Suomi. Juhani Suomi.

Suomi. Juhani Suomi ja Tammi ovat julkaisseet Toisinajattelevan tasavaltaa – kirjan, jonka lukemista voin suositella kaikille yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille. Helekkarin hauska kirja, täysiveriseksi tosikoksi luulemaltani henkilöltä. Sinänsä kuivasta aiheesta. Toivottavasti jatkoa seuraa tämän kirjan mukaisessa hengessä.

Kirjan jatko-osaksi "Toisinajatteleva Suomi"?

Kirjan jatko-osaksi ”Toisinajatteleva Suomi”?

Kirjaa lukiessani naurukoneeni hörähteli käyntiin useamman kerran. Shamaanimaisen nimipäiväjoikun soidessa taustalla ”Laila löi Leilaa ja Leila löi Lailaa”.

Keskustalaisen katsannon kautta osansa Juhani Suomen isällisestä sanailusta saavat kokoomuksen, sdp:n, vihreiden kuin rkp:n nykyiset johtajat sekä heidän klaaninsa. Myöskään keskustan nykyiset toimijat eivät säily verbaaliselta väännöltä eivätkä teräviltä huomioilta. Puheiden ja tekojen välinen ristiriita tuntuu revenneen esimerkiksi Talvivaaran kaivosyrityksen tapahtumien ympärillä ennenkokemattoman isoksi.

Osansa saavat myös tiedotusvälineet. Kuten Yleisradio ja Helsingin Sanomat. EU:sta, eurosta, Natosta ja Venäjän suhteiden hoidosta sekä uutisoinnista tulee Juhani Suomelta hyviä huomioita. Perustuslain vastainen toiminta Suomessa; on osunut myös Juhani Suomen omakohtaiseen kokemuspiiriin.

Mielestäni Juhani Suomen ”Toisinajattelevan tasavaltaa” on tähän mennessä lukemistani ”Eurovaalit 2014 ja Eduskuntavaalit 2015” – teeman kirjoista ylivoimaisesti paras. Niin kieleltään kuin sanoista huokuvalta mieleltään.

Tämän tyyppinen kirja saattaa olla porttiteorian toteutuessa, monelle vähemmän kirjoja lukevalle, erinomainen aloitusteos tutustumisessa Suomen yhteiskunnallisten asioiden saloihin.

+ + + +

Valoisa kirja-arvio:

Suomen EU-päätöksentekoarvio on kohdallaan sekin: ”Brysselistä tullaan, mutta kukaan ei tunnu tietävän, mitä oikein tuli sovittua, ja vielä vähemmän sitä, mitä kaikki tulee maksamaan.”

* *

Suomi osaa myös olla hauska, ei pelkästään pisteliäs. Näyte: ”Seuraavaksi tavoitteena on varmasti puristaa sote-selonteko twiittaukseksi. Ehkäpä vauhdikkaimmatkin ministerit jaksavat sitten paneutua siihen.”

Erotukseksi Suomen aiemmista kirjoista tässä kirjassa Suomi nostaa esiin talousnäkökohtia, välillä tosin pikkumaisella kamreeriasenteella, välillä oikeudenmukaisuusnäkökohtia korostaen.

Kirjan nimi on epäonnistunut. Kyse ei ole toisinajattelevan kirjasta, vaan ajattelevan. Suomi ei ole ajatuksineen lainkaan niin yksin kuin antaa ymmärtää.

MATTI WIBERG – Turun Sanomat 16.2.2014
Suomi synkistelee

+ + + +

– Artikkeli linkki; toiminnassa artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, EU, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Euroopan neuvosto, maan tapa, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.