Presidentinvaalit 2012 – Espanjan pankkituki on totta!

Tulipahan sitten tämäkin päivä nähtyä. Nyt me suomalaiset tuemme ja pelastamme myös virallisesti espanjalaisia pankkeja! Ensinnäkin toivoa sopii, että uutistietojen mukaan kahteen kertaan perustettu EU-pankkivalvonta on tilanteissa ajantasalla. Tosin uutistietojen mukaan EU-pankkivalvonta saattaa toimia vasta vuonna 2014.

Toivottavasti edes MTV3 edustajineen uskaltaa ottaa näitä kohta seuraavia asiakokonaisuuksia esille SuomiAreenan viimeisen päivän tapahtumissa. Etenkin illan sekä yön jatkoilla. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäeltä kaivataan nyt reilua ulostuloa siitä, kuinka suviannesiimes-tyyppisen vasemmistolaisuuden jälkiä suomalaisten omien velallisten keskuudessa hoidetaan.

Klikkaamalla artikkelin kuvakoosteita, saat ne ruudullesi isompina –

Toivotaan, että tänään 20.7.2012 jatkuvalla SuomiAreenalla Porissa uskalletaan ottaa avoimeen käsittelyyn näitä tabuaiheita. Samoin kuin viimeistään lauantaina aamuyöllä, aitoa porilaista jonottaessa, on markkinavoimista viimeinkin saatu pitävä niskalenkki. Tai kaksi.

Tiedotusvälineiden toiminnasta on hyvä ottaa avointa vertailua.  Mikä on tiedonvälitystä ja mikä tiedon”mani”pulointia?

Yle Uutiset kertoo alla olevassa uutisessa Espanjan pankkien mätälainojen koko luokan olevan jo 156 miljardia euroa!

Tätä kutsuisin jo länsimaiseksi tiedonvälitykseksi.

Miten 100 miljardin euron pankkituki Espanjan pankeille voi riittää, jos on jo tiedossa se, että mätälainoja on ainakin 156 miljardia euroa!?

Helsingin Sanomien uutisointi samasta aiheesta ihmetyttää. Onko siis Helsingin Sanomien kohdalla totta, että sananvapaus on heidän kohdallaan hyllyssä vain hyvänä kauppatavarana? Kesäapulaisia ja kovan luokan ammattitoimittajia tämän kaltaisesta tiedonpidättämisestä ei liene voine syyttää?

Helsingin Sanomat ei paljasta Espanjan pankkien mätälainojen kokonaismäärää. Ylen mukaan kokonaissumma on jo 156 miljardia euroa.

Nyt olisikin upeaa, että edes Bonnier mediakonsernin omistamilla MTV3-kanavilla, Porin SuomiAreenalla ja toreilla sekä turuilla uskalletaan kesän jatkuessa tarttua tähän aiheeseen.

Kuinka ison roskapankin EU tarvitsee?
* Missä menee valtiollisen viekkauden ja valehtelun raja?
* Kiireellisenä selvitys euromaittain a. valtioiden b. pankkien mätälainoista.
* Kenelle perustettavan roskapankin loppulasku kuuluu?
* Vaalirahoittajat EU:ssa ja Suomessa 2000-luvun osalta avoimeen vertailuun.

* * *

Näin hillitysti historiallisesta Espanjan pankkituesta uutisoitiin eduskunnan sivuilla:

Eduskunta hyväksyi Espanja-tiedonannon

Eduskunta hyväksyi täysistunnossaan perjantaina 20. heinäkuuta tiedonannon Espanjan rahoitusjärjestelmän vakautusohjelmasta ja siihen liittyvästä valtiontakauksesta. Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 109-73.

Tiedonantokeskustelussa torstaina 19. heinäkuuta sekä perussuomalaiset, keskusta että vasenryhmä esittivät ehdotukset epäluottamuslauseen antamisesta hallitukselle. Lopullisessa äänestyksessä hallitus sai eduskunnan luottamuksen ed. Mustajärven (vasenryhmä) ehdotusta vastaan äänin 109­-73. Poissa oli 17 edustajaa.

Eduskunta kutsuttiin koolle kesken istuntotauon käsittelemään Espanjan rahoitusjärjestelmän vakautusohjelmaa. Euroopan rahoitusvakausväline ERVV:tä koskevan lain mukaisesti eduskunnan on hyväksyttävä tiedonanto täysistunnossaan, jotta Suomi voi olla vakautusohjelmassa mukana. Euroalueen valtiovarainministerit käsittelevät asiaa puhelinkokouksessaan tänään perjantaina.

