Lakien synty – kirja

Tässä on mielestäni Suomen 100-vuotisjuhlavuoden tärkein kirja. Vaikkakin kirja on ilmestynyt jo vuonna 2014. Kirja on yhteiskunnallisesti erittäin tärkeä. Sen sisällöstä ei kerrota koulujen yhteiskuntaopin oppikirjoissa. Saatikka puhuta taikka väitellä yliopistojen valtio- ja oikeustieteen luennoilla. Ainakaan vielä.

”Lakien synty” – kirjan kohdalla on toteutunut se maan tapa, että mitä lähemmäksi Suomen todellisia vallankäyttäjiä ja valtakoneiston ytimiä sekä toimintatapoja tullaan, niin sitä suurempi hiljaisuus kirjaa, kirjailijaa ja sen sisältöä kohtaan kohdistuu. Niin tiedotusvälineiden edustajien kuin vaaleilla valittujen päättäjien keskuudessa.

– Klikkaamalla hiirelläsi; saat kuvakosteen tarkempana ruudullesi –

 Vahvistaako kirja mystisen On Sovittu Että (OSE) – järjestelmän olemassa olon?

Vahvistaako kirja mystisen On Sovittu Että (OSE) – järjestelmän olemassa olon?

Kirjan kirjoittaja, Seppo Konttinen, on Ylen entinen toimittaja. Mielenkiintoista onkin seurata, milloin kirja saa poliittisen pelikentän oikean laidan vastineen? Vastakkainhan kirjassa ovat virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus.

Kustantajan, kustannusosakeyhtiö Siltalan sivuilla ”Lakien synty” -kirjasta kerrotaan muun muassa seuraavaa:

”Perustuslain mukaan lainsäädäntövaltaa Suomessa käyttää eduskunta. Seppo Konttinen paljastaa kirjassaan kovien esimerkkien avulla, kuinka lait syntyvät demokraattisen kontrollin ulottumattomissa hämärissä työryhmissä ja toimikunnissa. Näiden neuvostojen kokoonpanoilla varmistetaan etukäteen uusien lakien sisältö. Eduskunnasta on tullut suuri pykälien kirjaamo ja kansanedustajista tahdottomia napinpainajia.

Kaikenkarvaiset selvitysmiehet, konsultit, lobbarit ja poliittisin perustein nimitetyt virkamiehet kirjoittavat lakeja omien ja taustaryhmiensä etujen ajamista silmällä pitäen. Samalla kansanvalta on saanut tappotuomion.

Kirjan lukija pääsee kurkistamaan lainsäädäntövallan salatun eliitin toimintatapoihin, etuihin ja palkitsemisjärjestelmiin, joista ei ole aikaisemmin hiiskuttu ulkopuolisille.

Kirjassa yritysmaailman ja etujärjestövallan valiojoukkoon kuuluvat Björn Wahlroos ja Lasse Laatunen. Mihin perustuu heidän valtansa lakien valmistelussa?”

Miltä kirjan sisältö näyttää omien kokemuksiesi valossa? Se selviää vain kirjan hankkimalla ja lukemalla. Tai lainaamalla kirja lähikirjastostasi.

Muistatko tämän? Vuonna 2012 samaa aihetta käsitteli ansiokkaasti Ryhmäteatteri. Eduskunta 2 (II) – dokumenttinäytelmässään. Joko vuonna 2017 tiedotusvälineet uskaltavat tarttua aiheeseen isosti? Eri kanteilta lähestyen ja ison kuvan valaisten.

Yllättäen ja pyytämättä. Oikeuskansleri Jaakko Jonkka tarttui lainsäädäntö – aiheeseen ennen joulua 2016. Painettujen lehtien palstoilla ja sähköisten tiedotusvälineiden kanavilla asiaa käsiteltiin useiden päivien ajan. Eli isosti. Kuitenkin ”Lakien synty” – kirjan paljastamat toimintatavat odottavat vielä tiedotusvälineiden avointa käsittelyä.

Eikä tässä kaikki.

Niin kuin tämäkin artikkeli loppujen lopuksi osoittaa. Koko ajan silmiemme edessä tapahtuu kaikenlaista mielenkiintoista. Palkkaa toimittajille maksavia; ja säännöllisesti julkaisevia tiedotusvälineitä seuraamalla, saattaa löytyä paljon sellaisia yhteiskunnallisia aiheita, joista tiedotusvälineet jättävät kokonaan kertomatta. Tai kertovat vain osatotuuden. Tai sitten ihan kokonaan vaihtoehtoisen totuuden. Eikä tuossa kaikessa mitään.

On kuitenkin tärkeää tiedostaa, että vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikkakin monista asioista eri mieltä oltaisiinkin. Yli ikä – ja varallisuusrajojen. Toisiamme myös elävässä elämässä kohdaten. Rauhan, rakkauden ja molemminpuolisen rispektin nimissä.

Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja todellisen valtakoneistomme eri kanteilta valaiskoot!

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.