Korporatismi ”duunauksessa”

Harva on huomannut, mistä kaikesta pääministeri Juha Sipilän hallituksen toimissa on lopulta kysymys. Yksi asian huomanneista ja julkisuuteen kertoneista; on yllättäen keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä. Tosin hänenkin ulostulonsa Uusi Suomi – verkkolehdessä 17.10.2015 oli piilotettu itse juttuun varsin hyvin.

Suomalainen talousvaikuttaja avautuu: ”Meidän on päästettävä nämä ihmiset töihin”

Suomalainen talousvaikuttaja avautuu: ”Meidän on päästettävä nämä ihmiset töihin”

Kovaa tekstiä ja hyvä huomio häneltä. Menossa on kaikkien aikojen valtataistelu:

”Hänen mukaansa hetken näytti siltä, että pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus tekee kaksi historiallista muutosta: siirtää Suomen korporatismista parlamentarismiin ja sääntelytaloudesta markkinatalouteen. 
 
-Nyt en ole enää niin varma. Kumpikaan historiallisista hankkeista ei oikein etene. Ainoa mikä vielä jotenkuten etenee, on sisäinen devalvaatio. Ja se ei ole mikään pikku juttu. Se on pitkä ja kivinen tie.”


Halutaanko aitoon parlamentarismiin oikeasti?
Ydinkysymys esimerkiksi EK/SAK /STTK/AKAVA – akselin hallitsemien ekosysteemien suuntaan on sellainen, että ovatko ne valmiita vetäytymään kaikilta lakisääteisten vakuutus- ja sosiaaliturvan alueilta, jotka niille eivät perustuslain ja vallan kolmijako-opin mukaan kuulu?

Tästä linkistä lakisääteisen tapaturma- ja ammattitautilain ympärille ajan saatossa rakentuneeseen mafiatyyppiseen hierarkiaan. Jonka olemassaoloa Helsingin Sanomien pitkäaikainen toimittaja; Unto Hämäläinen  todisti verhotuin sanankääntein syyskuun 2015 HS Kuukausiliitteessä seuraavasti:

Poiminta on tehty pitkästä eduskuntatalon remonttia käsitteleestä reportaasista.

Poiminta on tehty pitkästä eduskuntatalon remonttia käsitteleestä reportaasista.

Kun taas Kalle Isokallio Ylen Jälkiviisaat – ohjelmassa 30.8.2013; hieman suorasukaisemmin. Laajan julkisen keskustelun käynnistymistä odotellessa.

Vastauksia kaivataan muun muassa seuraavista asioista:

1. Mitä kaikkea emme vielä suomalaisesta korporatismista tiedä?
2. Mitä korporatismilla eri osapuolten kertomana tarkoitetaan?
3. Ketkä ovat korporatismi koneistomme todelliset kuninkaat?

Ja onko vaalirahoitusksen avoimuuden ja sidonnaisuuksien ilmoittamisen suhteen tilanne parempi kuin kesäkuussa 2011? Tästä linkistä aikamatkalle 2000-luvun alkupuoliskon tilanteisiin:

– Uuden hallituksen ministereiden rahoittajat –

* * * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2.0

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisessa Suomessa tuolloin elämme jää kaikkien tuolloin eloisasti elävien koettavaksi. Tässä blogissani pyrin valottamaan lähihistoriamme mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta valaistuina. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään Suomi 2.0 - versioon on mahdollista päästä myös käytännön elämässä. Nyt ja heti. Kansanvaltahan ei voi toimia jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Muuten armottomien apparatsikkien Albania uhkaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, korporatismi, korruptio, maan tapa, vaalirahoitus Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s