Vakuutuslääkärilista

Suomi 2017 ajatushautomo ja – laukomo tarjoavat väliaikaisen alustan; erittäin merkittävää, julkista valtaa käyttävien vakuutuslääkäritietojen esille saamisessa. Esille nosto tehdään Oikeusturva – yhteisön avunpyynnön perusteella. Yläpalkin kohdasta > Vakuutuslääkärilistaa, saatte asiakokonaisuuteen hyvää taustatietoa. Myös ministeri Risikon asettamaan vakuutuslääkärijärjestelmän läpivalaisua miettivään työryhmään liittyen.

Tietosuojavaltuutettu on todennut tietojen esillä pitämisen lailliseksi.

Tietosuojavaltuutettu on todennut tietojen esillä pitämisen lailliseksi.

>>> HUOM! 6.2.2016 Oikeusturvan verkosto toimii tällä hetkellä:
Facebookissa ja Twitterissä

* * * *

Oikeusturvan VOLF – työryhmän tiedote 6.2.2013 kello 03:30:

Vakuutusongelmaisten liitto ry:n ja Oikeusturva – yhteisön kotisivusto (www piste oikeusturva piste info) on pitkäkestoisen ilkivallan takia alhaalla.

Joten vakuutuslääkäreitä, vakuutuslakimiehiä ja vakuutuslääketiedettä koskevaa kokonaisvaltaista tietoa ei ole tällä hetkellä vakuutettujen/potilaiden toivomalla tavalla avoimesti saatavilla. Sivustot pyritään palauttamaan lähiviikkojen aikana.

Ylen ajankohtaisohjelmien nettisivulla on avattu yksi keskustelumahdollisuus vakuutuslääkäreistä.

Liittyy 4.2.2013, A-studion ”Vakuutuslääkäreiden nimet julki?” – jaksoon. Voit myös katsoa tuon linkin kautta kyseisen jakson 29 päivän ajan Ylen Areenassa.

Monet vakuutustaisteluihin juuttuneet ovat kysyneet meiltä ryhmäkanteen mahdollisuutta vakuutusalaa ja Suomen valtiota kohtaan.

Lisätietoa Oikeusturvan ajankuvan, viisi (5) vuotta sitten julkaistusta, ”Ryhmäkanne ryssittiin tarkoituksella” – artikkelista, jonka lopussa avointa tietoa muista vertaistukea ja -apua tarjoavista potilas- sekä kansalaisjärjestöistä.

Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Ja kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Isojakin asiakokonaisuuksia.

TÄMÄ TIETOPAKETTI ON TUTTU NYT MYÖS TV:STÄ!

Vakuutuslääkäritietoja .pdf – muodossa:
– tarvitset lukemiseen ilmaisen Acrobat Reader – ohjelman
Vakuutuslääkärilista_VOL ry 09072012

– Suurkiitokset tuntemattomalle tietojen pelastajalle sähköisessä muodossa; ilkivallan kohteeksi joutuneilta kotisivuiltamme.

>>> HUOM! 6.2.2016 Tällä hetkellä ajantasaisin tilannekatsaus vakuutuslääkäreinä toimivista; löytyy ainakin ÄSV-blogista.

* * * *

Toivottavasti myös lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan korvaustoiminnan keskeisin toimintainstrumentti eli vakuutuslääketiede saadaan viimein avoimeen ja valtakunnalliseen tarkasteluun.

* * * *

Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälveen Ylen nettitv-haastattelu vakuutuslääkärien toiminnasta on hyvä saattaa julkisuuteen.

Onko vakuutusyhtiöillä liikaa valtaa riippumattomassa vakuutusoikeudessa?
Mitä on tehtävissä vakuutuslääkärien ja hoitavien lääkärien erilaisille tulkinnoille?

Haastattelun litteroitu eli perutettu tekstiksi oheiseen .pdf-tiedostoon:

2010_Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälveen haastattelu vakuutuslääkärien toiminnasta_03112010

* * * *

Lue myös seuraavat Oikeusturvan VOLF-työryhmän artikkelit:

– Vakuutuslääkärien määrästä –
– Tapaturmaeläkkeellä olevien määrä –
– Ratkaisu epäkohtiin –

* * * *

Eikä tässä vielä kaikki.

