Suomalaiset uuteen äänestysennätykseen

Tämä uusi ennätys on mahdollista saavuttaa jo eduskuntavaaleissa 2015. Kiitos valtakunnallisesti, maakunnallisesti, paikallisesti ja kaikkialla myös sosiaalisessa mediassa toimivan Ylen eli Yleisradion. Suomen mediakentän ylivoimaisen jättiläisen. Myös toimittajien lukumäärässä mitattuna.

Yhdessä toimien ja Ylen avulla yli 700 000 nukkuvaa äänestäjää liikkeelle!

Yhdessä toimien ja Ylen avulla yli 700 000 nukkuvaa äänestäjää liikkeelle!

Tätä otsikon mukaista vaaliyllätystä isojen puolella pelätään. Varsinkin, jos uusi ennätys onkin tulossa pienten puolueiden puolelta? Ja Suomen suurimman puolueen eli nukkuvien puolueen heräämisen kautta.

Toki kaikki tämä on kiinni Yleisradiosta, joka ei sitten millään; tunnu päästävän pieniä puolueita telkkarin suoriin vaalitentteihin. Eikä siinä mitään, vaikka Yleisradiossa valtaa pitää tällä hetkellään vuorostaan kokoomus, niin kyse on kuitenkin verovaroin kustannettavasta tiedotusvälineestä. Tässä vapaaseen paranteluun idea, jonka toteutukseen on edelleen aikaa. Tieto ja taitoa tämän idean toteutukseen taas Ylellä piisaa yllin kyllin. Hyvänä esimerkkinä kaikki ehdokkaat kattava Ylen vaaligalleria.

Ensin lyhyesti paluu tulevaisuuteen eli 100-vuotiaan Suomen; uusiin vaalitapoihin ja käytäntöihin.

EDUSKUNTAVAALIT 2019 JA 2023
Omana ykkösehdotuksenani; että eduskuntaan valitaan edustajat tuolloin seuraavasti:

* 100 edustajaa kansalaisten parista eli kansan osa edustajat
+ vaalirahoitus tulee olla tässä sarjassa täysin avointa.

* 100 edustajaa yritysten, etujärjestöjen, säätiöiden eli korporaatioiden edustajat
+ vaalirahoitus saa olla tässä sarjassa täysin salattua.

* puolueet tai siihen sidoksissa olevat tahot voivat osallistua vain toiseen sarjoista.
+ äänestäjän kuluttajasuoja tulee kerralla kuntoon.

* äänestyspakko kaikkiin eduskunnassa tehtäviin äänestyksiin.
+ tapahtuu mobiilisti tai eduskunnan matkustusruletti pysäytetäään.

* sähköinen äänestys, suomalaisesti sovellettuna, esimerkiksi Tor-verkon kautta.
+ äänestysaktiivisuus nostetaan 88 prosenttiin vuoteen 2023 mennessä.
(äänioikeutettuja eurovaalit 2014 yhteensä 4 440 297 > Lähde: vaalit.fi)

Vaikka politiikka/konsensus tuntuu olevan rikki, niin tulisiko edes pääministerin, ministereiden, eduskunnan puhemiesten ja eduskuntaryhmien puheenjohtajien vaalirahoitus olla täysin avointa? Eihän useimmilla vaalirahoittajista ole vaaleissa edes äänioikeutta.

Esimerkiksi voitaneen ottaa; nykyisen Elinkeinoelämän toimitusjohtajan, kokoomusta edustaneen Jyri Häkämiehen vaalirahoitusilmoitus, vuoden 2011 eduskuntavaaleista?

EDUSKUNTAVAALIT 2015 – KAHDEN ARVONTAKORIN TAKTIIKKA
Politiikan tuntemisen suhteen olen täysin maallikko. Räväkkää ja kuitenkin tiukalta asiapohjalta ponnistavaa vaihtoehtoa moni tuntuu nyt kaipaavan.

Ylen Elävästä arkistosta esiin pompsahtanut pääministeri Jermu ja erikoisavustaja Pena; tuntuvat ihan aidosti protestiääniä jakaville varteenotettavilta vaihtoehdoilta. Moni on myös mielessään kysynyt äänestämisen suhteen, että saako nyt jo riittää?

Joten olisihan se upeaa, jos kaikki kohta seuraavat 16 puoluerekisterissä olevaa puoluetta laitettaisiin kohtaamaan toisensa. Edes verovaroin kustannettavan Ylen suorissa vaalitenteissä. Niin tv:ssä kuin radiossa. Valtakunnallisesti kuin paikallisesti.

