Vanhasen lista 2

Tässä nyt KHO:n päätöksen mukainen ja hallussani olevan osallistujalistan tunnusosa julkisuuteen.

KHO:2012:88
Antopäivä 3.10.2012
Taltionumero 2622
Diaarinumero 2763/2/11

Julkaiseeko valtioneuvoston kanslia osallistujat nyt avoimesti sivullaan?

Vanhasen lista koskee tämän alla olevan valtioneuvoston eli hallituksen järjestämän EU-seminaarin osallistujia. Osallistujatiedot pyrittiin jostain syystä aggressiivisesti salamaan. Tämä on siis vain oma tuntemukseni. Ja olen mielelläni tämänkin asian suhteen väärässä. Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi, saat sen ruudullesi isompana.

Osallistujatiedot ovat nyt KHO:2012:88 päätöksellä julkiset.

Kuvakaappauksen lähde on > 29.3.2016 linkki lopettanut toimintansa
http://valtioneuvosto.fi/eu/suomi-ja-eu/eu-politiikan-tahtotila/seminaari.jsp

OSALLISTUJATIEDOT YLLÄTTÄVÄT

Olen nyt kohteliaimmin odottanut, josko valtioneuvosto ”Suomen EU-politiikan tahtotila 2010-luvulla” – seminaarin järjestäjänä nostaisi osallistujatiedot kaikkien näkyviin. Eli olen lähettänyt vielä ystävällisen tiedustelun valtioneuvoston suuntaan (2.11.2012 sähköpostilla Heidi Kailalle ja Kari Mokko), että julkistaako valtioneuvosto ko. tilaisuuteen liittyvät osallistujatiedot sivullaan?

Kun 2.pv lähettämääni viestiin ei tullut vastausta 9.pv mennessä, niin laitoin julkaisuasian vireille myös valtioneuvoston kirjaamon kautta alla olevalla viestilläni. Nyt ollaan jo sitten asian selvittelyssä virallisella tasolla, kun olen saanut vastaanottokuittauksenkin. Vastausaika saattaa olla kokemukseni mukaan luokkaa 30 tai 60 päivää. Pahin on sitten se, ettei vastata ollenkaan.

Toivotaan kuitenkin, että valtioneuvoston kanslia; viestintäjohtaja Kari Mokon (ex – Ylen Silminnäkijä) johdolla, toteuttaa hallintoalamaisensa toiveita avoimesta hallinnosta.

* * * *

From:  <VNK.Kirjaamo @ vnk.fi>
To: petri_salo_2000 @ yahoo.com
Sent: Friday, 9 November 2012, 16:11
Subject: VS: Tiedustelu 2.10.12 > Fw: Finlandia-talossa 2.2.2011 pidetyn ”Suomen EU-politiikan tahtotila 2010-luvulla” -seminaarin osallistujalista

Sähköpostiviestinne on vastaanotettu valtioneuvoston kirjaamossa.  Ert e-postmeddelande har mottagitts av statsrådets registratorskontor.  Your message has been delivered to the Registry of the Council of State

Lähettäjä: Petri Salo
Lähetetty: 9. marraskuuta 2012 15:56
Vastaanottaja: Kirjaamo VNK
Kopio: Kaila Heidi VNK; Mokko Kari VNK; Pimiä Kirsi VNK; Arvonen Jori VNK
Aihe: Tiedustelu 2.10.12 > Fw: Finlandia-talossa 2.2.2011 pidetyn ”Suomen EU-politiikan tahtotila 2010-luvulla” -seminaarin osallistujalista

Hei. Alla olevaan edelliseen viestiini viitaten.