Vuosina 1991 – 2007 eduskunnassa tehdyt kirjalliset kysymykset vakuutusalasta. Keräys on toteutettu Vakuutusongelmaisten liitto ry:n aktiivien toimesta. Olkaa hyvät.

Liite on .pdf – muodossa ja sisältää 114 kirjallisen kysymyksen ydintiedot hallitukselle. Yhteensä 11 A4-sivua.
>>> HUOM! 6.2.2016 liiteessä mainittu www piste oikeusturva piste info – sivusto on lakannut toimimasta.

Avainluettelo_kirjallisten kysymysten aiheille_eduskunnassa_1991_2007_20122007_VAKUUTUSLÄÄKÄRIT

* * * *

Tästä 5 – osaiseen Suomi 2017 – artikkelisarjaan koskien KHO:2014:83 päätöstä:
>> 20.5.2016 päätöksestä tulee kuluneeksi 2 vuotta.
>> vieläkään yhtiöt eivät ole noudattaneet kaikilta osin kho:n päätöstä.
https://suomi2017.wordpress.com/2015/12/20/korkein-hallinto-oikeus-osa-15/

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, Perustuslaki, politiikka, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Vakuutuslääkärilista

 1. Kuolema 2013 sanoo:

  Annetaanpas yhdet kasvot kiertoon, psykiatri joka vakuutteli vakavasti masentuneesta home-astmaatikosta terveen paperilla ja tuskin olen ainoa: Vedäte-Fennian juuri ylennyksen saanut Jyrki Varjonen, joka myös TTL:ssä vaikuttaa sekä pitää Munkkivuoren Dextrassa yksityisvastaanoottoa. Viimeksi mainitussa pitää vastaanottoa myös vakuutteluoikeuden eronnut ylilääkäri Eero Hyvärinen (mielenkiintoista olisi tietää onkohan vakuuttelulääkäreiden hyvävelikerholaisia siellä vielä lisää?). Menkää sairaat kaikki ihmeparantumaan sinne, jos on pörssi kunnossa tai VAKUUTUS joka ainakin lupaa maksaa muutakin kuin rasvaa maksaan…
  Kummankin söpö rintakuva löytyy ihan Googlen kuvahaulla. Siitä vaan rohkeasti printtaamaan vaikka maalitauluja ampumaharjoituksiin.

  http://www.elake-fennia.fi/Tietoa-Elake-Fenniasta/Uutiset/2013/Jyrki-Varjonen-Elake-Fennian-vt-ylilaakariksi

  http://www.dextra.fi/laakarit/laakari?erikoisala=Psykiatria
  http://www.dextra.fi/laakarikeskus/kamppi/urheiluklinikka-kamppi/urheiluklinikan-laakarit-kamppi

  Saatanan sairauksin,

  Kuolema 2013

  Tykkää

 2. Hyvä nimimerkki ”Kuolema 2013” nostit esille kipeän asian kyykytyskoneistosta, jonka kohteeksi on Suomessa joutunut jo kymmeniä tuhansia lakisääteisesti vakuutettuja potilaita/vakuutettuja.

  Erittäin merkittävää julkista valtaa käyttävien vakuutuslääkärien esille saaminen on erittäin tärkeää. Vasta nimitietojen esille saamisen jälkeen; voidaan aloittaa erilaisten kytkentöjen päivänvaloon saattaminen. On myös erittäin tärkeää, että esimerkiksi lakisääteisen tapaturmavakuutuksen korvaustoiminnan keskeisimmät toimintainstrumentit:

  vakuutuslääketiede
  vakuutuslääketieteellinen arvio
  vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä

  saadaan viimeinkin kaikille suomalaisille tutuksi.

