Microsoft Lumia

Kova uutinen eiliseltä (3.9.2013) ei ollut vielä tänään (4.9.2013) yltänyt Twitterin uloskirjaamissivulle. Nokia puhelinten myynti Microsoftille on herättänyt paljon keskustelua. Ainakin Suomessa. Ja tässä vielä yksi juttu sekaan. Artikkelin kuvia klikkaamalla, saat ne ruudullesi isompan.

Microsoftin Lumia ei vielä Twitteri tunnusta.

Microsoftin Lumiaa ei vielä Twitteri tunnusta. BlackBerrynkään tilanne ei taida olla kummoinen.

Mielenkiintoista on jossain vaiheessa kuulla, mitä tapahtui Nokian ensimmäiselle kosketusnäyttöiselle älypuhelimelle? Nokia 7710 multimediaälypuhelin.

Puhelin oli koekäytössä muun muassa kännykkätelevisiona Soneran ja Elisan asiakkaille vuoden 2005 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

HS 31.8.2005 – sivulla B1 ingressissä mainittiin ”Mediayhtiöt eivät odota suuria puhelimiin räätälöitävältä tv-sisällöltä”. Toista taitaa olla tilanne tänään? Sen muistan, että ainakin tekijänoikeuksista käydyt kiistat rajoittivat tuolloin mediayhtiöiden mukaan lähtöä Suomessa. Wikipediassa mobiilitelevisiosta.

Näyttöä ohjattiin mukana tulleella tikuttimella tai kevyesti kynnellä tiksauttamalla.

Näyttöä ohjattiin Navi-näppäimen lisäksi, mukana tulleella tikuttimella tai kevyesti kynnellä tiksauttamalla.

Nokia 7710 multiamediaälypuhelin oli tuolloin Suomessakin myynnissä. Muistaakseni hintahaarukkaan 600-700 euroa. Olin yksi koekäyttäjistä ja oli mielestäni ihan peli, vaikka puutteitakin oli. Monikäytössä akku hupeni hulpsakkaan, kuten tapahtuu nykyisissäkin malleissa. Kuvakkeita ei pystynyt järjestämään mieleisekseen, kun taas nykyisin pystyy.

Nokia 7710 mallissa ollut kasinopeli oli ääniefekteineen koukuttava. Musiikin laatu korvakuulokkeista kuunneltuna oli, tajunnan iloisella tavalla, räjäyttävää. Suosikkikappaleet tuntuivat mukavalta munaskuissa asti.

Pöytätelineessään Nokia 7710 oli mahtava laite, kun laittoi ruokaa. Musiikkivideon katselumahdollisuus teki keittiötyöskentelystä arjen luksusta. Ilon väristyksiä sapuskoihini sain, kun ruudulla esiintyi vatkaamisen ajan Rammstein. Samoin uutisten ja ajankohtaisten lähetysten seuraaminen oli ruuan laiton lomassa mukavaa.

TUTKIMUS: VAIN NÄPPÄINPUHELIMET KIINNOSTAVAT KULUTTAJIA

Jostain syystä Nokia pysäytti edellä kerrotun hankkeen 2005-2006. Vuonna 2007 Apple esitteli ensimmäisen IPhonen mallinsa. Tunnetuin seurauksin.

Nostan tämän jutun avoimen jälkiviisaana esiin, koska yhtenä väitteenä Nokian vetäytymiselle kuvakkein toimivasta älypuhelinmallista kuulin sen, että Nokian teettämän tutkimuksen mukaan kuluttajat haluavat vain näppäimillä varustettuja puhelimia.

Jos näin oli, niin mielenkiintoista olisi saada tietää kuka tutkimuksen teki ja minkälaisia kysymyksiä kuluttajille esitettiin? Sillä tie menestykseen ei ole helppo tänäkään päivänä. Joten toivottavasti Nokian tekemistä virheistä voidaan nyt keskustella avoimesti ja välttää niiden toistamista toisissa yhteyksissä.

Suomalaisella Jollalla saattaa olla nyt mahdollisuutensa, mutta ison ja innostuneen se ekosysteeminä ympärilleen vaatii. Musiikin, laadukkaan kuuntelun, mahdollisuudet kiinnostavat ainakin itseäni. Ikuisesta akun keston problematiikasta vihjaisemattakaan.

Onko Neil Youngin Ponosta kukaan Suomessa kiinnostunutkaan? Myös takuuvarmaksi osoitettava ja sertifikoitu niin sanottu NSA-vapaa käyttöjärjestelmä älypuhelimessa kuin tavallisessa puhelimessa saattaa osoittautua hitiksi? 😉 x 2013

Artikkeli saattaa täydentyä myöhemmin…

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2.0

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisessa Suomessa tuolloin elämme jää kaikkien tuolloin eloisasti elävien koettavaksi. Tässä blogissani pyrin valottamaan lähihistoriamme mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta valaistuina. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään Suomi 2.0 - versioon on mahdollista päästä myös käytännön elämässä. Nyt ja heti. Kansanvaltahan ei voi toimia jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Muuten armottomien apparatsikkien Albania uhkaa.
Kategoria(t): talouselämä, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s