Satakunnan Kansa

Sanomalehdissä on käynnissä hyvin mielenkiintoinen vaihe. Pääsevätkö lehdet nykytekniikan turvin irti maakuntasidonnaisuudestaan? Siis ainakin lukijakuntansa suhteen. Sisältöjen laadun ja pääkirjoitusten tason suhteen; mahdollisuuksia on mielestäni vaikka mihin. Siitä kohteliaimmin seuraavaksi konkreettinen esimerkki. Lämpimät kiitokset tästä jutusta vinkkaajalle.

– Klikkaamalla kuvia hiirelläsi, saat ne ruudullesi isompana –

Erittäin merkittävästä julkisen vallan käytöstä, yksityisissä yhtiöissä.

Erittäin merkittävästä julkisen vallan käytöstä, miljardien eurojen liikevaihtoa pyörittävissä yksityisissä yhtiöissä.

On ilahduttavaa huomata, että Satakunnan Kansan pääkirjoituksia saa myös kommentoida. Josta todisteena seuraava konkreettinen esimerkki.

Perustuslakiin pohjautuvan julkisen vallan käytön tulee olla avointa ja läpinäkyvää.

Perustuslakiin pohjautuvan julkisen vallan käytön tulee olla avointa ja läpinäkyvää.

Ei ihme, että niin kutsutusta Kukkosen listasta sekä sen perään lukittuneista potilas- ja kansalaisjärjestöjen lausunnoista on syntynyt vakuutusalan, etujärjestöjen ja ministeriöiden keskuudessa valtava kohu. Jonka peittämiseen on tarvittu myös valtakunnallisten tiedotusvälineiden apua.

Katu- ja ruohonjuuritason niin sanottu iso kyrvähdys tapahtui ”Menneisyyden hautajaiset – Tulevaisuuden avajaiset” mielenosoituksessa 13.6.2008.  Onkin mielenkiintoista nähdä, koska epäkohtien ja perustuslain vastaisuuksien pitkäkestoisuus tunnustetaan? Entä perustuslain vastainen ja parlamentaarisen valvonnan ulkopuolella toimiva nelikantainen toimintamalli?

Toistaiseksi virallisen Suomen taktiikaksi on valittu se, että mitä ei tunnusteta, niin sitä ei tarvitse korjata ja korvata. Perustuslain 88§ mukaisessa henkeä rikotaan tässäkin kohtaa.

Eikä tässä kaikki.

Yksi mahdollisuus ansaita rahaa, tosin ensin alkuun pienistä puroista, avautuu sanomalehdille arkistojensa juttujen avaamisesta ilmaiseen lukuun.

Pitää vain kehittää sellainen nykytekniikkaan perustuva ansaintamalli, jossa vanhaan juttuun linkittyy päiväntasalla olevaa mainontaa, josta mistä päin tahansa maailmaa tuleva lukija kiinnittää huomionsa. Jollei sellaista ole jo sitten keksitty?

Muuten. Jokohan ollaan valmiita omana aikanaan hyllytettyjen juttujen avaamiselle? Sellaisiakin kuuluu juttujen mukaan olevan…

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2.0

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisessa Suomessa tuolloin elämme jää kaikkien tuolloin eloisasti elävien koettavaksi. Tässä blogissani pyrin valottamaan lähihistoriamme mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta valaistuina. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään Suomi 2.0 - versioon on mahdollista päästä myös käytännön elämässä. Nyt ja heti. Kansanvaltahan ei voi toimia jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Muuten armottomien apparatsikkien Albania uhkaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, ay-liike, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Euroopan neuvosto, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, potilasjärjestöt, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s