  * * * *

  torstaina, joulukuuta 20, 2012
  Tapaturmaeläkkeellä olevien määrä
  http://ajankuva.blogspot.fi/2012/12/tapaturmaelakkeella-olevien-maara.html

  Täydellä tapaturmaeläkkeellä (100 prosentin työkyvyn aleneman mukaan) olevien määrät ovat pysyneet julkisesta keskustelusta piilossa. Ainakin toistaiseksi. Määrä täsmentyy tässä lyhyessä artikkelissamme.

  Aikaisempi arvio oli sellainen, että ”Suomen Vakuutusdatan meille välittämien tietojen mukaan vuoden 2006 lopussa maksettiin pelkkää tapaturmaeläkettä 1766:lle alle 65-vuotaille henkilölle.”

  Asiasta kirjoitettiin laajemmin tässä Oikeusturvan ajankuvan vuoden 2008 artikkelissa:

  > Vakuutuslääkärien toimien tuottavuus vakuutusyhtiöille –

  * * * *

  Toivottavasti löydät omaan tapaukseesi liittyen hyvää vertaistukea ja -apua esimerkiksi Homepakolaiset ry:n verkoston kautta. Voimia vakuutustaisteluihisi!

  http://homepakolaiset.fi/

  Erittäin vakavaan aiheeseen liittyen alla oleva linkkaus Oikeusturvan ajankuvaan. Onko mikään muuttunut tai muuttumassa? Alueena lakisääteinen vakuutus- ja sosiaaliturva.

  * * * *

  keskiviikkona, syyskuuta 20, 2006
  Ajankohtainen Ykkönen: Valtavirran etiikka- ja moraaliformaatteja?
  http://ajankuva.blogspot.fi/2006/09/ajankohtainen-ykknen-valtavirran.html

  ”Virallisissa yhteyksissähän Suomessa korostetaan kovasti, että sosiaalivakuutuksiin liittyvä muutoksenhakujärjestelmä on puolueeton ja vakuutusyhtiöistä riippumaton.

  Äänekkäistä valittajista mainitaan vakuutusalan taholta usein, että kyse on vain valitettavasta yksittäisestä tapauksesta, jota ei voi valitettavasti tietosuojasyiden takia yksityiskohtaisemmin julkisuudessa kommentoida. Vaikka asianomainen antaisi siihen kirjallisen luvan.

  * * * *

  Haista home vakuutusoikeus

  Olen lainannut tähän kohtaan otteen Ulla Nevalaisen kirjoittamasta nimensä mittaisesta kirjasta ”Haista home vakuutusoikeus”.

  Kyseisen kohdan olen aikanaan kirjannut itselleni ylös, koska siinä Valtiokonttorin edustaja kertoo, ettei heidän tarvitse noudattaa ammattitautilakia, koska tapaturma-asiain korvauslautakunta on niin linjannut ja he noudattavat sen suosituksia.

  * * * * * * *

  Lainaus on kirjan sivuilta 256-257, joka koskee kirjassa mainittua liitettä 16, joka koskee valituslupahakemusta ja valitusta korkeimmalle oikeudelle. Vakuutusoikeuden päätös 24.4.2002, Dnro 9201/99/1026. Muutoksenhakija työvoimaneuvoja, sairaanhoitaja Ulla Nevalainen.

  Lainaus alkaa:

  ”Nevalainen liittää tähän valituslupahakemukseen Vakuutusoikeuden suullisessa käsittelyssä nauhoitetun henkilötodistelun ja osapuolten lausumat. Todistajakertomukset ja lausumat on kirjoitettu tekstiksi Vakuutusoikeuden äänittämistä ääninauhoista. Vakuutusoikeuden suullisessa käsittelyssä valtiokonttoria edusti korvauspäällikkö Vuokko Hänninen (VH) ja asiantuntijalääkäri Matti Mero (MM). Vakuutusoikeus liittänee alkuperäiset ääninauhat asiakirja-aineistoon Korkeimmalle oikeudelle.

