Korporatismi ”duunauksessa”

Harva on huomannut, mistä kaikesta pääministeri Juha Sipilän hallituksen toimissa on lopulta kysymys. Yksi asian huomanneista ja julkisuuteen kertoneista; on yllättäen keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä. Tosin hänenkin ulostulonsa Uusi Suomi – verkkolehdessä 17.10.2015 oli piilotettu itse juttuun varsin hyvin.

Suomalainen talousvaikuttaja avautuu: ”Meidän on päästettävä nämä ihmiset töihin”

Suomalainen talousvaikuttaja avautuu: ”Meidän on päästettävä nämä ihmiset töihin”

Kovaa tekstiä ja hyvä huomio häneltä. Menossa on kaikkien aikojen valtataistelu:

”Hänen mukaansa hetken näytti siltä, että pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus tekee kaksi historiallista muutosta: siirtää Suomen korporatismista parlamentarismiin ja sääntelytaloudesta markkinatalouteen. 
 
-Nyt en ole enää niin varma. Kumpikaan historiallisista hankkeista ei oikein etene. Ainoa mikä vielä jotenkuten etenee, on sisäinen devalvaatio. Ja se ei ole mikään pikku juttu. Se on pitkä ja kivinen tie.”


Halutaanko aitoon parlamentarismiin oikeasti?
Ydinkysymys esimerkiksi EK/SAK /STTK/AKAVA – akselin hallitsemien ekosysteemien suuntaan on sellainen, että ovatko ne valmiita vetäytymään kaikilta lakisääteisten vakuutus- ja sosiaaliturvan alueilta, jotka niille eivät perustuslain ja vallan kolmijako-opin mukaan kuulu?

Tästä linkistä lakisääteisen tapaturma- ja ammattitautilain ympärille ajan saatossa rakentuneeseen mafiatyyppiseen hierarkiaan. Jonka olemassaoloa Helsingin Sanomien pitkäaikainen toimittaja; Unto Hämäläinen  todisti verhotuin sanankääntein syyskuun 2015 HS Kuukausiliitteessä seuraavasti:

Poiminta on tehty pitkästä eduskuntatalon remonttia käsitteleestä reportaasista.

Poiminta on tehty pitkästä eduskuntatalon remonttia käsitteleestä reportaasista.

Kun taas Kalle Isokallio Ylen Jälkiviisaat – ohjelmassa 30.8.2013; hieman suorasukaisemmin. Laajan julkisen keskustelun käynnistymistä odotellessa.

Vastauksia kaivataan muun muassa seuraavista asioista:

1. Mitä kaikkea emme vielä suomalaisesta korporatismista tiedä?
2. Mitä korporatismilla eri osapuolten kertomana tarkoitetaan?
3. Ketkä ovat korporatismi koneistomme todelliset kuninkaat?

Ja onko vaalirahoitusksen avoimuuden ja sidonnaisuuksien ilmoittamisen suhteen tilanne parempi kuin kesäkuussa 2011? Tästä linkistä aikamatkalle 2000-luvun alkupuoliskon tilanteisiin:

– Uuden hallituksen ministereiden rahoittajat –

* * * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, korporatismi, korruptio, maan tapa, vaalirahoitus Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.