Voitteko ystävällisesti vastata vielä siihen, että laitatteko tuon KHO:n päätöksen mukaiset osallistujatiedot ko. tapahtuman sivulle kaikkien aiheesta kiinnostuneiden saataville (HUOM! 29.3.2016 linkki lopettanut toimintansa) > http://valtioneuvosto.fi/eu/suomi-ja-eu/eu-politiikan-tahtotila/seminaari.jsp

Kysymys on siis Finlandia-talossa 2.2.2011 järjestetyn ”Suomen EU-politiikan tahtotila 2010-luvulla” -seminaarin osallistujaluettelo Korkeimman hallinto-oikeuden 3.10.2012 antaman päätöksen (diaarinumero 2763/2/11) mukaisesti.

Ymmärrän, että kiireet ja paineet ovat Teilläkin kovia, mutta odotan kohteliaimmin vastaustanne 13.10 tiistaihin mennessä.

Ystävällisin terveisin ja kiitoksin
Petri Salo

—– Forwarded Message —–
From: Petri Salo <petri_salo_2000 @ yahoo.com>
To:  <Heidi.Kaila @ vnk.fi>; <kari.mokko @ vnk.fi>
Cc:  <Kirsi.Pimia @ vnk.fi>; <Jori.Arvonen @ vnk.fi>
Sent: Friday, 2 November 2012, 9:15
Subject: Re: Finlandia-talossa 2.2.2011 pidetyn ”Suomen EU-politiikan tahtotila 2010-luvulla” -seminaarin osallistujalista

Hyvä Heidi Kaila ja Kari Mokko,

Varmistan kohteliaimmin, että onko valtioneuvosto jo julkistanut taikka tuleeko valtioneuvosto julkistamaan kyseisen osallistujalistan nettisivuillaan?

* * * *

KHO:n päätös ei toki velvoita heitä sitä julkistamaan, mutta tuohon yllä olevan asiasivun yhteyteen liitettynä se asettautuisi mielestäni oikeaan kontekstiin. Ja olisi kaikkien tuota tietoa kaipaavien helposti löydettävissä.

Itseäni tilaisuus kiinnostaa muun muassa näiden seikkojen takia:
1. Mitä kaikkea perustuslain ”uudistuksessa” tapahtui vuosien 2007-2009-2010 aikana?
2. Mitkä kansalaisjärjestöt olivat kelpuutetut ko. tilaisuuteen mukaan ja miksi?
3. Mikseivät tiedotusvälineet uutisoineet seminaarista laajasti?
– komissaari Olli Rehnin luonnehdinta tilaisuudesta ”EU-asioiden Korpilampi”

KHO:n päätöksen tiedot vielä kuvamuodossa.

KHO:n merkittävä ennakkopäätös osallistujatietojen julkisuudesta eli Vanhasen lista.

… toivottavasti avoin ja läpinäkyvä Suomi alkaa pikku hiljaa olla totta… Mielestäni hyvin härskistä perustuslain ”uudistuksesta” ja sen vaikuttavuudesta lisätietoja internetistä.

Hakusanaseteiksi:
HE 60/2010 Pulliainen
perustuslain tekstien vertailu
LJL 3/2011 koplaus

* * * *

…artikkeli päivittyy jossain vaiheessa, kun saan kaipaamani tietoa valtioneuvostosta…

2.12.2012 – väliaikatietoa:
Tulee näillä näkymin ihan oma artikkelinsa, jossa Vanhasen lista julkaistaan valtioneuvostosta saadussa muodossa. Kuvamuodossa. Julkaisukunnossa lähipäivinä.

* * * *

Mikäli osallistujalistan julkaisu jää Suomi 2017 ajatushautomon kontolle, niin se tapahtuu, kun olen saanut KHO:n päätöksestä syntyneet oikeudenkäyntilaskut täysimääräisesti maksettua.

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2.0

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisessa Suomessa tuolloin elämme jää kaikkien tuolloin eloisasti elävien koettavaksi. Tässä blogissani pyrin valottamaan lähihistoriamme mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta valaistuina. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään Suomi 2.0 - versioon on mahdollista päästä myös käytännön elämässä. Nyt ja heti. Kansanvaltahan ei voi toimia jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Muuten armottomien apparatsikkien Albania uhkaa.
Kategoria(t): EU, eurokupla, finanssikusetus, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s