  Valtiokonttorin edustajan, korvauspäällikkö Vuokko Hännisen lausumasta selviää mm. se, että valtiokonttorin tarkoituskaan ei ole ollut, Nevalaisen tapaturmaeläkkeen evätessään noudattaa ammattitautilakia ja tapaturmavakuutuslakia. Hänninen totesi vakuutusoikeudessa mm.:

  ”Ja kaiken kaikkiaan, miks olemme tähän ratkaisuun päätyneet on se, että vakuutusoikeuden kantana on tähän asti ollut se, että tapaturmavakuutusjärjestelmästä ei tapaturmaeläkettä makseta” (sivu 3)

  * * * * * * *

  ”Sitten vielä sen verran korvauskäytännöstä, eli tapaturma-asiain korvauslautakunta, joka meillä on tällainen neuvoa-antava elin. Siellä on aina katsottu työkykyiseks tämä potilas riippumatta siitä, onko se työpaikka saatu altistusvapaaks vai ei. Elikkä tapaturmaeläkettä ei juurikaan ole lähdetty maksamaan. Eli rajana on vähän veteen piirrettynä ollut tämä, että niin kauan, kun se on päivärahavaiheessa, noin vuoden verran, mutta ei enää eläkevaiheessa.” (sivu 4)

  Loppulausunnossaan valtiokonttorin edustaja Hänninen niinikään totesi valtiokonttorin Nevalaisen tapaturmaeläkkeen eväämisen perustuvan ”vallitsevaan korvaus- ja oikeuskäytäntöön sekä tapaturma-asiain korvauslautakunnan lausuntoon”:

  ”Kun olemme tämän päätöksen antaneet, tää meidän arviohan on perustunut tähän asiantuntijalautakunnan eli tapaturma-asiain korvauslautakunnan kantaan, jonka linjaa noudatamme kaikissa päätöksissä, että emme koskaan poikkea heidän kannan otoistaan, lausunnoistaan. Eli hehän sorvaavat tätä korvauskäytäntöä niin kuin valtakunnan tasolla. Yrittävät pitää sitä ja pitävätkin sitä yhdenmukaisena. Plus lisäksi ratkaisu on perustunut myös vallitsevaan korvaus- ja oikeuskäytäntöön, mikä näitten homeammattitautien kohdalla on omaksuttu linjaks.”

  Lainaus päättyy.

  Muuten. Kuin sattumalta Valtiokonttoria kyseisessä Nevalaisen asiassa vakuutusoikeudessa edustanut asiantuntijalääkäri Matti Mero – niminen lääkäri löytyy tapaturma-asiain korvauslautakunnan kokoonpanoista 1997-1999 ja 2000-2002.”

  Tykkää

 3. Toivottavasti ministeri nukkuu yönsä hyvin sanoo:

  Missä piileksii asioista vastaava ministeri Paula Risikko? Eikö kokoomuslaisia kiinnosta? Kannattaa muistaa, että kokoomuslainen tai joku hänen läheisistään saattaa vammautua? Vai onko niin, että kylmän kalseille ministereille apu tulee hyvä-veli-järjestelmästä?

  Tykkää

  • Hiljaista on ollut ministeri Risikon suunnasta. Onko asia nyt ulkoistettu ministeriöstä, valtapuolueiden hallinnassa olevan Soste ry:n hoteisiin? Tästä linkistä tietoa organisaatiosta http://www.soste.fi/sostesta/organisaatio.html Pahimmillaanhan tapahtuu taas kerran asioiden hidas hautaaminen. Joka toivottavasti ei toteudu, mutta tarkkana saadaan olla.

   Joten sitten pieni katsaus tilanteisiin:

   1. Soste ry sekä sosiaali- ja terveysministeriö järjestävät vakuutuslääkärijärjestelmä aiheen tiimoilta aamupäiväseminaarin. Avoin kutsu on tällainen:

   Ajankohtaisseminaari vakuutuslääkärijärjestelmästä
   SOSTE ja STM järjestävät vakuutuslääkärijärjestelmää koskevan aamuseminaarin 21.5. Café Pirittassa, Helsingissä. Mukaan keskustelemaan toivotaan erityisesti kansalaisjärjestöjä, tervetuloa paikalle sankoin joukoin! Ilmoittautumaan pääset tästä.

