Joko panit?

Merkille, että netti toimii väliin ihmeellisesti. Hakukoneen tulokset kotikoneen ja jonkin toisen koneen välillä eroavat. Se mikä löytyy helposti kuuklettamalla kotikoneella, onkin kokonaan kateissa kirjaston koneella. YouTubekin toimii eri koneilla eri tavalla.

Netti rikki. Facebookin suodatinumpio supistaa virtuaalimaailmaasi.

Netti rikki. Facebookin suodatinumpio supistaa virtuaalimaailmaasi.

Ensi alkuun ihmettelin, kun en vähään aikaan ollut huomannut monen Facebook-kaverini merkintöjä virtuaalivirrassani. Luulin vain, että olimme eri aikaan niin sanotusti kehissä. Ihmettelin myös, kun olin käynyt lukemassa muutamaan otteeseen villejä näkemyksiä normaaliin uutisvirtaan verrattuna, niin pikku hiljaa tuota normaalimpaa uutisvirtaa ei löytynyt kuin erikseen etsimällä.

Alkoi myös erilaisten ryntäiden ruudulle rynnistys. Vaikka tulin vilkaisseeksi, heikkona hetkenäni, paria uutisvirrassa uiskentelevaa rintavarustusta. Tarkemmin vain hetken aikaa ja vain toisella silmällä nopeasti vilkaisten. Facebook teki tietämättäni niistä kestotilaus diilin kanssani. Uuden ajan silmäpeliteknologiaa?

Tuo suodatinumpio toimii myös tosielämässä.

Samanlaisissa tehtävissä toimivat tapaavat vain toisiaan. Puhuen samaa kieltä. Pukeutuen samanlaisesti. Takavuosina tunnettiin IBM – pukukoodina. Xerox – askeltamisena. Adidas – viiva koodattuina. Aamulla Alkossa. Illalla tukossa. Kesäisin Hangossa. Talvisin Tahkolla.

Noh. Eikä voi välttyä siltä välipäätelmältä, että Suomen poliittisia päättäjiä kouluttaa vain muutama esiintymiskouluttaja. Siksi samanlainen kieli ja mieli tuntuu heillä olevan esiintymisten perusteella. Suodatinumpio sielläkin? Vai vedetäänkö jo samoja rauhoittavia?

Vaaralliseksihan tämä menee, ellei meistä jokainen vuorollaan hokaa, miten toimien meidän kaikkien näköpiiriä maailmassa supistetaan. Siksi panin. Tämän merkille. Nostin esille. Luettuani pitkästä aikaa paperilla olevaa Suomen Kuvalehteä. Ja sen pomppimattomia tekstirivejä.

Paperilehden käyttöliittymä onkin edelleen mahtavan villi ja vapaa. Tämänkaltaisten virtuaalisuotimienkin paljastumiselle. Kunhan laadukas sisällöntuotto eli elävien toimittajien tietotaito ja työpanos on toimituksissa oikeasti paikallaan. Eikä toimittajien työlle laiteta omia suodatinumpioita.

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): kansalaisjärjestöt, mediasensuuri, talouselämä, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.