Vaikka kahden, 8 puolueen arvontakorin taktiikoilla. Siis, jos tuo 8 puoluejohtajaa/osallistujaa per vaalitentti on tv-lähetyksissä ehdoton maksimi?

Arvonnat tehtäisiin suorassa tv-lähetyksessä; kuten futiksen MM-kisojen lohkoarvonnat. Tässä tapauksessa puolet (8) A-koriin ja puolet (8) B-koriin. Virallisesti vahvistetut jäsenmäärät määräisivät puoluerankingin. Sitten vain vuorokorein nostamaan osallistujat per vaalitentti.

Olisipahan takuuvarmasti mielenkiintoisempaa kuultavaa kuin nykyiset vaalitentit, joissa puoluejohtajat pääsevät loppujen lopuksi aika helpolla.

Tästä Wikipedian listauksesta alkuun:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_puolueista
– linkki toiminnassa 30.3.2015 kello 18:56

– jos halua Ylellä piisaa, niin ainakin neljä (4) × 2 tunnin tällaista kahdeksan (8) puolueen vaalitenttiä ennätetään vielä järjestämään. Aloitus vaikka Ylen Tampereen pisteestä.
– tavoite saada viime vaaleissa nukkuneista (n. 1 400 000 äänestäjää), edes osa liikkeelle.
– toimisiko juttu hyvässä tai pahassa; sen voi sitten jokainen äänestäjä itse päättää.
– politiikan ammattilaiset ekosysteemeineen eivät olisikaan ykköskohderyhmää.

Eikä tässä vielä kaikki.

Sitten vielä pientä ajatuksen tynkää ; avoimeen ja uusista ideoista sakeana sykkivään ilmatilaan.

Mitä voisikaan puoluekartalla tapahtua, jos nuo tasapuolisemmat vaalitentit Ylellä toteutuisivat?

EDUSKUNTAVAALEISSA KESKIMÄÄRIN YLI 1 300 000 NUKKUVAA!
Eurovaaleissa taisi yli puolet äänioikeutetuista jättää äänestämättä. Kuitenkin noissa vaaleissa vuonna 2014, äänioikeutettuja oli 4 440 297. Lähteenä vaalit.fi

Viime eduskuntavaaleissa vuonna 2011 äänestämättä jätti 29,5 prosenttia äänioikeutetuista. Joka on mielestäni helkkarin paljon.

Entäs, jos 10 prosenttia nukkuvista lähtisikin äänestämään? Yks kaks uusia äänestäjiä olisikin liikkeellä 444 029 kappaletta! Eikä tämän idean toteuttaminen olisi keneltäkään valtapuoleista pois.

Jos nuo Ylen tv-vaalitentit olisivat pienpuolueiden kannalta onnistuneet, niin liikkeelle voisi lähteä jo 15 prosenttia nukkuvista.

Silloin oltaisiin jo 666 044 uuden äänen potissa. Suomeksi tarkoitettuna tuo voisi tarkoittaa sitä, että koko nykyinen kansalliseen korporatismiin perustuva paketti menisi uusiksi! Ainakin valtapuolueiden alapään sijoitusten osalta.

Eikä tässä vielä kaikki.

Pääministeri Stubb on sanonut useaan kertaan, että politiikka/konsensus ovat rikki. Voisiko tuo olla syynä siihen, että viime eduskuntavaaleissa reilusti yli miljoona, äänioikeutettua suomalaista jätti äänestämättä? Vaikkakin pääministeri Stubb on todellisuudessa tarkoittanut noilla kommenteillaan; koko ajan, Suomen todellista hallintamuotoa eli korporatismia, niin hän voi halutessaan saada Nobel-palkittua tukea tuskaantumiselleen.

MARTTI AHTISAARI TILANNEKUVAN ANTAJAKSI?
On sanonta, että ruutia on turha keksiä uudelleen. Ja vaikka tieto lisää väittämän mukaan tuskaa, niin tässä korporatismikoneistomme avaamisessa se mielestäni kannattaa ottaa. Joten onkohan mahdollista saada Ylen kautta; nämä kaksi presidenttiehdokkaan tasolta pidettyä puhetta korporatismista; kaikkien meidän suomalaisten saataville?

Presidentti Martti Ahtisaaren puheet:
Oulussa 28.3.1993
Helsingissä 18.11.1993
– niin kutsuttu ”Ystävän kirje”

Suullisen ja kirjallisen perimätiedon mukaan, noissa kohta 22 vuotta vanhoissa puheissa; piilee selkeäsanainen ja myös nykypäivään sopiva totuuksien siemensäkki. Myös useamman vaalivoiton ja nukkuvien puolueen enemmistön liikkeelle saamisen suhteen.

