Presidentinvaalien rakettipaketti valmis

Tuohon edelliseen syrjääntymisteemaan päättynyt; 25-osainen, Presidentinvaalit 2012 – artikkelisarja on ollut pientä jatkon poikasta taikka tyttöstä Eduskuntavaalit 2011 – artikkelisarjaan.

Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö tyylikkäänä tammikuussa 2012.

Eduskuntavaalit 2011 – artikkelisarjan yhteenvetosivu seuraavaksi. Ajankohtaisia aiheita myös kohta tulevia kuntavaaleja silmällä pitäen. Vai mitä?

← Hyviä uutisia numero 25
Kokovartalokorruptio osana maan tapaa →

 – Eduskuntavaalien 2011 rakettipaketti on valmis! –
Julkaistu huhtikuu 8, 2011

”Kaikkien äänestäjien kannalta. Hyvä uutisia 25 kappaletta. Olkaa hyvät.”

NELIKANTAINEN TOIMINTAMALLI ON PERUSTUSLAIN VASTAINEN

Nuo kaikki hyvät uutiset (25 kpl) liittyvät osaltaan siihen, että meillä Suomessa erittäin merkittävää toimivaltaa käyttää parlamentarismin ja siten laillisuusvalvonnan ulkopuolella oleva koneisto.  Toistaiseksi viralliset tiedotusvälineet eivät ole uskaltaneet taikka saaneet avata koneistoa julkiseen keskusteluun.

Tuo koneisto synnyttää muun muassa lakisääteisten vakuutusten piiristä työikäisiä syrjäytyneitä. Vakuutusyhtiöille kuuluvia korvauksia siirtyy koko ajan kuntien ja kaupunkien sosiaalitoimien maksettavaksi.

Ensimmäisen kerran koneiston olemassaolosta uutisoitiin virallisesti, vuoden 2011 hallitusneuvottelujen yhteydessä.

Ei ole siis ihme, että kansanedustajat ennättävät toimimaan myös kunnallis-/kuntapolitiikassa ja erilaisissa etujärjestöissä. Kun iso osa perustuslain velvoittamasta lainsäädäntötyöstä ja siihen liittyvästä hitaasta valmistelutyöstä on ulkoistettu. Suhteessa perustuslakiin; voitanee heitä ilmoille kysymys, tulisiko isoksi kasvanut perustuslakirikollisuus tunnustaa ja saattaa nopeasti rikoslainsäädännön piiriin?

* * * *

Vasemmiston työelämälinjaukset sivuraiteille

Ay-taustainen Yrttiaho on alusta asti arvostellut vasemmistoliiton hallitusintoa. Hän lähti kuitenkin mukaan, kun puolue kaipasi työelämän asiantuntemusta hallitusneuvotteluihin. Lopputuloksesta on kuitenkin hänen mielestään tulossa pannukakku.

– Hallitusohjelmaan ei ole tulossa ainuttakaan vasemmistoliiton tai SDP:n työelämälinjausta. Kaikki tärkeät asiat haudataan tai siirretään kolmikannan ratkaistaviksi, Yrttiaho valittelee.

Yle Uutiset 14.6.2011 – Vasemmiston neuvottelijoilla joukkopako Säätytalosta

* * * *

Sitten vielä lyhyesti presidentinvaaleihin 2012, jonka tämän vaiheen päätelmänä vaikuttaa siltä, että tämäkin tasavallan presidentti on muun muassa finanssialan taskussa. Tosin kokoomuksen ehdokkaalle se sointuu jotenkin paremmin kuin hänen aiemmille demaritaustaisille kollegoilleen.

Olen mielelläni asian suhteen väärässä, joten tunnustan erehtyneeni, kun alan kuulla tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä avauksia seuraavista aiheista:

korporatismi
vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä
harmaa hallinto

Kykyä ja kokemusta hänellä noiden asioiden esilletuomiseen ja esilläpitämiseen kyllä on. Odotusaikana avoimen internetin hakukoneet auttavat; aiheesta kiinnostuneita, mielellään. Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää.

SUOMI POHJOISEN ALBANIA?

EU:n sisäisissä arvioinneisssa Suomen oikeustilannetta ollaan verrattu Romaniaan ja Bulgariaan. Ei ihme, että kesän aikana KKO:n presidentti Pauliinen Koskelo ärähti. Ensi alkuun vakuutusoikeuden suuntaan. Sitten ”Apparatsikkien Albania” – teemasta.

Katu – ja ruohonjuuritason tiedot kertovat, että yhteiskunnallinen kehitys etenee Albaniassa huimaa vauhtia. Yksi tärkeimmistä kysymyksistä onkin se, että taantuuko Suomi kovaa vauhtia Albanian tasolle? Esimerkiksi yhteiskunnallisen avoimuuden ja läpinäkyvyyden suhteen. Ilman oman maamme lähihistorian tuntemista nykymeno Suomessa jatkuu.

* * * * *

← Hei päätoimittajat! – Ketä kannatatte?
Vaalirahoittajat hallitusohjelman tekijöinä? →

Avointa analyysia apparatsikkien arvoista
Julkaistu syyskuu 22, 2010

Miten tunnistaa ja paikallistaa nyky-ajan apparatsikki?

Apparatsikkia on likipitäen mahdotonta saada käsittämään itse asiaa, koska todellisuudessa hänen palkkansa ja paikkansa riippuvat siitä, että hänen ei ole lupa asiaa käsittää.

Hyvä muistaa:

Jos nyky-apparatsikki kuitenkin sanoo ymmärtävänsä asiasi pointin, niin nyky-apparatsikki ei tule todellisuudessa tekemään yhtään mitään asian hoitamiseksi.

Tämä tunnetaan ruohonjuuri- ja katutason kansalaisten piirissä niin kutsuttuna perisuomalaisena apparatsikkikoneiston selvitysmies- ja työryhmäviimeistelynä.

On Suomessa hyvin yleinen ja tunnettu hoitomenetelmä pitkäkestoisiin sekä systemaattisesti ylläpidettyihin yhteiskunnallisiin epäkohtiin liittyen.

* * * * *

Tässä sitten Presidentinvaalit 2012 – artikkelisarjan ensimmäiseen artikkeliin. Olkaa hyvät.

Presidentinvaalit 2012
> Sisäilmamyrkyistä sairastuneiden tilanteet pääaiheeksi
Julkaistu marraskuu 17, 2011

– Aurinko paistakoot, paikkansa pitävä tieto meidät tahoillamme tavoittakoot! –

* * * * *

Suomi 2017 ajatushautomon Presidenttivaalit 2012 artikkelisarjan kooste
– .pdf-muodossa

Suomi 2017 ajatushautomo ja presidentinvaalit 2012_ARTIKKELILINKIT

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, ay-liike, EU, eurokupla, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, finanssikusetus, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.