Presidentinvaalit 2012 – Sananvapaus kauppatavarana

”Tiedotusvälineellä ei ole arvokkaampaa pääomaa kuin se, että siihen voi luottaa.”

Näin lausui julkisen sanan neuvoston (JNS) puheenjohtaja Risto Uimonen Hesarissa (HS 11.7.2012 – sivu A6).

Toivottavasti sananvapaus kauppatavarana nousee ykkösaiheeksi Porissa 16. – 20.7.2012 pidettävällä SuomiAreenalla. Mainostietojen mukaan paikalla  ovat muun muassa ”60 kansanedustajaa, yhdeksän ministeriä, EU-komissaari Olli Rehn, kuusi europarlamentaarikkoa, neljä piispaa, keskustelijoita 500”.

Toivottavasti tasavallan presidentti Sauli Niinistö on muistettu kutsua?

SuomiAreenan kokonaisuuden järjestäjänä ja rahoittajana toimivan Bonnier-konsernin omistavat tiedotusvälineet,  kuten MTV3 ja Radio Nova, voivat nousta kertaheitolla länsimaisten journalististen arvojen puolustajien ja toteuttajien eturiviin Suomessa. Niin halutessaan ja luvan ylempää sekä mainosmyynnin puolelta saadessaan.

Tässä yksi iso koepallo ilmaan.

Vakuutuskonserni Sampo. If – vakuutusyhtiön keskeisimmät tuloksenteon takaajat ja instrumentit. Lisätiedot avoimesti internetistä: 1. Taxell vakuutuslääketiede 2. Vakuutuslääkärijärjestelmä 3. vakuutuslääketieteellinen arvio

EDUSKUNTA / KIRJALLINEN KYSYMYS 649/2005 vp
Vakuutuslääkäreiden puolueettomuus.

“Valitukset ovat kohdistuneet erityisesti If – vakuutusyhtiöön. Valtio omistaa noin 11 % kyseisestä vakuutusyhtiöstä. Valtio ei voi sallia suuren yhtiön käyttävän hädänalaisia ihmisiä hyväkseen.

If on suurin vakuutusyhtiö Suomessa ja on todellinen vaara, että If – yhtiön käytännöt siirtyvät pienempiin yhtiöihin. Vakuutusyhtiön käytännöt ovat hyvän tavan vastaisia. Valtion tulisi ottaa kantaa asiakkaan hyväksi.

Vakuutuslääkärit soveltavat lakia vakuutusyhtiöiden näkökulmasta siten, että vakuutuksenottajien oikeusturva vaarantuu. Tämä myönnetään sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosastolla. Myös eduskunnan oikeusasiamiehen toimisto on kiinnittänyt asiaan huomiota ja ottanut asian käsiteltäväkseen.

Vakuutusyhtiöiden ja vakuutuslääkäreiden lähtökohtana ei voi olla automaattinen hylkäyspäätös korvausasiassa, kuten palautteen mukaan nykyään usein tapahtuu.”

Taustaa aiheeseen myös avoimen internetin hakukoneilta. Hakukoneen voi valita vapaasti. Ainakin toistaiseksi.

Hakusanasetiksi esimerkiksi – perustuslaki ja Suomen ihmisoikeustilanne

Lakisääteinen vakuutus- ja sosiaaliturva, vakuutuskonserni Sampo, If vakuutusyhtiö ja sen muutamat avainomistajat on hyvä saada viimeinkin avoimeen esittelyyn. Kuin myös maan tapaa isoksi kasvaneiden epäkohtien uutisoinnissa.

Sosiaalisen median (SM) ja verkkomedian (VM) läpimurto tapahtunut!

Ranskalainen lehtimies, Le Monde Diplomatiquen päätoimittaja, professori Ignacio Ramonet kertoo kirjassaan ”Median tyrannia”:

”Kuinka tänä päivänä salataan tietoa? Lisäämällä sen määrää: tieto naamioidaan tai palotellaan niin, että sitä on saatavilla liian paljon sulatettavaksi, emmekä me edes huomaa kaivata puuttuvaa tietoa.” (Lähde: Sananvapaus kauppatavarana sivu 18.)

Tiedonvälityksessä on siirrytty Suomessakin tiedon”mani”pulointiin. Siksi on hyvä, että sosiaalisen median (SM) ja verkkomedian (VM) toimijat lähestyvät vallanytimiä eri kanteilta katsoen. Kansanvaltahan ei toimi, jos kansa ei tiedä. Tai, jos kansalle ei anneta tietoa. Testiajoa aiheesta voi jokainen tehdä internetistä.

Hakukoodiksi – LJL 3/2011 toimivalta

Martti Valkosen kirjan ”Sananvapaus kauppatavarana” takakansiteksistä poimittua:

”Media on siirtynyt asiasta viihteeseen, antautunut politiikkojen ja julkkisten välikappaleeksi ja luopunut hampaistaan neljäntenä valtiomahtina.

Median menestymisen mittareina käytetään sisällön sijasta nousevia pörssikursseja. Median omistajat tekevät sananvapaudella rahaa yhteiskunnallisen kirjoittelun ja väittelyn sijaan.”

Lisää esimerkiksi vakuutuskonserni Sampoon ja If – vakuutusyhtiöön liittyen tästä linkistä sosiaalisen median (SM) kertomana.

Erittäin suurta julkista valtaa vakuutusyhtiöissä käyttävistä vakuutuslääkäreistä ja vakuutuslääkärijärjestelmästä kiinnostuneille suositamme tämän Oikeusturvan ajankuva – reportaasin lukemista.

– Vakuutuslääkärilista ostetun rakkauden paikallistamisen välineenä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparatismi, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, finanssikusetus, korporatismi, korruptio, mediasensuuri, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.