Uutislukitus 6

Vakuutuslääkärit ovat nousseet, mielestäni ansaitusti, julkisuuden valokeilaan. Aiheesta aiemmin Uutislukitus 5 – artikkelissa. Toivottavasti vakuutetut/potilaat pääsevät keskustelemaan, entistä enemmän, vakuutuslääkärien kanssa kasvokkain. Joko lähiaikoina tv-kanavien suorissa lähetyksissä?

Yllättäen, 27.1.2014,  myös miljardien eurojen liikevaihtoa pyörittävien vakuutusalan jättien etujärjestö eli Finanssialan keskusliitto on joutunut liikahtamaan poteroistaan kentälle. Ja samalla raivokkaaseen puolustukseen. Faktan vai fiktion keinoin? Se selviää kohta seuraavassa Finanssialan keskusliiton tekemän vakuutuslääkärivideon tekstianalyysissä.

Vakuutuslääkärien tapa toimia tulossa kaikille tutuksi.

Eduskunnan rooli kumileimasimena saa videolla arvovaltaisen vahvistuksen!

Lakisääteisen tapaturmavakuutusjärjestelmän ja liikennevakuutuksen piirissä merkittävin ulostulo; vakuutuslääkärin roolista, on ollut tähän mennessä tässä:

”Suurin osa vakuutuslääkärin ajasta menee korvauspäätösten tekoon. Päätökset syntyvät ihan paperien perusteella, toteaa Vahinkovakuutusosakeyhtiö Pohjolan ylilääkäri Esa Rahkonen”

Lähde: Tapaturmavakuutus – lehti 4/2007

Avoin tunnustus vakuutuslääkärin roolista Pohjola Vakuutus Oy:ssä.

Avoin tunnustus vakuutuslääkärin roolista Pohjola Vakuutus Oy:ssä.

Varmemmaksi vakuudeksi liittämme kyseisen tunnustuksen sisältävän ”Olen aito paperilääkäri” – lehtijutun artikkelin loppuun kokonaisuudessaan. Vakuutuslääkärin työtahti, jutussa annettujen korvauspäätösmäärien perusteella, tuntuu päivätasolle laskettuna huikealta.

* * * *

Sitten Finanssialan keskusliiton julkaisemaan Kolme väärinymmärrystä vakuutuslääkäreistä – videoon, joka on julkaistu 27.01.2014 – Pituus 1:46 – Katsottu 225 kertaa –  9.3.2014 mennessä – 2 tykkäystä.

Videon suora osoite (Finanssialan Keskusliiton YouTube-kanava):
http://www.youtube.com/watch?v=EEc2hlJ3mtM&feature=c4-overview&list=UUK0461OA1Afa2MPITE_Jyhw
– linkki toiminnassa artikkelin julkaisun hetkellä

Videolla Finanssialan Keskusliiton asiantuntija, johtava lakimies Pia Santavirta oikoo vakuutusalan mielestä, kolme yleistä väärinkäsitystä, jotka liittyvät vakuutuslääkärijärjestelmään. Samalla hän tulee tunnustaneeksi, ensimmäistä kertaa virallisen Suomen suulla sen, että lakisääteisten vakuutusten piirissä rikotaan perustuslakia törkeällä tavalla.

Videon toimitus:
Jussi Karhunen, verkkotoimittaja, Finanssialan keskusliitto

* * * *

Jussi Karhunen, verkkotoimittaja, Finanssialan keskusliitto:
”Vakuutuslääkärijärjestelmän uudistamista pohtinut työryhmä julkaisi viime viikolla mietintönsä tulokset. Järjestelmän uudistamisen lisäksi koettiin tärkeänä, että kansalaisten tietämystä vakuutuskorvauksen myöntämisestä lisätään.

Usein esimerkiksi luullaan, että vakuutusyhtiöt voivat itse, noin vain, päättää, kelle korvausta maksetaan ja kelle ei.”

(0:23) Finanssialan Keskusliiton asiantuntija, johtava lakimies Pia Santavirta:
”Vakuutusyhtiön tehtävä on ensisijaisesti katsoa se, että mitä lainsäädännön nojalla, tälle henkilölle maksetaan etuuksia.

Ja kuka se lainsäädännön sisällön sitten päättää? Niin se on kolmikantaisesti, työmarkkinaosapuolet ja STM. Päättää sen, että mitä korvataan, kenelle korvataan ja missä tilanteessa.

Jussi Karhunen, verkkotoimittaja, Finanssialan keskusliitto:
”Kansalaisen näkökulmasta voi tuntua käsittämättömältä, että tapaturman jälkeen, ihmistä hoitanut lääkäri ei voi päättää, millaisia korvauksia vahingosta maksetaan. Tai onko henkilö yleensä työkykyinen. Tässä on kuitenkin kyse tasapuolisuudesta.

Suomessa on yli 20 000 lääkäriä, joten päätökset korvauksista ja työkyvystä eivät olisi tasapuolisia, jos niitä antaisi hoitava lääkäri. Asiantuntijan mukaan siihen on myös muita syitä.”

(1:06) Finanssialan Keskusliiton asiantuntija, johtava lakimies Pia Santavirta:
”Hoitavilla lääkäreillä ei voi olla tämmöstä lainsäädännön tuntemusta ja korvauskäytännön tuntemusta. Joten heidän tehtävänsä on hoitaa potilasta. Ja sitten tämä lainsäädännön arviointi jää vakuutuslääkäreille. Ja vakuutusyhtiölle.”

Jussi Karhunen, verkkotoimittaja, Finanssialan keskusliitto:
”Yksin vakuutuslääkäri ei kuitenkaan etuuksista päätä.”

