Blogin kuumimmat 2015

Lämmin kiitos kaikille blogin lukijoille. Yhteiskunnallisiin asioihin keskittyvää Suomi 2017 – verkoston blogia luettiin vuoden 2015 aikana noin 30 000 kertaa. Artikkeleita eli postauksia syntyi vuoden 2015 aikana 36 kappaletta.

Matka suomalaisten vallanytimien valaisemiseksi jatkuu. Erilaisia Suomi 2017 – verkoston lähestymiskulmia on nyt tarjolla sosiaalisen median eri kanavilla. Osassa kanavia lyhyesti ja ytimekkäästi. Tässä blogikanavassa taas usein; pitkästi ja polveilevasti.
Pääasia, että sana leviää.

Pääasia on, että sana tiedossa olevista yhteiskunnallisista epäkohdista leviää yli erilaisten rajojen. Niin somessa kuin tosielämässä. Myös entistä useammin kasvokkain päättäjiemme kanssa puhuen. Vaikkei monet heistä voikaan sanoa ymmärtävänsä isoa kuvaa, koska heidän asemansa ja uransa riippuvat siitä, etteivät he voi tunnustaa ymmärtävänsä.

Suomi 2017 – blogin juuret ovat Oikeusturvan ajankuva – blogissa. Joka oli aktiivivaiheessaan vuodet 2006 – 2014.  Keskittyen lakisääteisessä vakuutus – ja sosiaaliturvassa esiintulleiden epäkohtien ylöskirjaukseen ja esille saantiin. Monet noista yhteiskunnallisista aiheista avautuvat vasta, kun omalle tai lähipiirin kohdalle osuu kohtalonkouran kouraisu tai useampi.

Yllättävintä tässä niin sanotun; ison kuvan esille saamisessa on ollut median eli tiedotusvälineiden vakaa vaikeneminen. Ainakin toistaiseksi.

Yksi avainaiheista on tietysti se, että onko Suomi pohjoismainen oikeusvaltio? Jos ei ole, niin valtaosin tämän blogin artikkelit ovat niin sanottua piereskelyä huopatossuihin. Kuitenkin faktapohjalta vakaasti ponnistaen. Eri lähestymiskulmista vaikeitakin aihekokonaisuuksia avaten. Kuten Suomen todellista hallintamuotoa eli kansallista korporatismia paloitellen.

Eräs arvostettu media-alan ammattilainen kertoi tiedotusvälineiden suhteen seuraavaa. Esiin kaivamista kannattaa toki jatkaa, mutta erilaisia epäkohtia avaavat kirjoitukset nousevat vasta silloin suomalaisen uutiskynnyksen yli, kun niiden vahvistajaksi ja lisätietojen antajaksi saadaan riittävän korkealta tuleva tietovuotaja, pilliinpuhaltaja eli whistleblower.

Tosin Suomen Kuvalehdessä ja Helsingin Sanomissa (linkit  ko. aiheita käsitteleviin Suomi 2017 – artikkeleihin); vuonna 2011 vakuutusalan epäkohtia ja perustuslain vastaisuuksia ansiokkaasti esille nostanut; Tarmo Pukkila vaiettiin mediassa maan tavan mukaan vakaasti.  Onkin hyvä tiedostaa, että kyseinen Tarmo Pukkila toimi vakuutusalan ylimpänä virkamiehenä; vakuutusosaston ylijohtajana, sosiaali- ja terveysministeriössä 16 vuoden ajan. Joten, kuinka korkeasta asemasta tuleva tietovuotaja suomalaiselle medialle kelpaa tai tarvitaan?

– Klikkaamalla kuvakoostetta hiirelläsi; saat sen ruudullesi tarkempana –

Avainhenkilöt ja avainsanat ison kuvan avaamiseksi.

Esimerkin omaisesti kaksi avainhenkilöä ja avainsanayhdistelmiä ison kuvan avaamiseksi.

Ei vaivuta kuitenkaan synkkyyteen, vaan jatketaan toimia entistä enemmän toisistamme tietoisina. Tuottaen erilaisia tietosisältöjä kaikkien kiinnostuneiden saataville. Itse kukin omilla taidoillaan ja uutta pikku hiljaa opetellen. Parhaimmillaan toisiamme opastaen, toisiimme tutustuen ja epätoivon hetkillä; kovasti kannustaen. Sekä uusista tietosisällöistä; itsekin hyvinä pitämiään linkkejä omiin elävän elämän verkostoihin jakaen. Epätoivon hetkinä on hyvä muistaa, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin!

Vain yhdessä toimien voimme huomata ja olla enemmän. Toivottavasti tästä erittäin hitaasti etenevästä ojankaivuu työstä on ollut ja on apua muillekin omakohtaista kokemusta omaaville.  Emme ole monessa asiassa suinkaan kipeine kokemuksinemme yksin. Vaikkapa näiden vuoden 2015 aikana; eniten luettujen Suomi 2017 – blogin artikkelien aiheiden suhteen.

Joten siirtykäämme kohteliaimmin ensin tilastotietoihin ja sitten; itse kunkin kiinnostuksen mukaan suoriin artikkelilinkkeihin. Klikkaamalla linkkiä; artikkeli avautuu uuteen välilehteen.

Vuoden 2015 luetuimmat Suomi 2017 – artikkelit olivat:
> TOP10 > järjestyksessä 10. – 1. (suluissa julkaisun päivämäärä)

Kelan vakuutuslääkärit ja vakuutuslakimiehet 2015
(27.10.2015) – Kela taistelee korkeimman hallinto – oikeuden päätöstä vastaan

Korporatismi ”duunauksessa”
(22.10.2015) – Rakenteiden pintaremontti; täysremontin sijaan

Korporatismi kaatumassa
(23.9.2015) – Historian suurin valtataistelu käynnissä

Vakuutusmafia vallitsee Suomessa
(12.10.2015) – Perussuomalaisten jytkäytys stopilla

Malli Antti Rinne
(27.3.2015) – Sdp vain julkisuusarvoa omaavien asialla

Nelikanta Wahlroos
(15.4.2015) – Miljardien eurojen rahantekokone; laillisen rajamailla

Veroparatiisit ja TTIP-sopimus
(31.10.2015) – Suomalaisten itsemääräämisoikeudesta luovutaan ilmaiseksi

Uutislukitus 7
(16.6.2015) – Kaksi härskiä työtapaturmatapausta Ylen Silminnäkijässä

Korkein hallinto-oikeus | Osa 4/5
(20.7.2014) – Vakuutuslääkärijärjestelmän avaaminen pysähtyi

Harmaa hallinto ja Suomen ihmisoikeustilanne 2011
(17.7.2011) – Perustuslaki työmarkkinajärjestöjen kestomurskauksessa

> jo viides vuosi, jolloin tämä on ollut blogin luetuin artikkeli!
> päivitetty vuoden 2015 aikana artikkelille sisällysluettelo

Hyvää alkanutta vuotta 2016. Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja valtakoneistomme mätäpaiseet eri kanteilta valaiskoot!

* * * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, ay-liike, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.