KESKUSTAN JUHA SIPILÄN YHTEISKUNTASOPIMUS
Näihin edellä mainittuihin juttuihin, muuten pohjautuu keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän ehdotus yhteiskuntasopimuksesta. Se on vain kauniimpi ja ympäripyöreämpi sana; kovenevan kansallisen korporatismin tilalle. Jota taas kokoomus ja Björn Wahlroos ekosysteemeineen; tuntuvat, ainakin puheissaan vastustavan.

Jos tuo Sipilän kaavailema yhteiskuntasopimus toteutuu, niin se tarkoittaa ainakin sitä, että keskustan sisäisessä taistelussa; Mauri Pekkarisen joukot ovat hävinneet puolueen sisäisen taistelun Olli Rehnin joukoille (pekkaristit vs. rehnistit).

Nimittäin Olli Rehnin, vuoden 1996, Oxfordin tohtorinväitöskirja käsitteli korporatismia. Onkin syytä ihmetellä näin maallikkona avoimesti, että väitöskirjan sisältöä ei ole vastustajien kuin tiedotusvälineiden osalta analysoitu! Kuin ei myöskään ajan tasaistettu koskemaan keskustan toiminnan isoa kuvaa. Onhan korporatismi omalla versiollaan myös EU:n tosiasiallinen hallintamuoto.

Tästä linkistä taas Mauri Pekkarisen esittämiin suuntaviivoihin 2013.

Kansanvaltahan ei voi koskaan toimia, jos kansa ei tiedä.

Sen takia korporatismista puhumista tunnutaan välteltävän raivokkaasti. On keksitty erilaisia kiertoilmaisuja. Kuten politiikka on rikki. Konsensus on rikki.

Tähän mennessä kovin kiertoilmaisu on tässä:
Wahlroos: ”Kolmikanta muistuttaa fasistista järjestelmää”
Lähde: Suomenmaa/STT 23.3.2015.

Kuitenkin kolmikannan ja korporatismin tarjoamalla avoimella kukkarolla kuhisee.

YLI 800 000 UUTTA ÄÄNESTÄJÄÄ LAITTAISI JÄRJESTYKSET UUSIKSI!
Joten entäs, jos tuon Ylen suorittaman vaalitenttisarjan jälkeen, joka käsittelisi monelle meistä uutta tietoa, niin vaihtoehdoista puolueissa kuin Suomen todellisesta hallintamuodosta, lähtisikin jo 20 prosenttia nukkuvista liikkeelle äänestämään?

Ihan sitten vaikka piruuttaan?

Sitten oltaisiinkin jo valtapuolueiden pääkonttoreissa ja ekosysteemeissä positiivisessa paniikissa. Nimittäin 888 059 uutta äänestäjää eduskuntavaaleissa panisi järjestystä uusiksi myös valtapuolueiden yläpäässä.

Uusi Suomen ennätys äänestysaktiivisuudessa voi olla 90 prosenttia!

Tuollainen äänestysprosentti kertoisi muulle maailmalle ilosanomaa siitä, että rauhan, rakkauden ja rispektin demokratia Suomessa voi ennen näkemättömän hyvin!

Samalla Suomeen suuntautuisi ennen näkemättömän suuri mielenkiinto. Yli maanosa- ja ajatusmaailmarajojen ymmärettäisiin, että vaikka myös avoin tieto politiikasta lisää tuskaa, niin demokratian hengissä pitämiseksi tuo riski kannattaa aina ottaa.

YHTEENVETOA
Toisaalta pääministeri Jermun voitto protestiäänien listalla saattaa synnyttää saman huomioefektin. Onhan annettu ääni aina tärkeä; myös koko poliittisen järjestelmän legimiteetin eli yleisen hyväksynnän kannalta. Iso protestiäänien määrä kytkettynä kasvavaan nauruefektiin äänestäjien parissa; on ehken yksi pohjoismaisen demokratian voimakkaimmista aseista. Ja onhan tuo Kummeli-porukka potpurri ylittänyt jo puolueen perustamiseen tarvittavan jakomäärän Facebookissa. Tätä kirjoittaessani luku on 5 211.

Joten toivotaan, että Yle yllättää tässä kahden arvontakorin taktiikka – ideassa iloisesti. Ja näemme kaikki puoluerekisterin puolueet eri kokoonpanoissa, niin Yle tv:n kuin kuulemme Yle radion suorissa vaalitenteissä. Ennen eduskuntavaalien 2015 virallista äänestyspäivää.

Avoimuuden aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja nukkuvat äänestäjät Ylen kanssa liikkeelle laittakoot!

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, populismi, populisti Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.