Rakenteellinen korruptio

Vuonna 2016 solmitun kilpailukykysopimuksesta (kiky) saatujen tietojen mukaan; tämä vuonna 1995 sovittu valta-asetelma tulee säilymään jatkossakin. Joten tämän tuoreen sopimuksen sisällöstä saadun tiedon varassa; kafkamaiset tilanteet lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan alueilla säilyvät ennallaan! Tuon linkkauksen lopussa ja kuivan kiky-sopimustekstin jälkeen löytyy ihmeteltävää; muun muassa Finanssivalvonnan suuntaan. Muita laillisuusvalvojia väheksymättä.

– Kliksauttamalla hiirelläsi tai sormellasi; saat kuvakoosteen isompana ruudullesi –

Mafiamainen toimintatapa jatkuu > ”Vakuutusyhtiö voittaa halutessaan aina”

Mafiamainen toimintatapa jatkuu edelleen > ”Vakuutusyhtiö voittaa halutessaan aina”

Vuoden 1995 kuvakoosteen mukaisia järjestelyitä tosielämässä vuonna 2016:
* kirjallisesti ja suljetusti toimiva vakuutuslääkärijärjestelmä
* kirjallisesti ja suljetusti tapahtuva vakuutuslääketieteellinen arvio
* kirjallisesti ja suljetusti toimiva sanahirviö
> vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä

Ennen kuin Suomen 100-vuotisjuhlavuosi on käynnissä, niin saadaanko suurelle yleisölle selväksi Suomen todelliset hallitsijat, menettelytavat ja hallintamuoto? Oppikirjoistahan tätä todellista totuutta ei vieläkään kerrota. Entä onko perustuslailla mitään todellista merkitystä tämän todellisen valtakoneiston jauhannassa?

Tässä hyvä alustus ison kuvan avaukseen; yhdeltä yhteiskunnallisesti erittäin merkittävältä vaikuttajalta Suomessa.

SUOMEN YRITTÄJIEN TOIMITUSJOHTAJA
Helsingin Sanomat – ja Maaseudun Tulevaisuus – sanomalehtien entinen päätoimittaja, nykyinen Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, kirjoitti Lapin Kansa (2014 07 06; 03:32:58) sanomalehdessä rakenteellisesta eli institutionaalisesta korruptiosta Suomessa:

”Suomessa on tapana uskoa, että korruptio – aseman väärinkäyttö oman edun saamiseksi – on ongelma muualla mutta ei meillä.

Arkikokemus tukee Suomen puhtautta. Meillä ei lahjota poliisia, jotta välttäisimme sakon, tai virkamiestä, jotta hän päättäisi asian hyväksemme.

Todellisuus on karumpi. Meilläkin on korruptiota.

Erityisesti voi olla rakenteellista korruptiota, jossa järjestelmä toimii tavalla tai toisella jonkin eduksi. Puhutaan hyvä veli – verkostoista, joissa on hyvääkin, mutta joskus niissä annetaan toiselle siinä toivossa, että vastavuoroisesti saa joskus itse takaisin.

Rakenteellinen korruptio voi olla muutakin. Sitä on vaikea havaita – myös sitä harjoittavien.

* * * *

Olen keskustellut viime aikoina muutaman Suomessa toimivan ulkomaisen johtajan kanssa. He saattavat nähdä asiat ulkopuolisina suomalaisia tarkemmin.

He näkevät rakenteellista korruptiota kolmiyhteydessä, joka vallitsee poliitikkojen, ay-liikkeen ja virkakunnan välissä. Yhteys on meillä tiivis. Moni pitää sitä Suomessa arvossa, jopa kansallisena etuna.

* * * *

Korruptio on yhteiskunnan vitsaus. Sen kitkemisessä on kyse yhteiskuntaluottamuksesta, joka on terveen yhteiskunnan perusta.

Yhteiskunta alkaa horjua, jos siihen ei luoteta. Esimerkkejä on maailma täynnä.”

* * * *

Erittäin mielenkiintoinen ulostulo. Varsinkin, kun tämän Helsingin Sanomissa julkaistun jutun keskusteluketju ja kommentit poistettiin Helsingin Sanomien päätoimittaja Pentikäisen itsensä toimesta. HS – keskustelujen ”uudistamisen” nimissä.

Vuonna 2009 Sami Parkkonen kirjoitti Helsingin Sanomien pääkirjoitussivulla (2.11.) ”Maan tapa täyttää järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkit”. On sisällöltään edelleen paikkansa pitävä.

Aiheesta käydystä ”puolesta ja vastaan” – keskustelusta talteen otettu kooste (.pdf-muodossa), löytyy tästä Hyviä uutisia numero 4 – linkistä.

Alkuperäinen juttu löytynee vielä maksullisesta HS arkistosta luettavaksi.

* * * *

Entä mitä tapahtuu, kun tuon Mikael Pentikäisen tuoreen eli vuoden 2014 ulostulon yrittää hakea kokonaisuudessaan Lapin Kansan sivustolta?

”Artikkelin hakemisessa arkistosta tapahtui virhe.”
”Tämä juttu on vanhan sivustomme juttu. Se saattaa olla puutteellinen sisällöltään. Pahoittelemme. Tutustu uusimpiin juttuihimme etusivulla”

Ja tällaisella päiväyksellä tuo Mikael Pentikäisen lainaus oli poimittu talteen:
2014 07 06; 03:32:58

Onneksi yksi jalanjälki verkosta ko. juttuun löytyy. Kokoomuksen Verkkouutiset:
”Poliitikkojen, ay-liikkeen ja virkakunnan välillä rakenteellista korruptiota”

”Mikael Pentikäisen mukaan rakenteellista korruptiota
voi olla vaikea havaita Suomesta.”

Pitäisikö tuohon Verkkouutisten otsikkoon lisätä valtakunnallinen media? Kuten Pentikäisen aiemmin edustamat Helsingin Sanomat ja Maaseudun Tulevaisuus? Sillä ilman sosiaalista mediaa tämäkään aihe tuskin olisi tullut päivänvaloon. Edes hetkiseksi.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, korporatismi, korruptio, maan tapa, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.