Kalapuikkomies

Keskustan Matti Vanhanen on jo tehnyt paluun valtakunnan politiikkaan. Johtaako vahvistettu ehdokkuus Uudenmaan vaalipiirissä; läpimurtoihin kuvakoosteen mukaisissa aiheissa? Vauhdilla myös näihin 1990-luvun pankkikriisin Totuus esiin – asioihin?

Onko Paavo Väyrynen köyhien asialla? Entä ajaako Mauri Pekkarinen keskustan irti korporatismista?

Onko Paavo Väyrynen köyhien asialla? Entä ajaako Mauri Pekkarinen keskustan irti korporatismista?

Kalapuikkomies on päättäjän sukupuoleen sidottu termi. Kuin on myös Sutki Sisko.

Kansanvalta ei toimi, jos kansa tahikka pääministeri ei tiedä konsensuksen ja korporatismin eroja.

Kansanvalta ei toimi, jos kansa tahikka pääministeri ei tiedä konsensuksen ja korporatismin eroja.

Lähiajat näyttävät kuka kenenkin asialla on?

Näihin Turun Sanomien reportaasin kautta esille nousseissiin, lakisääteisten vakuutusten asioihin ei ole tainnut keskustakaan; taikka kukaan yksittäisistä keskustalaisista; uskaltaa tarttua?

Vaikka muun muassa Kelan pääjohtajan virka sekä sosiaali – ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtajan virat katsotaan; suullisen perimätiedon mukaan, olevan tällä hetkellä keskustan läänityksiä.

Korporatismin ison kuvan avaaminen ja tiedon saaminen äänestäjille; ennen vaaleja voi olla ratkaisun avain.  Joten on mielenkiintoista seurata ottaako keskusta korporatismin korjaamisessa johtajan roolin?

Vahvaa johtajuutta tarvitaan juuri nyt. Suomen omat pohjoismaiset oikeusvaltio- ja demokratiprosessit odottavat; edelleen maaliin asti pääsemistään.

* * * *

Artikkeli saattaa täydentyä myöhemmin.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, populismi, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.