Iso-Britannian kansanäänestys 23.6.2016

Kansa on puhunut ja pulinat pois. Tai niin se ainakin ennen vanhaan taisi mennä? Uskomatonta mikä kohu ja kuhina on käynnistyi, kun selvisi Iso-Britannian kansanäänestyksen päättyneen EU-eron kannattajien voittoon! Vähälle huomiolle on mediassa jäänyt se, että EU-jäsenyydestä järjestetyssä kansanäänestyksessä yli 12 miljoonaa äänioikeutettua jätti äänestämättä! Tarkalleen ottaen 27,8 prosenttia äänioikeutetuista nukkui! Isoja lukuja.

Joten toivottavasti kuulemme myös tästä puolesta lisää.
– Klikkaamalla kuvakoostetta hiirelläsi, saat sen ruudullesi isompana –

Huikean iso joukko jätti äänestämättä!

Huikean iso joukko jätti äänestämättä!

– Klikkaamalla kuvakoostetta hiirelläsi, saat sen ruudullesi isompana –

MIksi yli 12 miljoonaa äänioikeutettua nukkui?

Miksi yli 12 miljoonaa äänioikeutettua nukkui?

Lukujen valossa mielenkiintoinen kokonaisuus. Toivottavasti kuulemme aiheesta lisää. Miksei politiikka kiinnosta yli 12 miljoonaa äänioikeutettua Isossa-Britaniassa? Ja varsinkaan Euroopan unioni?

Muuten. Sattumaa tai sitten ei?

Joko Sinä olet tutustunut tähän 20.6.2016 avautuneeseen kansalaisaloitteeseen? ”Kansanäänestyksen järjestäminen Suomen EU-jäsenyydestä” löytyy osoitteessa:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2058
> tällä hetkellä allekirjoittaneita on jo 10 083 kappaletta!

Vaikka Väyrysen Paavon euroeroon tähtäävä kansanäänestys 2017 näyttää ajautuvan eduskunnan syleilyssä karille. Niin aina kannattaa kansanäänestysten suhteen yrittää. Onhan Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kantava teema: Yhdessä – Tillsammans – Together.

Uutistietojen mukaan pääministeri Juha Sipilä/kesk. ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö/kok. ovat ilmaisseet kantanaan, että Natoon meneminen edellyttää kansanäänestystä. Joten voisiko olla niin, että yhdellä kertaa äänestettäisiin useammasta asiasta?

Kustannustehokkaasti ja avoimet kampanjat puolesta sekä vastaan; yhdellä kertaa käyden. Äänestystulosten ratkettua  sitten pulinat pois. Odotusaikana voimme ottaa mallia siitä, kuinka väkiluvultaan isossa Iso-Britanniassa nyt toimitaan.

Laita Sinäkin äänesi kuulumaan tähän Kansan Galluppiin.

* * * *

Päivitys 14.7.2016
Outoa, etteivät tiedotusvälineet ole uutisoineet vieläkään, että yli 12 miljoonaa äänioikeutettua brittiä jätti äänestämättä!

Toisaalta vasta nyt aletaan hiljalleen uutisoida Lontoon Cityn (se erillinen pieni ja itsenäinen alue keskellä Lontoota) merkitystä Iso-Britannialle. Näin kertoo finanssialan merkittävyydestä Wikipedia: ”Pankkiala on erittäin tärkeä Britannian taloudelle ja Lontoo onkin yksi maailman tärkeimmistä ja Euroopan tärkein finanssialan keskus.”

Iso-Britannian finanssialaan liittyy myös tämä kuvakoosteen huomio:

Aiheesta lisää Suomi 2017-blogissa.

Aiheesta lisää Suomi 2017-blogissa > Seuraa rahaa – Missä on pihvi?

Tuntuu jotenkin siltä, että myös muitakin EU-maiden kansalaisia on vedetty höplästä kuin pelkästään brittejä. Joten toivottavasti tiedotusvälineet saavat ja uskaltavat avata sen, että mistä kaikessa EU:ssa onkaan kysymys?

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2.0

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisessa Suomessa tuolloin elämme jää kaikkien tuolloin eloisasti elävien koettavaksi. Tässä blogissani pyrin valottamaan lähihistoriamme mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta valaistuina. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään Suomi 2.0 - versioon on mahdollista päästä myös käytännön elämässä. Nyt ja heti. Kansanvaltahan ei voi toimia jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Muuten armottomien apparatsikkien Albania uhkaa.
Kategoria(t): EU, politiikka, populismi, populisti Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s