupaus luovuttaa kotitalonsa pakolaisten käyttöön. Jota ei sitten ainakaan uutistietojen mukaan koskaan tapahtunut.

Kuntavaalit 2017 lähestyvät – Mihin asti Helsingin päättäjien pinna venyy? Tästä linkistä HU-juttuun.

Myös suomalaisten kodittomien ja hädänalaisten tilanteiden hoitamiseksi. Kerralla kuntoon.

Sitten se tärkein ehken tärkein juttu.

Miten valmiita suomalaiset viranomaiset ovat siihen, kun seuraava siirtolaisten ja turvapaikanhakijoiden seulonta – aalto iskee Suomeen?

”- Suomen poliisilla on EU:ssa hyvä maine laittomasti maassa olevien poistamisessa. Meillä on ollut vuodesta toiseen hyvä kontrolli ja erinomaiset prosessit. Nyt käännytettäviä on kuitenkin selvästi enemmän kuin aiemmin ja tehokkaan toiminnan varmistaminen edellyttää riittäviä resursseja myös säilöönoton puolella, selvittää Lintuluoto.

Liian vähän paikkoja
Käännytyksistä vastaavan Lintuluodon mukaan Suomessa on säilöönottopaikkoja selvästi liian vähän tämän hetkiseen tarpeeseen nähden. Poliisin omista tiloista ei komisarion mielestä löydy järkevää ratkaisua ongelmaan.

– Poliisilaitosten tilat eivät sovi tämän tyyppiseen toimintaan. Inhimillinen käännytyspäätösten toimeenpano edellyttää nimenomaan säilöönottoyksikön tyyppistä talteenottoa, selvittää Liisa Lintuluoto.”
Lähde: Iltalehti  25.2.2017 – Säilöönottoyksiköt ovat nyt tupaten täynnä.

Voisiko väliaikainen ratkaisu olla tässä kohta se, että otetaan tekniikka avuksi ja sallitaan myös pantavalvottu kotimajoitus vapaaehtoisten kotona? Heitä löytynee runsaasti, aikaisempien ”Meillä on tilaa” – mielenosoitusten perusteella ruuhka-avuksi hankalaan tilanteeseen.

Faktaa vai fiktiota? Lue Uusi Suomi sivulta lisää.

TANSKAN MALLI SUOMEEN
Niin kuin on jo nähty. Suomessa on paljon henkilöitä, jotka haluavat tänne hyvin erilaisella taustalla olevia siirtolaisia ja turvapaikanhakijoita. Eikä siinä mitään.

Vaan onko meillä niin sanotuilla kantaväestöön kuuluvilla enää sanavaltaa siihen, keitä tänne otetaan, miten täällä tulee käyttäytyä ja minkä lain mukaan toimitaan?

Mikä on virallisen todellisuuden ja todellisen todellisuuden välinen ero?

Dokumentti on katsovissa tämän artikkelin julkaisun hetkellä Yle Areenassa.

Järkyttävän dokumentin sisällön suhteen olisi toivottavaa, että Suomen EU-komissaari Jyrki Katainen kertoo lisää. Paljon lisää. Esimerkiksi nykyisten kotikulmiensa Brysselin tilanteiden kautta peilaten. Rauhan, rakkauden, rehellisyyden ja rispektin sävyttämillä sanoilla tyynnyttäen.

USEAMPI SUURMOSKEIJA HELSINKIIN
Yleltä tulleen Ulkolinjan ”Saudi-Arabian liittolaiset” – jakso kannattaa tämän artikkelin kokonaisuudesta kiinnostuneiden katsoa. Sen sisältö avaa osaltaan silmiä ja laajentaa ymmärrystä, kun Helsinkiin tarjolla olevasta ensimmäisestä suurmoskeijasta päätetään.

Se, joka ohjaa ihmisten sieluja; hallitsee aseilla maata ja sen rikkauksia.

Se, mikä on tuossa dokumentin perusteella kummastuttavaa. Samaa kieltä puhuvat, samaa uskontoa tunnustavat ja saman maan kansalaiset tappavat pitkäkestoisesti toisiaan. Eikä käynnissä ole vain yhtä sisällissotaa, vaan valtioiden rajat ylittävää sotimista. Suurvaltojen taustatuella.

Olisiko tässä ainakin yhden Nobelin rauhanpalkinnon saaneen suomalaisen eli Martti Ahtisaaren ekosysteemin näytön paikka?

Ensin alkuun nopeasti selvittäen, mikä on kyseisillä alueilla asuvien kristittyjen turvallisuustilanne? Rauhaa, rakkautta, rehellisyyttä ja rispektiä huokuvin sanankääntein.

Ratkaisevaa Euroopan tilanteelle on tietysti se, että mitä Turkki tekee jo maassaan oleville pakolaisille. Sitten se, miten Espanja, Italia ja Kreikka pystyvät selviytymään tulija-aalloista. Eikä liene ole pois suljettu se mahdollisuus, että Venäjä raottaa myös rajojaan.

Kiitos sosiaalisen median ja ulkomaisten tiedotusvälineiden meillä suomalaisillakin on ollut mahdollisuus huomata se, että eivät monet tosielämän asiat ole niin kuin päättäjämme kertovat niiden olevan.

Joten toivotaan, että edes avoimuuden ja rehellisyyden hyveet toteutuvat Euroopan unionissa. Toki itse kunkin maakoodien mukaan ymmärrettyinä, koska arkipäivän tasolla yhteistyöhön kalibroituminen kestää vielä vuosikymmeniä.

Nykyisen Euroopan unionin sisällä olevan pakolais- ja siirtolaistilanteen selvittäminen onnistuu toivottavasti rauhan, rakkauden, rehellisyyden ja rispektin hengessä. Yli puolue -, aate -, media -, maa -, ikä- ja varallisuusrajojen. Hitaasti, mutta varmasti. Mieluummin alhaalta ylöspäin neuvotellen kuin ylhäältä alaspäin käskien.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): EU, maan tapa, politiikka, populismi, populisti, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.