   Haastan sinut tuomaan omia näkemyksiä ja ideoita esiin jo ennen seminaaria. Millaisia kokemuksia sinulla on vakuutuslääkärijärjestelmästä? Uskotko, että esitetyillä kehittämisehdotuksilla päästään jatkossa parempiin lopputuloksiin? Mitä muuta pitäisi tehdä tilanteen parantamiseksi?

   Kysy, kommentoi, ihmettele, ehdota! Saatuja vastauksia hyödynnetään toukokuun seminaarin paneeliosiossa.”
   http://www.soste.fi/ajankohtaista/sosteblogi/hyvinvoivat-ihmiset/ei-oikeutta-maassa-saa-ken-itse-sit-ei-hanki.html

   2. Lausuntokierroksella on STM104:00/2013 – Päätösten perustelemisen kehittämisen säännökset, hallituksen esityksen valmistelu – Päättyy 23.5.2014 – http://www.hare.vn.fi/mAsiakirjojenSelailu.asp?h_iId=19879&a_iId=219551

   Lakiluonnoksen sisältö tai kenelle lausuntopyyntö on lähetetty ei ole näkyvissä.

   3. Paavo Väyrysen varoituksen sanat ”epäpoliittisista” kansalaisjärjestöistä, kuten SOSTE ry on: https://suomi2017.wordpress.com/2011/01/13/hyvia-uutisia-numero-2/

   4. Avoimen Nyt Saa Riittää – mielenosoitusliikkeen muodostumiseen mukaan?
   https://suomi2017.wordpress.com/nyt-saa-riittaa/

   5. Mikäli kokoomuksen uusi puheenjohtaja ja pääministeri on Paula Risikko. Niin onko hänestä(kään) Aurinkokuningattareksi? https://suomi2017.wordpress.com/2013/05/18/aurinkokuningatar/
   Linkistä löytyvän Kukkosen listaan – linkin kautta koko kuvaan tilanteista ja annetuista lausunnoista.

   6. Vakuutuslääkäritietojen avoimuudesta käytävä oikeustaistelu on edelleen korkeimmassa hallinto-oikeudessa kesken. Vakuutuslakimiesten nimitietojen julkisuutta koskien on taas olemassa lainvoimainen päätös, josta lisää tästä linkistä: https://suomi2017.wordpress.com/2014/05/07/turun-sanomat/

   7. Vakuutusosaston ylijohtaja Antila EIT-väite, Apu-lehdessä, numero 11/2014 on selvitysten alla. Löytyvätkö EIT:n asiakirjat siitä, että EIT on todella hyväksynyt tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnan rahoitusmallin? Tuomioistuinkäsittelyn toinen osapuoli rahoittaa tuomioistuimen kulut sekä istuttaa itse kouluttamansa vakuutuslääkärit kirjallisesti ja suljetusti toimivaan ratkaisukokoonpanoon? Tästä linkistä lisää:
   https://suomi2017.wordpress.com/2014/03/26/apua-lisaa/

   Elleivät asiakirjat löydy, niin kaikkien aikojen isoin kyrvähdys on kiistaton tosiasia. Jonka luulisi jo kiinnostavan kaikkia tiedotusvälineitä. Siis sellaisia tiedotusvälineitä, jotka katsovat, että niiden tärkein pääoma on se, että niihin voi luottaa.

   Ministeri Risikolle kuitenkin isot kiitokset siitä, että saattoi vastapuolet ensi kertaa kasvokkain ja sitä kautta aihekokonaisuus on pullahtanut isosti esiin!

   Tykkää

 4. Stm:ltä tullut Twitter-vastaus 14.5.2014, että Risikon työryhmään vireillä oleva lakiluonnos löytyy täältä:

  Lausuntopyyntö hallituksen esityksestä etuuspäätösten perustelujen parantamiseksi. Lausuntoaika päättyy 23.5.2014.

  Lausuntopyyntö (pdf, 81 kB )
  Luonnos: Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi työeläkelakien ja Kansaneläkelaitoksesta annetun lain muuttamisesta (pdf, 810 kB )
  http://www.stm.fi/vireilla/lausuntopyynnot

  ”Lausunnot tulevat Hareen, kun lausuntoaika päättyy”

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.