Journalismipalkinto 2012

Suurin ja kaunein journalismin tahikka tiedonvälityksen palkinnoista kuuluu mielestäni kaikissa mahdollisissa sarjoissa

Ryhmäteatterin Eduskunta 2 – dokumenttinäytelmälle. 

Ja vuosi on siis 2012.

Yhteen parhaillaan menossa olevaan kilpailuun voi jokainen, niin halutessaan, ilmoittaa oman ehdokkaansa. Se on kerrottu alla olevassa kuvaruutumainoksessa:

”Suuren journalistipalkinnon palkintoluokat ovat Vuoden juttu, Vuoden journalisti ja Vuoden journalistinen teko. Jokainen voi ehdottaa palkittavia 31.12.2012 mennessä.”

Palkinnon taustalla ainakin Bonnier-konserni, joka omistaa MTV3-konsernin.

Palkinnon taustalla ainakin Bonnier-konserni, joka omistaa MTV3-konsernin.

Mikä Eduskunta 2 – dokumenttinäytelmässä kolahti myös tiedonvälityksen rautaisiin ammattilaisiin?

Tampereen yliopiston journalistiikan vieraileva professori, Tuomo Pietiläinen valottaa asiaa. Hänhän on ollut jo vuosien ajan, yksi tutkivan journalismin, huipputekijöistä Suomessa. Hän kirjoitti oman näkemyksenä Eduskunta 2 – dokumenttinäytelmästä Helsingin Sanomissa. ”Dokumenttiteatteri valvomaan päättäjiä” – HS 11.12.2012, josta oheinen suora lainaus:

”Kuka valvoo vallanpitäjiä, kun perinteisten viestinten ja toimittajien määrä vähenee? Ketkä valistavat kansalaisia epäkohdista, jos maksullisen median käyttäjien joukko pienenee?

Näin kysyi Roskilden yliopiston viestintätieteiden apulaisprofessori Rasmus Kleis Nielsen sunnuntaina Helsingin Sanomissa.

Nielsenin maalaama uhkakuva on todellinen, mutta se voi olla myös mahdollisuus. Ala ja parhaita toimittajia kouluttavat yliopistot joutuvat nyt miettimään, mistä löytää vaihtoehtoisia tapoja tehdä neljännen valtiomahdin töitä. Yksi suunta on dokumenttiteatteri, joka yhdistää tutkivan journalismin metodit ja teatterin dramaturgiset keinot.”

– – – –

 

”Vallanpitäjiä hämmensi nähtävästi se, että dramaturgia avasi vaikean asian tavallisen suomalaisen tajuntaan satiirin keinoin. Vallankäyttäjät eivät ehkä odottaneet, että hyvin tehty dokumenttiteatteri on myös journalismia: se on kerronnaltaan mahdollisimman perinpohjaista ja pyrkii mahdollisimman lähelle saatavissa olevaa totuutta.

Mediatalojen ja koulutuslaitosten kannattaa nyt tarttua tähän mahdollisuuteen.

Mielenkiintoista onkin nyt seurata se, että jääkö mahdollisimman lähelle osuva totuus päättäjistämme kuultavaksi vain silloin tällöin teatterin lavalle?

Vai saavatko tiedotusvälineemme viimein kirjoittaa auki  Suomen todellisen hallintamuodon eli korporativismin, jonka Eduskunta 2 – dokumenttinäytelmän tekijätiimi erinomaisen hyvin paljasti? Tiedotusvälineiden sijaan?

Nimin, kuvin ja erilaisin kytkentäkaavioin varustettuna. Sen pystyvät tekemään myös ne lukuisat Suomen erittäin ammattitaitoiset toimittajat, graafikot ja kuvaajat, jos vain heille annetaan siihen lupa sekä taataan tiedotusvälineiden omistajien selkänoja, johon voi luottaa.

Sinäkin voit ehdottaa tässä kisassa palkittavia 31.12.2012 mennessä.

> Tässä siis linkki –

Anna Sinäkin rohkeasti oma vinkki ja laita näin äänesi journalismin saralla kuulumaan.

Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää.

Kuinka isosti virallinen ja todellinen Suomi eroavat toisistaan? Meitä hallitaan tosiasiallisesti perustuslain vastaisesti, parlamentarismin ja laillisuusvalvonnan ulkopuolella olevan raudanlujan apparatsikki – koneiston voimin.

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparatismi, keskusliitot, korporatismi, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.