Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi

On 1.1.2017 päivän ilta. Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi on käynnistynyt. Isoimmin taidettiin avaus tehdä ”Suomi 100-avajaiset” – nimisessä tapahtumassa Helsingissä. Tilaisuus sujui tämän hetkisten tietojen mukaan rauhallisesti.

 - Yhdessä -

– Yhdessä –

Faktaa tai fiktiota? Tilaisuudessa ei laulettu Maamme-laulua? Jos tieto pitää paikkansa, niin toivottavasti Maamme-laulu raikaa tulevissa Suomi 100 – tapahtumissa kirkkaasti. Yhdessä Finlandian kanssa. Onhan kyse itsenäisyytemme juhlavuodesta.

SUOMEN ITSENÄISYYDEN SUURUUS PROSENTEISSA?
Tässä Suomen 100-vuotisjuhlavuoden alkajaisiksi yhteiskunnallisesti erittäin merkittävä aihe, johon toivottavasti saadaan viimein vastauksia.

Nimittäin. Vuosina 2007 – 2011 voimaan saatetun perustuslaki ”uudistuksen” todelliset vaikuttavuudet ovat edelleen kertomatta. Päähuomio mediassa kiinnitettiin presidentin valtaoikeuksien supistamiseen. Kun kaikessa hiljaisuudessa tehtiin perustuslakiimme; itsemääräämisoikeuden kannalta, erittäin merkittävät muutokset, jotka mahdollistavat Suomen toimivallan ulkoistamisen. Pienissä tai suurissa erissä. Niin EU:lle kuin nimeämättömille kansainvälisille järjestöille ja/tai toimielimille. Ilman julkista keskustelua ja kansanäänestyksiä.

Viiden (5) vuoden hiljaisuuden jälkeen, lienee jo aika kysyä, että missä viipyy julkinen keskustelu Suomen valtion jäljellä olevan itsemääräämisoikeuden prosentista? Onko se 20%:a vai 80%:a? Edes oppositiopuolueet eivät uskalla asiasta puhua!

Joten isoa asiaa on pakko kysyä näin avoimesti somessa. Uskaltaako edes kaupallisen median yksi lippulaivoista eli Suomen Kuvalehti paljastaa median ja päättäjien välisen sekä perustuslakiimme liittyvän vaikenemiskuvion? Kanava-lehden päätoimittajana; Ville Pernaa uskalsi vielä raottaa todellisen todellisuuden tilanteita. Entä nyt, kun Pernaan Ville on Suomen Kuvalehden päätoimittaja?

Suomi on jo EU-liittovaltion osavaltio. Koska tilanteesta kerrotaan suomalaisille?

Suomi on jo EU-liittovaltion osavaltio. Koska tilanteesta kerrotaan suomalaisille?

Entä mitä mieltä oikeusoppineet ja laillisuusvalvojat ovat perustuslain pykälien 1, 94 ja 95 koplauksesta sekä niiden vaikutuksesta itsemääräämisoikeuden jäljellä olevaan prosenttilukuun? Entä ketkä kansanedustajista äänestivät puolesta ja vastaan?

Taustatietoa jälkimmäiseen internetistä:
HE 60/2010 eduskunnan äänestystulos
LJL 3/2011 eduskunnan äänestystulos

Tästä kohteliaimmin ja varmistuksena ison kuvan avaukseen:
– Journalismi –

Suhteista ja vallasta taistelusta se mediamaailman ydinkin muodostuu. Tiedonvälitysvalta on ehkä; suuren yleisön joukossa, vähiten tunnettu vallankäytön ilmentymä.

Suomi on jo EU-liittovaltion osavaltio. Koska tilanteesta kerrotaan suomalaisille?

* *

Pitkään alhaalla ollut JOURNALISMI.info – sivusto on näköjään tehnyt paluun ja Martti Valkosen kirjaa ”Sananvapaus kauppatavarana” on taas saatavilla. Vaikka kirjan ilmestymisvuosi on 2003, niin kirjan sisältö hätkähdyttää ajankohtaisuudellaan.

Kirja kannattaa kaikkien journalismin saloista ja tiedotusvallan käyttäjistä kiinnostuneiden hankkia omakseen. Ja kannattaa myös ladata oitis; nuo sivustolla, tarjolla olevat maistijaiset omaan käyttöön:

”Kansanvalta ei toimi jos kansa ei tiedä”

Lue lisää Suomi 2017 blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2013/03/13/journalismi/

Toivotaan, että virallisen Suomi 100-juhlavuoden ”yhdessä” – teemaan kuuluu myös Suomen todellisen hallintamuodon ja hallitsijoiden esittely. Toimittajien ammattitaidosta ison kuvan avaaminen ei jää kiinni. Jos vain kustantajat, päätoimittajat ja toimitusten esimiehet saavat/uskaltavat antaa luvan vallan vahtikoiraksi muuttumisesta.

POLITIIKKA JA JOURNALISMI ISON MURROKSEN KOURISSA
Nopean sosiaalisen median ”sähkösanoma” – tyyppinen (kuva ja lyhyt teksti) tiedonvälitys ja avoimen internetin entistä parempi tasoiset kielikäännöskoneet; haastavat entistä runsaslukuisimpina; niin kutsutut viralliset tiedotusvälineet. Niin lukemisen kuin kirjoittamisen suhteen.

YLE-GATE JA OIKEUSKANSLERIN ULOSTULO
Ennen joulua käynnistyneet kohut Ylen ja oikeuskanslerin toiminnassa saavat toivottavasti jatkoa. Kysehän Yle-gatessa on siitä, että verovaroin kustannettu ja eduskuntapuolueiden poliittisessa ohjauksessa oleva tiedotusväline taipuu poliittisen painostuksen edessä. Oikeuskanslerin kohdalla kohussa on kyse taas siitä, että nykyinen hallitus ja aiemmat hallitukset tekevät sekä ajavat lakiesityksiä, jotka ovat perustuslain vastaisia.

Ei ihan pikku juttuja! Joten toivottavasti kaikista näistä aiheista kuullaan pian lisää.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): Perustuslaki, politiikka, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.