Suomi 95 vuotta

Tuohon edelliseen artikkeliin ja Vanhasen listaan viitaten. Kyllähän se pistää pienen pientä ihmistä mietittämään, miksi ihmeessä osallistujalista haluttiin salata?

Eduskunnan yläpuolinen ilmatila on nimittäin sakeana mielenkiintoisia aiheita, jotka tässä yhteydessä on helpointa tuoda esille älyvalokuvan keinoin. Älyvalokuvahan on sosiaalisen median (SM) vuonna 2012 lanseeraama katujournalismin työkalu.

Lokakuussa 2011 käynnistynyt Torikokous-liike auraa esteitä tabujen tieltä.

Lokakuussa 2011 käynnistynyt Torikokous-liike auraa esteitä tabujen tieltä.

Älyvalokuva integroituna toimivaan internetiin mahdollistaa sellaisten aiheiden esillä pidon, joista muuten vakaasti vaiettaisiin. Ainakin niin kutsutussa virallisessa mediassa.

Toivoa sopiikin, kun Suomi täyttää 100-vuotta ja vuosi on 2017, niin yhteisten asioiden hoitaminen voi olla avointa, iloista ja kaikkien hyväksymää toimintaa.

Tässä vielä tuosta vuoden 2011 syksystä vuoden 2012 kesään käynnissä olleen Torikokous Helsinki – tapahtuman ilmoille nostamia teemoja. Mielestäni todella tärkeitä aiheita edelleen. Varsinkin, jos ajatellaan todellista itsenäisyyttämme EU:ssa.

Torikokous Helsinki - Occupy Helsinki. Aamutunnelmia 31.10.2011.

Torikokous Helsinki – Occupy Helsinki. Aamutunnelmia 31.10.2011.

Näin itsenäisyyspäivän iltana ainakin itseäni mietityttää se, että mikä on todellinen itsenäisyytemme aste? 20 prosenttia vai 80 prosenttia? Siis kansakuntana. Suomena.

On hienoa huomata, että kaiken tämän keskellä suomalaisista löytyy uskallusta taistella kasvottomalta tuntuvaa möhkälettä vastaan. Suomen ja EU:n sisällä.

Erinomaisen hyvä uutinen; tulee uuden kansalaisaloitteen parista.  Netistä avoimesti löytyy yritys palauttaa valtiovalta takaisin perustuslain mukaisesti Sinulle ja minulle. Meille kaikille, jotka tunnetaan juridisessa lakitekstissä nimikkeillä kansa ja kansalaiset.

Tutustu kohteliaimmin aiheeseen ja laita äänesi rohkeasti kuulumaan. Kiitos.

* * * *

Vallan uusjako – sitovat kansanäänestykset käyttöön
– aloitteella tämän artikkelin kirjoittamisen hetkellä 818 kannattajaa

Aloitteen sisältö

Perustuslain 2 § 1 momentti on nyt säädetty seuraavasti:

”Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.”

Perustuslain 53 § 3 momentti kansalaisaloitteesta puolestaan kuuluu:

”Vähintään viidelläkymmenellätuhannella äänioikeutetulla Suomen kansalaisella on oikeus tehdä eduskunnalle aloite lain säätämiseksi sen mukaan kuin lailla säädetään.”

Nämä perustuslain kohdat tulee mahdollisimman pikaisesti muuttaa muotoon:

2 § 1 mom ”Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, joka käyttää valtaansa sitovien kansanäänestysten kautta sekä valtiopäiville kokoontuneen eduskunnan edustuksella.”

53 § 3 mom ”Vähintään viidelläkymmenellätuhannella äänioikeutetulla Suomen kansalaisella on oikeus tehdä aloite lain säätämiseksi ja viedä se päättäjiä sitovaan kansanäänestykseen tai eduskunnan käsiteltäväksi sen mukaan kuin lailla säädetään.”

Perustelut

Kansalaisten mahdollisuus tehdä lakialoitteita kansalaisaloitteen muodossa on oikeansuuntainen uudistus, mutta demokratiaa se ei käytännössä lisää, sillä eduskunta ei todennäköisesti tule hyväksymään sellaisia aloitteita, jotka se olisi voinut itsekin ottaa käsittelyyn jo vuosia sitten, mutta ei ole halunnut.

Demokratia ei toteudu myöskään silloin, jos eduskunta hyväksyy jonkin aloitteen siksi, että 50000 kansalaista on sitä kannattanut. Tällöinhän äänioikeutettujen enemmistöltä ei ole kysytty heidän kantaansa asiaan.

Siksi kansalaisaloitteen vireillepanijalla tulee olla oikeus määritellä aloitetta tehdessään, haluaako hän viedä sen päättäjiä sitovaan kansanäänestykseen vai eduskunnan päätettäväksi.

* * * *

Tarvitaanko tuollaista edellä kerrotun kaltaista vallan takaisinkaappausta? Mielestäni tarvitaan. Ehdottomasti.

* * * *

Tätä kohujuttua edustuksellisen demokratiamme tilasta; ei kannata jättää muiden kertoman varaan.

Suomen todellista hallintamuotoa eli korporativismia onnistuneesti ja hauskasti esittelevä Ryhmäteatterin Eduskunta 2 – dokumenttinäytelmä on koettavissa myös Espoossa. Paketti on tutkivan katujournalismin ja modernin teatterin riemuvoitto!

Espoon kaupunginteatterissa 10.- 15.12. välisenä ajanjaksona.

Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Ettei mediakaan ole itsenäinen. Eikä puolueeton.

* * * *

Omana ykkösehdotuksenani; jossain vaiheessa kokonaan, uudistettavaan perustuslakiin on se, että vaalirahoituksen tulee olla aina täysin avointa, eduskunnan puhemiesten näyttäessä aina esimerkkiä ja että eduskuntaan valitaan edustajat seuraavasti:

* 100 edustajaa kansalaisten parista eli kansan osa edustajat
* 100 edustajaa yritysten, etujärjestöjen, säätiöiden eli korporaatioiden edustajat
* puolueet tai siihen sidoksissa olevat tahot voivat osallistua vain toiseen sarjoista

Eikä tässä ihan kaikki.

Tulevien kansanäänestyksien pohjaksi ja lakitekstien ymmärtämiseksi tullaan tekemään aina tekstiosia selventävät kaaviot.

Näin vältetään lakitekstien tulkintaan liittyvien tahallisten tai tahattomien väärinkäsitysten mahdollisuutta. Ellei näin voida toimia; niin lakia ei saa säätää.

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): EU, eurokupla, finanssikusetus, kansalaisjärjestöt, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.