Finanssialan Keskusliiton asiantuntija, johtava lakimies Pia Santavirta:
”Vakuutusyhtiöissä korvauspäätöksen tekee aina korvauskäsittelijä. Mutta siihen saattaa osallistua todella vakuutuslääkärin lisäksi, sitten myös juristeja, esimerkiksi. Tai muita vakuutusyhtiön asiantuntijoita.”

Jussi Karhunen, verkkotoimittaja, Finanssialan keskusliitto:
”Vakuutuskorvausta hakevat ihmiset saavat, halutessaan, aina tietoonsa, ketkä kaikki ovat osallistuneet heitä koskevan päätöksen tekoon.”

* * * *

Ja sitten kaaviomuodossa perustuslakirikollisuus – nimisen rikollisuuslajin tunnustamiseen! Eli kun vakuutusala tekee, perustuslain vastaisessa nelikannassa toimien, itseään koskevat lait, saattaa ne voimaan ja vielä käyttää tuomiovaltaa, niin toimiva paketti on valmis.  Varsinainen rahasampo! Klikkaamalla kuvakoostetta hiirelläsi, saat sen ruudullesi terävämpänä.

Perustuslaki-, viranomais-, ihmisoikeus- ja oikeusturvarikollisuus Suomessa 2014.

Lakisääteisten vakuutusten perustuslaki-, viranomais-, ihmisoikeus- ja oikeusturvarikollisuus Suomessa 2014.

Keskustelu aihekokonaisuudesta tulee varmuudella jatkumaan. Lopuksi Tapaturmavakuutus – lehden 3/2007 artikkeli vakuutuslääkärin roolista Pohjola Vakuutus Oy:ssä. Artikkelikooste on .pdf-muodssa, joten tarvitset lukemiseen koneellesi ilmaisen Acrobat Reader – ohjelman.

Mediaseuranta_Risikon työryhmä_Suurin osa vakuutuslääkärin ajasta menee korvauspäätösten tekoon_POHJOLA ESA RAHKONEN_TAPATURMAVAKUUTUS 4-2007

* * * *

Mielenkiintoista seurata.

Milloin Suomen laillisuusvalvojat heräävät?

Ovatko hallitus ministereineen ja eduskunta sekä kansanedustajat valmiita ottamaan takaisin itselleen, perustuslain mukaan; heille kuuluvan lainsäädäntövallan?

Milloin perustuslain vastainen toiminta, esimerkiksi lakisääteisten vakuutusten alueella;  , tunnustetaan virallisen Suomen toimesta, korjataan ja korvataan (perustuslain 88§:n mukaisessa hengessä) vakuutetuille?

* * * *

Tuorein tapaus, perustuslain vastaisesta, nelikantaisesta toimintamallista on lakiluonnoksen asteelle edennyt tapaturma- ja ammattitautilain ”uudistus” TAU.

* * * *

Valtioneuvoston hankerekisteristä löytyvä Oikeutta vakuutetuille ry:n lausunto ; lakiluonnosta STM114:00/2009 koskien; onkin hyvä läpivalaisua mätien rakenteiden ytimiin:

HUOM!
Linkit korjattu 22.3.2018 – kiitos vinkkaajalle
Linkkejä asiakirjoihin korjattu edellisen kerran 6.12.2015 – kiitos vinkkaajalle.

Toimiva uusi päälinkki osoitteessa:
http://valtioneuvosto.fi/hankkeet
> Tee haku tunnukselle STM114:00/2009
> Rastita kohta päättynyt

5. Lausunto
10.02.2014  Oikeutta vakuutetuille (Oiva) ry
Asiakirjaryhmä: Kirjeenvaihto
Asiakirjatyyppi: Lausunto
Näkyminen internetissä:  Asiakirja
Kohdasta > asiakirjat osoitteessa:
http://stm.fi/hanke?tunnus=STM114:00/2009
> Linkki toiminnassa 22.3.2018

Eikä tässä vielä kaikki.

Jos edellä mainitut linkit ovat; yllättäen ja pyytämättä lopettaneet toimintansa, niin ison kuvan katsausta asiakirjoineen; 1.1.2016 voimaan astuvasta tapaturma – ja ammattitautilain ”uudistuksesta” tässä linkissä:

Avoin Suomi 2014
syyskuu 8, 2014

”Tässä artikkelissa keskitytään tapaturma- ja ammattitautilain ”uudistuksen” eli  STM114:00/2009 TAU, vaiheiden avaamiseen ja keskeisten parannuskohtien esittelyyn. Josko potilaiden/vakuutettujen edustajien sanoilla on; mitään painoarvoa hallitukselle annettuun lakiesitykseen? Unohtamatta eri kuvakoosteissa mainittuja hankkeita tahikka työryhmiä. Yksi piilossa etenevä on oikeusministeriölle kuuluva vakuutusoikeuslain esitys. 

– –

Kuten maan tapana on ollut, niin valtio itse institutioineen valitsee, mitkä asiat se tunnustaa olevan pielessä ja lakien vastaisessa tilassa. Esimerkiksi perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisen suhteen Suomessa.

Johtavana mottona tuntuu olevan edelleen tämä:
Se mitä ei virallisen Suomen toimesta tunnusteta, niin sitä ei olemassakaan. Ja se mitä ei ole olemassakaan, niin sitä ei tarvitse korjata. Taikka korvata.

Joten, niin kuin tämän toimialan omakohtaisesti tuntevat tietävät; matkaa rakenneuudistuksista suurimpaan on paljon jäljellä.”

Lue lisää Suomi 2017 – blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2014/09/08/avoin-suomi-2014/

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): ay-liike, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.