Eduskuntavaalit 2019

Ennen seuraavia eduskuntavaaleja ovat edessä kuntavaalit 2017 ja presidentinvaalit 2018. Iso-Britannian Brexit – eropäätöksen vahvistuttua erilaisia galluppeja putkahtaa kiihtyvällä vauhdilla julkisuuteen. Eikä tuossa mitään, kunhan galluppien ja tilastojen lukujen taustoja saataisiin erilaisten näkökulmien kautta valaisuun. Jostain syystä se tosiasia, että esimerkiksi Iso-Britanniassa äänestämättä jätti yli 12 miljoonaa äänioikeutettua (27,8 prosenttia äänioikeutetuista)! Aihe ei tunnu kiinnostavan mediaa eikä päättäjiä?

Suomessa tietysti nuo luvut äänestäjämäärissä ovat pienempiä, mutta prosenteissa nukkuvien puolueen kannatus alkaa olla Suomessakin huolestuttavan suurta. Tässä Suomi 2017 – peilauksessa ensin vuoden 2015 eduskuntavaalien toteutuneet ja todelliset kannatukset puolueittain suhteutettuna äänioikeutettuihin. Ei ylittänyt suomalaista uutiskynnystä. 😉

– Klikkaamalla artikkelin kuvia hiirelläsi; saat ne ruudullesti terävämpänä –

Oppositiopuolueiden kannatus prosenteissa suurempi kuin hallituksen!

Nukkuvien kannatus prosenteissa suurempi kuin opposition!

Sitten tuorein Gallup, joka Ylen uutissivuilla oli otsikoitu SDP:n suosio sukelsi, perussuomalaisille hallituskauden huonoin sijoitus – vasemmistoliittokin meni ohi” – 7.7.2016. Ja sitten siitä Suomi 2017 – peilaus eduskuntavaalien 2015 suhteen.

Nukkuvien puoluekin ajanut kannatuksessa hallituspuolueiden ohi!

Nukkuvien puoluekin ajanut kannatuksessa hallituspuolueiden ohi!

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kirjoittaa tästä plokissaan ”Eräämaan halki mennään” – otsikolla. Päättäen hieman kryptisen kirjoituksensa näin: ”Ensi kuussa tulee taas uusi galluppi. Elämä jatkuu.”

Hyvä näin, että elämä jatkuu. Sillä kymmenien tuhansien suomalaisten odotus ja jännitys tiivistyy. Miten käy perussuomalaisten vaaliohjelman kohta 5 mainitulle lupaukselle ”Ei Saa Kiusaa – Vakuutuslääkärijärjestelmää parannettava”?

Jos kyseessä on selkeä vaalilupauskupla, niin saako/uskaltaako edes media puhkaista sen?

Jos kyseessä on selkeä vaalilupauskupla, niin saako/uskaltaako edes media puhkaista sen?

Gallupeista huolimatta; perussuomalaiset ovat eduskuntapuolueista kymmenille tuhansille suomalaisille ja heitä vuosien ajan uskollisesti äänestäneille; ihan oikeasti, se viimein oljenkorsi. Kohteliaimmin tästä linkistä lisätietoa.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, maan tapa, mediasensuuri, politiikka, populismi, populisti, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.