Valtioneuvoston tiedonannossa VNT 3/2012 todetaan, että lainarahoituksen myöntäminen Espanjalle on tärkeää euroalueen rahoitusvakauden ja koko euroalueen kestävyyden turvaamiseksi. Tiedonannossa todetaan, että hallitusohjelman mukaista tiukkaa linjaa Suomen valtion riskien rajaamiseksi jatketaan. Tästä syystä Suomi on allekirjoittanut Espanjan valtion vakuusasiakirjan riittävien vakuuksien saamiseksi Euroopan rahoitusvakausvälineen ERVV:n kautta annettavalle lainaosuudelle tai osuudelle, jolle ei ole etuoikeutettua velkojan asemaa.

Eduskunta kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 5. syyskuuta klo 14.

* * *

Itse uskon, että pystymme ymmärtämään myös tätä Espanjan pankkitukiasiaa paremmin, jos tiedotusvälineet pystyvät murtamaan tämän linkin takaa löytyvän tabu-aiheen. Italian ja Ranskan jättipankkien tukemista tuskin pääsemme enää karkuun.

Puolustusministeri Carl Haglundin/rkp sidonnaisilmoituksesta käy myös esille se, että hänkin on Suomen suurimman puolueen pankkipuolueen jäseniä. Yli 400 000 euron jäsenmaksulla.

– Uuden hallituksen ministereiden vaalirahoittajat 2011? –

Nyt kun hallitusohjelmaneuvottelut Säätytalolla edistyvät omaan tahtiinsa, niin on hyvä aika ottaa esiin vaalirahoittajat 2011 eduskuntavaalien osalta.

Ministereiden omien vaalikampanjoiden vaalirahoittajista tiedämme yllättävän vähän. Niin vuoden 2003 kuin 2007 eduskuntavaalien osalta. Vaikkakin laki sallii vaalirahoittajien nimeämisen. Takautuvasti, ilman eurorajoja ja sanktioita.

Kova juttu kansanvallana kannalta näin vuonna 2011 olisi mielestäni sellainen, että KAIKKI hallitukseen tulevat puolueet tekevät keskinäisen sopimuksen, jossa kaikkien ministereiden tulee kertoa KAIKKI vaalirahoittajansa. Vieläpä kerralla ja paikkansa pitävästi.

Eikä tässä vielä kaikki.

Muistaako kukaan mitä ja minkä hintaista asiaa vuoden 2010 kesällä eduskunnassa kiirehdittiin? Keskustan toimesta.

tiistai, heinäkuu 06, 2010
Maan tapa? Institutionaalinen korruptio vaiko rehellisyys?

”Kreikalle myönnetystä 1,6 miljardin euron jättituesta kohistiin Suomessa viikkojen ajan.

Kohusta oppineena ”On Sovittu Että” – järjestelmä toimi nyt toisin, kun eduskunnassa käsiteltiin ja päätettiin 30.6. sekä 1.7.2010 eurosta jättikuplaa rakentaneiden maiden Suomelle kuuluvien takuuvastuiden nostamisesta jo 10 miljardiin euroon!

Sen takia pidämme erittäin tärkeänä, että vaalirahoituksen synnyttämät sidonnaisuudet myös finanssialan suhteen saadaan Suomessa koko 2000-luvun osalta viimein selville.”

– Liitteenä Espanjan pankkituen ja eduskunnan asiakirjoja .pdf-muodossa –

Ensin kuitenkin keskustan entisen pääministeri Matti Vanhasen ulostulo Espanjan pankkituesta ja maan tavasta MTV3-kanavan tekstikanavalla. Kunnallisvaalien 2012 lähestyessä hänen ulostulonsa on herättänyt ruohonjuuri- ja katutason kansalaisten keskuudessa paljon ihmetystä. Mihin vaaleilla edustajia tarvitaan? Vai tarvitaanko ollenkaan?

Eduskunta on vain kauniisti niiava kumileimasin?

 

Eduskunta 19072012_Valtioneuvoston tiedonanto_VNT 3_2012_ESPANJAN PANKKITUKI_Sivuja 13 kappaletta

Eduskunta 19072012_Täysistunnon pöytäkirja PTK 72_2012_ESPANJAN PANKKITUKI_Puheenvuorot 146 sivua

Eduskunta 190702012_Valtioneuvosto_Puolustusministeri Carl Haglundin sidonnaisuudet_AKTIAN mies

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, EU, eurokupla, finanssikusetus, mediasensuuri, populismi, populisti, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.