Leipäjono

”Leipäjono eduskuntatalolla” – tapahtuma järjestetään, huomenna torstaina kello 16, eduskuntatalon edessä. Tämä tieto levitkööt. Ja yläilmojen haltija tapahtumaa suosikoot!

Ruoka-apua jaossa eduskuntatalon edessä.

Ruoka-apua ja hengen ravintoa jaossa eduskuntatalon edessä.

On hienoa, että olemassa olevia ongelmia nostetaan valtakunnan paraatipaikoille esiin.

Isot yläfemmat kaikille järjestäjille!

On jännittävää nähdä se, miten tapahtumasta uutisoidaan tiedotusvälineissa? Onko tieto tapahtumasta saavuttanut tarvitsijansa? Siinä tarvitaan meidän kaikkien apua.

Toivottavasti myös mahdollisimman moni kansan edustaja ennättää paikalle. Kuin myös jääkiekon maailmanmestaruuskisojen vieraat huomaavat; pienen palasen, Suomessa vallitsevaa todellisuutta.

Ruoka-apuun turvautumisessa ei ole mielestäni mitään hävettävää.  Jos kuukausittaiset perusmenot ovat pääkaupunkiseudulla yksin asuvalla noin 1 100 euroa ja tulot 700 euroa (esimerkiksi eläke), niin pitkäkestoisen avun tarve on ilmeinen.

* * * *

”Suomihan on jääkiekon maailmanmestari 2011” – artikkelissa aiheesta lisää. Tuo artikkeli on Suomi 2017 ajatushautomon historian luetuimpia.

Myös jääkiekon maailmanmestari saattaa joutua kuseen. Kuin myös ammatikseen jääkiekkoa pelaava. Pitkäkestoista poikkittaista ja sikamaista kampitusta voi olla tarjolla enemmän kuin kenenkään psyyke kestää. Joten vain yhdessä toimien olemme enemmän.

* * * *

Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja Suomen lukuisat, sisäiset Berliinin muurit valaiskoot!

Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *

1.6.2013  – Päivitys
5.2.2017 – Päivitys – Ryhmä lopettanut toimintansa – Osa järjestäjistä ja jonossa olleista kuolleet ennenaikaisesti.

Tapahtuman Facebook-ryhmä, jossa tietoa ja uutisia tapahtumasta tästä linkistä (HUOM!. Linkki ei enää toiminnassa). Kiitos vinkkaajalle.

Rauhan, rakkauden ja rispektin nimissä toimien saadaan vielä yhdessä toimien paljon aikaiseksi. Ei niinkään isoja muutoksia, vaan pienen pieniä parannuksia.

* * *  *

5.2.2017 – Päivitys
Tuolloin vuoden 2013 leipäjonoa, eduskunnan edessä kävi katsomassa hyvin harva kansanedustaja. Siinä olisi ollut helposti saatavilla asiaa ja palautetta. Myös kansanedustajien avustajille ja puolueiden ryhmäkansliassa toimiville.

Hakusanaparilla ja internetin hakukoneita hurauttelemalla:
leipäjono eduskuntatalolla
paljastuu, ettei tapahtuma ylittänyt valtakunnallista uutiskynnystä!

Entä vuonna 2017? Onneksi edes nyt; yhtä leipäjonoa käydään edes yhden kansanedustajan toimesta katsomassa toisaalla Helsingissä. Mutta tapahtuuko mitään? Siis parannuksia ruokajonoihin pakotettujen suomalaisten asemaan?

Leipäjonojen poistaminen ei taida olla tässä(kään) hallitusohjelmassa!?

Leipäjonojen poistaminen ei taida olla tässä(kään) hallitusohjelmassa!?

 

–Leipäjonot olivat pitkät. Ruokaa jaetaan vapaaehtoisvoimin kahdesti viikossa. Jonon väki oli kirjavaa: eläkeläisiä, työttömiä, maahanmuuttajia, varmaan joitain opiskelijoitakin. Rahat eivät riitä ruokaan. Samanlaisia jonoja on kymmenissä kaupungeissa ympäri Suomen, hän kuvaili.

–Itseäni lähinnä hävetti. Leipäjonot ovat olleet pitkät jo vuosikausia. Mikään eduskuntapuolue ei voi saavutuksillaan tässä asiassa kauheasti kehuskella, ei myöskään nykyhallitus. Vaikka työttömyys nyt viimein alenee, on meillä valtava joukko ihmisiä, joilla toimeentulo on tosi tiukalla. Tähän tarvitaan korjausliikettä, mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Mitä useampi tämän ymmärtää, sen lähempänä muutos on, Kaikkonen jatkoi.

Lue lisää ja kommentoi Uusi Suomi – osoitteessa:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/213830-keskustalainen-kavi-leipajonossa-lahinna-havetti

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2.0

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisessa Suomessa tuolloin elämme jää kaikkien tuolloin eloisasti elävien koettavaksi. Tässä blogissani pyrin valottamaan lähihistoriamme mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta valaistuina. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään Suomi 2.0 - versioon on mahdollista päästä myös käytännön elämässä. Nyt ja heti. Kansanvaltahan ei voi toimia jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Muuten armottomien apparatsikkien Albania uhkaa.
Kategoria(t): ay-liike, EU, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, kansalaisjärjestöt, korporatismi, korruptio, maan tapa, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s