Leipäjono

”Leipäjono eduskuntatalolla” – tapahtuma järjestetään, huomenna torstaina kello 16, eduskuntatalon edessä. Tämä tieto levitkööt. Ja yläilmojen haltija tapahtumaa suosikoot!

Ruoka-apua jaossa eduskuntatalon edessä.

Ruoka-apua ja hengen ravintoa jaossa eduskuntatalon edessä.

On hienoa, että olemassa olevia ongelmia nostetaan valtakunnan paraatipaikoille esiin.

Isot yläfemmat kaikille järjestäjille!

On jännittävää nähdä se, miten tapahtumasta uutisoidaan tiedotusvälineissa? Onko tieto tapahtumasta saavuttanut tarvitsijansa? Siinä tarvitaan meidän kaikkien apua.

Toivottavasti myös mahdollisimman moni kansan edustaja ennättää paikalle. Kuin myös jääkiekon maailmanmestaruuskisojen vieraat huomaavat; pienen palasen, Suomessa vallitsevaa todellisuutta.

Ruoka-apuun turvautumisessa ei ole mielestäni mitään hävettävää.  Jos kuukausittaiset perusmenot ovat pääkaupunkiseudulla yksin asuvalla noin 1 100 euroa ja tulot 700 euroa (esimerkiksi eläke), niin pitkäkestoisen avun tarve on ilmeinen.

* * * *

”Suomihan on jääkiekon maailmanmestari 2011” – artikkelissa aiheesta lisää. Tuo artikkeli on Suomi 2017 ajatushautomon historian luetuimpia.

Myös jääkiekon maailmanmestari saattaa joutua kuseen. Kuin myös ammatikseen jääkiekkoa pelaava. Pitkäkestoista poikkittaista ja sikamaista kampitusta voi olla tarjolla enemmän kuin kenenkään psyyke kestää. Joten vain yhdessä toimien olemme enemmän.

* * * *

Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja Suomen lukuisat, sisäiset Berliinin muurit valaiskoot!

Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *

1.6.2013  – Päivitys
5.2.2017 – Päivitys – Ryhmä lopettanut toimintansa – Osa järjestäjistä ja jonossa olleista kuolleet ennenaikaisesti.

Tapahtuman Facebook-ryhmä, jossa tietoa ja uutisia tapahtumasta tästä linkistä (HUOM!. Linkki ei enää toiminnassa). Kiitos vinkkaajalle.

Rauhan, rakkauden ja rispektin nimissä toimien saadaan vielä yhdessä toimien paljon aikaiseksi. Ei niinkään isoja muutoksia, vaan pienen pieniä parannuksia.

* * *  *

5.2.2017 – Päivitys
Tuolloin vuoden 2013 leipäjonoa, eduskunnan edessä kävi katsomassa hyvin harva kansanedustaja. Siinä olisi ollut helposti saatavilla asiaa ja palautetta. Myös kansanedustajien avustajille ja puolueiden ryhmäkansliassa toimiville.

Hakusanaparilla ja internetin hakukoneita hurauttelemalla:
leipäjono eduskuntatalolla
paljastuu, ettei tapahtuma ylittänyt valtakunnallista uutiskynnystä!

Entä vuonna 2017? Onneksi edes nyt; yhtä leipäjonoa käydään edes yhden kansanedustajan toimesta katsomassa toisaalla Helsingissä. Mutta tapahtuuko mitään? Siis parannuksia ruokajonoihin pakotettujen suomalaisten asemaan?

Leipäjonojen poistaminen ei taida olla tässä(kään) hallitusohjelmassa!?

Leipäjonojen poistaminen ei taida olla tässä(kään) hallitusohjelmassa!?

 

–Leipäjonot olivat pitkät. Ruokaa jaetaan vapaaehtoisvoimin kahdesti viikossa. Jonon väki oli kirjavaa: eläkeläisiä, työttömiä, maahanmuuttajia, varmaan joitain opiskelijoitakin. Rahat eivät riitä ruokaan. Samanlaisia jonoja on kymmenissä kaupungeissa ympäri Suomen, hän kuvaili.

–Itseäni lähinnä hävetti. Leipäjonot ovat olleet pitkät jo vuosikausia. Mikään eduskuntapuolue ei voi saavutuksillaan tässä asiassa kauheasti kehuskella, ei myöskään nykyhallitus. Vaikka työttömyys nyt viimein alenee, on meillä valtava joukko ihmisiä, joilla toimeentulo on tosi tiukalla. Tähän tarvitaan korjausliikettä, mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Mitä useampi tämän ymmärtää, sen lähempänä muutos on, Kaikkonen jatkoi.

Lue lisää ja kommentoi Uusi Suomi – osoitteessa:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/213830-keskustalainen-kavi-leipajonossa-lahinna-havetti

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): ay-liike, EU, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, kansalaisjärjestöt, korporatismi, korruptio, maan tapa, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.