Kuntavaalit 2017

Tunnetaan myös nimellä kunnallisvaalit. Vaan kuntavaalit on nimenä napakampi. Voisiko kertaluonteinen kokeilu olla sellainen, että kaikki äänestäneet saavat ilmaisen ämpärin. Ja jos sankokiintiö on kotona jo täynnä, niin sitten muovinen soppakauha. Saataisiinko näin toimien äänestysprosentti jokaisessa vaalissa yli 70 prosentin? Vai onko tilanne jo paljon pahempi?

Nyt välähti johtajilla: Kansa ei luota meihin
”Olen vakavasti huolissani tästä”, Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble myöntää CNN:lle.

”Jos tarkastellaan mitä tahansa kehittynyttä taloutta – Britannian kansanäänestys, kampanjointi Yhdysvalloissa – niin yhä useampi ihminen ei luota eliittiinsä. He eivät luota taloudellisiin johtajiinsa, he eivät luota poliittisiin johtajiinsa”, Schäuble sanoo.
Lähde: Talouselämä 7.10.2016

Nukkuvien puolueen kannatuksen kasvusta ei tunnu kukaan kantavan huolta. Toisaalta se takaa nykyisille valtapuolueille Suomessakin lokoisat oltavat. Vain kolmen kärki hieman vaihtuu vaaleittain.  Alla vuoden 2012 kuntavaalien lukutietoa jalostettuna Yleltä otettuna.

Nukkuvien puolueen kannatus jatkaa kasvuaan.

Nukkuvien puolueen kannatus jatkaa kasvuaan.

Tässä vielä Eduskuntavaalit 2019 – artikkelissa gallup-lukujen vertailua. Viralliset vastaan todelliset.

Tässä artikkelissa gallup-vertailua tehdään kuntavaalien 2012 vahvistettujen äänten prosenttiosuuksiin. Verraten niitä todelliseen toteutumaan, kun huomioon otetaan nukkuvien puolueen kannatusprosentti. Josta muodostuvan kertoimen avulla kaikilta puolueilta leikataan kannatus lähempänä todellista totuutta olevaan prosenttilukuun. Suhteessa kaikkiin äänioikeutettuihin.

Tärkeintä olisi yleisen luottamuksen kannalta se, että kulloisiakin gallup-lukuja verrattaisiin edellisen vaalin toteutuneeseen äänestysprosenttiin. Myös suhteutettuna akselille >>> hallitus- ja oppositiopuolueet vastaan nukkuvien puolueen kannatusluku.

Näin toimien monelle epävarmalle luotaisiin edes hieman toivoa siitä, että kyllä äänestämällä voi ihan oikeasti vaikuttaa. Vaikka keskusta, sdp ja kokoomus huitelevat gallupeissa 20 prosentin kannatuksessa. Nopeasti epätoivoisemmalle tulee noista lumeluvuista mieleen se, että niillähän on jo 60 prosentin kannatus, niin ei tässä enää kannata äänestää. Vaikka todellisuus on toinen. Niin kuin luvut tässä tapauksessa koruttomasti kertovat.

Lukuja järjestelemällä kuntavaalitkin rupeavat näyttämään seksikkäiltä.

Lukuja järjestelemällä kuntavaalitkin rupeavat näyttämään seksikkäältä.

 

Toisaalta ihmetyttää se, että vaikka kuntavaalit ovat lähimpänä äänestäjän omaa elämän piiriä, niin äänestysinnostus on verraten alhaista. Mielenkiintoista kuulla, millä kikoilla puolueet ovat aikoneet yrittää saada liikkeelle muitakin kuin kovimpia kannattajiaan.

Vai onko puolueille käymässä sama kuin isoille ja ylimielisille levy-yhtiöille aikanaan kävi? Digitaalisaatio eri muodoissaan mahdollistaa nimittäin nopeamman asioiden hoidon kuin perinteinen puolueapparaattien pierunkatkuisen pärinän ja vekkihameiden kahinan muodostaman sisäpiirin toiminta.

Yhdessä toimien huomaamme, vaikutamme ja olemme enemmän. Yli lukittuneiden puolue – ja etujärjestörajojen. Kunhan vain saadaan nykyiset päättäjät vaihdettua.

Eikä tässä vielä kaikki.

Voisiko kuntavaalien 2017 kuumimmat aiheet olla tässä? Vanhusten hoito ja massojen maahanmuutto kokoomuksen Jyrki Kataisen tapaan.

Näin valtiovarainministeri Jyrki Katainen/kok. vuonna 2008 Taloussanomissa:
”Jotta vanhushuoltosuhde pysyisi nykyisellään, pitäisi Suomeen muuttaa vuosittain noin 140 000 työikäistä ihmistä. Vuoteen 2020 mennessä työikäisiä maahanmuuttajia pitäisi olla 1,8 miljoonaa.

Kaikkiaan maahanmuuttajia tarvittaisiin selvästi tätä enemmän, sillä muuttajien joukossa on luonnollisesti lapsia ja vanhuksia sekä muita työmarkkinoiden ulkopuolelle jääviä.

– Suomi tarvitsee maahanmuuttoa, mutta työikäisten poistuma on niin suuri, että asiaa ei voida ratkaista maahanmuutolla, sanoi Katainen.

– Kasvu tulee olemaan kymmeniä vuosia vain tuottavuuden paranemisen varassa. Kukaan ei ole kokeillut tätä aikaisemmin, sanoi valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) esitellessään maanantaina taloustoimittajille talouspoliittista strategiaa.

Kataisen mukaan muutos tapahtuu Suomessa ensimmäisenä läntisen Euroopan maista.” Lähde: Taloussanomat 27.5.2008 – Suomi tarvitsee kaksi miljoonaa maahanmuuttajaa

Kuin sattumalta. Tilaamatta ja pyytämättä. Tuo 1,8 miljoonan määrä Suomeen tarvittavia maahanmuuttajia on sama kuin nukkuvien puolueen koko kuntavaaleissa 2012! Maahanmuuton alkaa olla kiire. Vuoteen 2020 on enää neljä (4) vuotta.

Tässä onkun paljon mielenkiintoista puhuttavaa toreille ja turuille. Tässähän pukkaa kunnon salaliittoteoriaa. Kun kansan mielipiteisiin ei voi enää vaikuttaa median kautta riittäväsi, niin vaihdetaan ainakin se hankalin ja eniten tietävä aines.

Maahanmuutto vs. Maastamuutto

Muuten. Mitähän mieltä uusien tulijoiden määrästä ja aikataulusta ovat maassamme jo olevat, mutta erilaisten tukien varassa elävät maahanmuuttajasukupolvet?

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): apparaatti, apparatismi, politiikka, populismi, populisti, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.