Presidentinvaalit 2012 – SuomiAreena jatkaa

SuomiAreena-tapahtuma on isolla rahalla järjestetty Torikokous-tapahtuma Porissa. Eikä siinä mitään. Toivottavasti mahdollisimman moni; kansalainen, pääsee kysymään mieltään askarruttavista asioista suoraan päättäjiltämme. Sekä päivittämään muiden katu- ja ruohonjuuritason aktiivien kanssa tietojaan. Myös iltaelämän vapaammissa puitteissa.

SuomiAreenalle on saatu sovittua jatkoa ainakin vuoteen 2017 saakka. Näin kertoi Radio Pori uutisessaan 24.5.2012. Joten lienee paikalla heittää eetteriin toiveita aiheista, joista pitää saada aikaan julkista keskustelua?

Yksi aihe ylitse muiden on varmasti  se, että oma EU-lähihistoriamme tulee viimenkin meille kaikille tunnetuksi. 

Nykyisen MTV3 hallituksen puheenjohtajan Pekka Karhuvaaran ja kokoomuksen isänmaallisen siiven edustajan Jorma Jaakkolan yhtäaikainen live-keskustelu, EU-jäsenyytemme alkutaipaleen tapahtumista, tulee olemaan MTV3-kanavalle läpimurto. Länsimaisen journalismin suuntaan. Alustus oheisesta kuvakoosteesta ja Suomi 2017 linkistä ”Luopuiko Suomi koskaan markasta? Virallisesti.”

Tiedotusvälineiden arvokkain pääoma lienee se, että niiden uutisointiin voi luottaa.

Toivon myös. että valtakunnallisten tiedotusvälineiden toimittajat valottavat meille tilanteita ja tapahtumia Porista ilman mediakateutta. Pääjärjestäjänä kun toimii ruotsalaisen Bonnier-mediakonsernin omistava MTV3 ekosysteemeineen.

Sammalpäälliselle tai jatkuvasti saippuoidulle kalliolle tuskin kannattaa valtioliittojakaan rakentaa? Rahaliitoista puhumattakaan. Talousunioneja väheksymättä ja pelkäämättä. On tärkeää myös sopia koodisto valtiolliselle viekkaudelle kuin myös valehtelulle. Jos niitä kerran joudutaan jatkossakin harrastamaan. Entistä isommissa mittakaavoissa toimien.

Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Mikael Pentikäinen kiteytti asian osuvasti näin:

”Vaikka täysi totuus on tavoittamaton unelma, siihen pitää pyrkiä – tunnustaen, ettei sitä voi koskaan täysin saavuttaa. Uskottavuus on uutismedian elämän edellytys.”
(HS 13.7.2012 – Enkeli-Elisa pakottaa median itsekritiikkiin – Näkökulma sivu A5)

Toinen tärkeä aihe SuomiAreenan suuntaan on se, että voiko suomalaisiin tiedotusvälineisiin luottaa? Vai onko tiedonvälitys entistä enemmän tiedon”mani”pulointia?

Annetaanko, hiljaisella sopimuksella, sosiaalisen median (SM) ja verkkomedian (VM) ekosysteemien vallata ne tiedonvälityksen markkinaraot, joista viralliset tiedotusvälineet eivät saa kertoa? Tai, jos saavat, niin vain osittain. Taikka uutisoinnin kohteet ”leikkaa-liimaa”-tekniikalla naurettavaksi tekemällä.

Tässä yksi yhteiskunnallisesti merkittävä asia avoimeen vertailuun.

Kansalaistori – Occupy Suomi – Torikokous Helsinki

Eduskunnan pääportailta 200 metrin päässä (Kansalaistorilla) toimi tämän tapainen keskusteleva mielenosoitus. Ajallisesti erittäin pienen rahan SuomiAreena-tyyppinen tapahtuma oli yhtäjaksoisesti toiminnassa 10/2011 – 06/2012. Mallia oli otettu maailmalla käynnissä olevista Occupy-liikkeen tapahtumista.

Piipahdin paikalla pariin otteeseen juttelemassa hyvinkin erilaisia näkemyksiä esittäneiden mielenosoittajien kanssa. Torikokous toimi rauhan, rakkauden, rispektin ja päihteettömyyden puitteissa.

Itse en paljoa kaikesta heidän esittämästään ymmärtänyt, joten nostin heidän esittämiään asioita esille. Kohteliaimmin ne ovat vapaasti arvioitavissa lopussa olevien linkkausten kautta.

Osa 3/3 takaa avautuvat presidenttiehdokkaiden haastattelut ovat euromaiden nykytilanteesta erittäin ajankohtaisia. Ne on kuvattu Turussa 7.1.2012 Talousdemokraattien aktiivien toimesta. Jostain syystä ne eivät ylittäneet Suomen virallista uutiskynnystä…

Virallisten tiedotusvälineiden kautta annettua tietoa; uutisointia vallan käytön ytimiin kohdistuneesta, tästä keskustelevasta mielenosoituksesta löytynee vapaasti internetin hakumoottoreita hyrisyttämällä.

Esimerkiksi hakusanasetillä > torikokous helsinki mtv3

Kyseessähän oli käsittääksen Suomen pitkäaikaisimmasta mielenosoituksesta. Ja aivan Helsingin ydinkeskustassa. Kansanedustajiin, meppeihin, piispoihin, etujärjestöjen edustajiin kuin EU-komissaareihin en kertaakaan tuolla viimaisella Kansalaistorilla törmännyt. Toivottavasti edes joku heistä ennätti paikalla piipahtamaan.

Torikokous Suomi-liike ja MTV3 SuomiAreena avoimeen yhteistyöhön?

Haastellisinta lienee se, että miten saadaan hyvinkin eri mieltä elämän asioista olevat suomalaiset toimimaan yhteen maaliin pelaten? Yli puolue-, varallisuus- ja aaterajojen.

Varsinkin, kun omat päättäjämme ja Euroopan päättäjät tuntuvat pelaavan entistä useimmilla korttipakoilla kuin lainsäädäntö ja valtiosopimukset sallivat.

Siksi pidänkin tärkeänä, että SuomiAreena- ja Torikokous-tapahtumien kaltaiset ekosysteemit löytävät toisensa.

Sananvapaus kauppatavarana on pelottavimmallaan silloin, kun tiedotusvälineet jättävät merkittäviä asioita kokonaan kertomatta. Tai kertovat vain palasia sieltä täältä. Mielestäni vakaan vaikenemisen kulttuuri on; monessa asiassa, Suomen vaarallisin Berliinin muuri.

Kansanvalta ei toimi, jos kansa ei tiedä tai sen ei anneta tietää. Edes perusasioita yhteiskuntamme ytimistä.

– Aiheeseen liittyviä Suomi 2017 linkkejä –

Torikokous‬ Helsinki osa 1/3 –
Miten rahaa; velkarahaa luodaan? > http://bit.ly/y2hj9A

Torikokous‬ Helsinki osa 2/3
Torikokous ja joukkoistaminen > http://bit.ly/AAyBb8

Torikokous‬ Helsinki osa 3/3
Maaseudun tulevaisuus ja aurakevät > http://bit.ly/ykP8YQ

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, EU, eurokupla, finanssikusetus, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, talouselämä, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.