Aarresaaret

Miltä kuulostaisi Suomen Aarresaaret? Hirvensalo, Emäsalo ja Soisalo. Taikka Mäntyluoto, Hailuoto ja Ahvenanmaa. Ai minkä kannalta? Noh. Nuo kaikki kotimaiset saaret voitaisiin valjastaa maailman mielenkiintoisimman, sexyimmän, härskeimmän ja ah…rahakkaimman tuotannonalan alan toimipaikoiksi.

Mikä on laitonta? Mikä laillista. Kas, siinäpä pulma.

Mikä on laitonta? Mikä laillista? Kas, siinäpä pulma.

Veroparatiisi, verokeidas ja veroetuvaltio. Näillä nimillä Wikipedia avaa kovan julkisen kohun alla olevien paikkojen saloja.

Tuon Nicholas Shaxsonin Aarresaaret – kirjan luettuani uskallan väittää, että tämä asiakokonaisuus tulee olemaan eurovaalit 2014, myös nimellä EU-vaalit ja eduskuntavaalit 2015 tärkeimpiä aiheita. Elleivät tiedotusvälineet lakaise taas kerran; tätäkin aihetta, niin sanotusti maton alle.

YLEN JULKINEN PALVELU JA ISOT YHTEISKUNNALLISET AIHEET

Tässä konkreettista avausta Ylen julkisen palvelun tehtäväkentäksi.

Mikä veroparatiisiksi kutsuttujen paikkojen toiminnassa on:

a. laillista, mutta erittäin isotöistä verosuunnittelua (=verojen minimointia)?
b. laitommaksi todistettua ja toteennäytettyä veronkiertoa?
c. poliitikkojen ja virkamiesten kaikessa hiljaisuudessa hyväksymää?

Se olisi nyt hyvää kaikkien tietoon. Selventävin kaavion ja tekstiselostein. Tässä veroparatiisi kokonaisuudessa näkisin; verovaron kustannettavalle, Ylen julkiselle palvelulle selkeän näytön paikan. Heti tästä päivästä alkaen.

Ylen kautta jakeluun tietopaketit, joiden avulla kaikille saadaan yhteismitallisesti tietoon se, että mitä tarkoitetaan laillisella konsernitoiminnalla? Mitä tarkoittaa täysin laillinen siirtohinnoittelu? Entä missä vaiheessa taas aletaan liikkua harmaalla rajalla. Esimerkiksi, kun paljastuu, että jättimäisiä rahasummia jauhavan ja siirtelevän yrityksen omistajiksi paljastuu mystinen trusti.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen/sdp Aarresaaret – kirjasta antamien kehujen perusteella voi oikeutetusti olettaa, että päättäjämme ovat erittäin hyvin perillä siitä, missä kaikessa maailmantaloudessa mättää. Samoin kuin euroon kytkettyjen mätälainojen aikapommista.

Laittaisin Aarresaaret – kirjan lukemisen; kaikille täysi-ikäisille suomalaisille, pakolliseksi. Tosin pakkoa enemmän, suosittelen Urpilaisen Jutan kehuman kirjan lukemista lämpimästi, koska se muutti ainakin minun käsityksiä siitä, mikä on veroparatiisi ja minne niitä voitaisiin Suomessakin sijoittaa. Jos kerran kaikessa hiljaisuudessa On Sovittu Että (OSE); näin hommat globaalilla tasolla jatkossa hoidetaan.

Ja jos tiukka, mutta erinomaisen hyvin kirjoitettu fakta tökkii, niin Ilkka Remeksen kirja, Omertan liitto, rokkaa aiheen tiimoilta erinomaisesti.

Fiktiota, joka nojaa vankkaa faktaan.

Fiktiota, joka nojaa vankkaa faktaan. Kirjan lopussa oleva faktaosio kannattaa lukea alkuverryttelyksi.

Molemmat kirjat vahvistavat uskoani siitä, että maailma on täynnä avoliittoja, jotka ylittävät kaikki virallisen totuuden mukaiset puolue-, aate- ja varallisuusrajat. Mitä yllättävimmissä paikoissa ja asioissa.

Veroparatiisiksi kutsuttujen paikkojen toimintalogiikka on teollisuudelle, palveluille  ja hallintokoneistoille asetettujen tehostamisvaatimusten suhteen järjetön. Ajatelkaa, jos sama juristien, ekonomien sekä kirjanpitäjien erilaiseen peittelyyn kuluttama aika ja työvoimapanos käytettäisiin kokonaan uusien toimintojen kehittämiseen? Taikka vanhojen, mutta toimivien ratkaisujen kehittämiseen? Sekä molempien integrointiin.

SUOMI MAAILMAN JOHTAVAKSI VEROPARATIISIKSI?

Toivon, että hyvin perusteltujen sekä kohtuulliseksi katsottujen verojen rakastamiseen ja maksamiseen saataisiin kehitettyä pikaisesti globaaliratkaisu. Tärkeintä olisi päästä globaaliin konsensukseen siitä, että kuka määrittelee sen, milloin toiminta on sekä pitää olla avointa ja läpinäkyvää?

Muuten näitä alussa mainitsemiani paikkoja (Hirvensalo, Emäsalo, Soisalo, Mäntyluoto, Hailuoto ja Ahvenanmaa) kannattaa mielestäni alkaa; harkitsemaan, Suomen tulevaisuuden kannalta helpoimmin skaalattavissa olevan globaalin tuotannonalan postilaatikkopisteiksi.

Suomen kohdalla mielenkiintoiseksi menee se, että mikäli vireillä hallintarekisteröinnin laajennus mahdollistetaan suomalaisille osakkeenomistajille, niin olemme askeleen lähempänä ”sijoittajaystävällisempää” maata.

Vaan perusjutuksi tulee nostaa se, että kenellä Suomessa on todellinen valta? Esimerkiksi lainsäädäntövalta. Eduskunnallahan sitä ei missään merkittävässä asiassa ole. Otan tuoreen esimerkin.

Helsingin Sanomat uutisoi äsken aiheesta, jossa ministerin ex-valtiosihteeri selätti ministerin! Kyseessä lienee niin kutsuttu kahden pallin taktiikka. Joka on viety pisimmälle vakuutus- ja finanssialan toiminnassa. Maan tapaa tämäkin?

HS 5.11.2013 – EK kaatoi eläkejohtajien kauppojen julkistamisen
HS 1.11.2013 – Risikko: Enemmän avoimuutta eläkeyhtiöihin
HS 23.10.2013 – Eläkejohtajien omat pörssikaupat jäämässä piiloon

Pahimmillaan siis sama henkilö/organisaatio pääsee käyttämään lainsäädäntö-, toimeenpano – ja tuomiovaltaa. Hyvin ajoitettuna eri palleilla istuen. Pitkäkestoisesti. Vuosikymmenten ajan.

10 pisteen vihje edelliseen. Lausuntokierroksella oleva tapaturma- ja ammattitautilain uudistaminen (TAU) STM114:2009. Lausuntoaikaa on ministeriön tietojen mukaan vain 8.1.2014 saakka.

* * * *

 – Suomi 2017 artikkeleita aiheesta –
Suomen historian tärkein viikko
Bilderberg
Maaseudun tulevaisuus ja aurakevät
Rahapolitiikka on entistä enemmän ulkopolitiikkaa

* * * *

Artikkelin linkit toiminnassa, kun artikkeli julkaistiin.

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, EU, eurokupla, finanssikusetus, korporatismi, korruptio, maan tapa, talouselämä, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s