Presidentinvaalit 2012 – Isänmaan rakastaja

Illalla, huomenna tähän saman aikaan (klo 23:55) Suomen uusi presidentti on ollut jo jonkin aikaa selvillä. Itse toivon, että hän uskaltaa olla isänmaalleen uskollinen, avoin ja rehellinen. Saapa hän minun puolestani myös olla avoimesti isänmaansa rakastajakin. Saa puolestani flirttailla muidenkin maiden kanssa. Kunhan on lihallisessa parisuhteessaan uskollinen.

”…jos kaljahuuruista herätätte maan, niin kansan päät voivat alkaa vielä vaikka toimimaan…” – Eppu Normaali

Sitä olen ihmetellyt, kun kukaan ei ole puhunut Suomen 100-vuotisjuhlallisuuksista mitään? Eikö niitä olekaan tulossa? Suomi – brändin työryhmäkin on ollut asiasta hiljaa.

Vaikka itselleni presidentti on vaikuttavuudeltaan enemmänkin joulupukin kaltainen satuhahmo, niin on ollut upeaa huomata, että kansalaiset ovat olleet innoissaan ehdokkaidensa puolesta. Toivottavasti into yhteiskunnallisten asioiden hoitamista kohtaan vain sakenee. Niin nuorten kuin vanhempienkin joukossa.

Vuonna 2018 seuraavan kerran järjestettävissä presidentinvaaleissa on nimittäin taas uuden mahdollisuuden paikka. Vain perustyö tekee mestarin.

Kannattaa kuitenkin olla tarkkana minkälaisia mahdollisia perustuslain muutoksia Suomessa tullaan vielä näkemään. Kuten.

Onko itsemääräämisoikeuden kannalta enää vuonna 2018 olemassa sellaista Suomea, jolla on toimivaltaa omiin asioihinsa? Tarvitaanko enää myöskään presidenttiä?

Olkaa tarkkana. Vuosien 2007 – 2011 aikana perustuslakia ”uudistettiin” lukuisia kysymyksiä herättäneesti. Vastauksia odotellaan edelleen. Myös perussuomalaisten ja vasenryhmän eduskuntaryhmissä. Keskusta teki perustuslakiasiassa kannattajilleen kaikkien aikojen oharit ja ei ole vielä käsittääkseni uskaltanut asiaa heille kertoa.

– – – – – – – –
– – – – – – – –

Vanhanen: Perustuslaki muuttuu vääjäämättä

”Pääministeri Matti Vanhasen mukaan vuodesta 2000 voimassa ollut perustuslaki muuttuu vääjäämättä syksyn parlamentaarisen käsittelyn myötä. Vanhanen ei vielä halua täsmentää muuttuvia pykäliä, mutta arvioi ulkopolitiikan ja EU-politiikan johdon sekä nimityspolitiikan joutuvan uudelleenarvioinnin kohteeksi.

Vanhanen edellyttää nykyisen eduskunnan kantavan vastuunsa. Hän myös vaatii puolueita nimeämään riittävillä valtuuksilla valitut henkilöt syksyn perustuslakineuvotteluihin.

– Uskon, että perustuslain pykäliä tullaan eri osiltaan muuttamaan. Tähän asti olen halunnut olla varmistamassa sen, että tämä prosessi saadaan johdonmukaiseksi eli hyödynnetään se aikaikkuna, joka monesta syystä on nyt lähivuosina olemasssa, Vanhanen sanoi YLEn Radiouutisten haastattelussa.

Presidentti vaihtuu vuonna 2012, eikä seuraajan henkilöllisyydestä tahi puoluekannasta ole tietoa. Tätä ennen, vuonna 2011 järjestetään eduskuntavaalit. Noissa vaaleissa valittava eduskunta voi perustuslain muutokset hyväksyä.

– – –

Puolueiden on määrä käsitellä perustuslakia kesän puoluekokouksissaan.

Vanhanen vetoaakin puolueisiin riittävien valtuuksien antamiseksi neuvottelijoille.

Syksystä alkaen pitää olla puolueiden neuvottelijoilla oikeus käydä neuvotteluja muiden parlamentaaristen ryhmien kanssa. Vetoan tässä puolueisiin, että nämä oikeudet annetaan, koska kun otetaan huomioon tämä presidentin henkilön vaihtumisen rytmi ja muu, seuraava mahdollisuus vastaavaan arvioon saattaa tulla vasta kukaties 10, 20, 30 vuoden kuluttua, Vanhanen sanoo.”

Lähde: YLE Uutiset 21.03.2008

– – – – – – – – –
– – – – – – – – –

Lähtötilannehan oli pääministeri Vanhasen kertomana tämä:

Hallitusohjelma ei pyri muuttamaan perustuslakia
julkaistu 22.4.2007 – Yle Uutiset
– linkki toiminnassa artikkelin julkaisuhetkellä
– linkin katkaisu Ylen toimesta huomattu 4.7.2012

Lue Suomi 2017 artikkeli aiheesta > Tästä linkistäTaxellin komitea

Rytmin muutos oli siten 11 kuukauden aikana melkoisen rivakka. Ketkä(hän) kaikki osapuolet taustalla peliä ohjaavat? Tuskin vanhan ajan ajopuuteoriat korkean teknologian Suomeen enää pätevät?

– – – – – – – –
– – – – – – – –

Vaikka olemme aina osa Eurooppaa, niin toivottavasti rahamaailman saloista saadaan avointa ja lisää paikkansa pitävää tietoa. Valtamedioiden poliittiset ja kaupalliset lasikatot tuntuvat estävän tiedonvälityksen aihekokonaisuudesta. Onneksi sosiaalisen median (SM) verkosto toimii. Verkkolehti Taloussanomia ja Uuden Suomen virtuaalista verkkoekosysteemiä unohtamatta.

1.
EVM-sopimus = Eurooppalainen Varkauden Mekanismi
Riikka Söyring, 4.2 2012 Verkkomedia.org
(HUOM! Kyseinen sivusto lopettanut toimintansa. Huomattu 6/2016)

Euroopan Unionin jäsenmaiden ryöstö jatkuu niin vauhdikkaasti, että hidasta härmäläistä alkaa hirvittää. Tai alkaisi, jos tietäisi. Valtamedia ei ole EVM – sopimuksen sisältöä mainittavasti avannut, eivätkä presidenttiehdokkaatkaan ole ottaneet aiheeseen kantaa.

2.
Presidentinvaalit 2012 – Maaseudun tulevaisuus ja aurakevät
Posted on tammikuu 17, 2012

Eduskunnan ylle avautuva ilmatila on entistä sakeampana kysymyksiä, joihin odotetaan vastauksia. Klikkaamalla artikkelin kuvia hiirelläsi, saat ne ruudullesi terävämpinä ja isompi kokoisena.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Presidentinvaalit 2012 – Kolmas vaihtoehto

Mielenkiintoista on myös saada tietää näistä presidentinvaaleista:

A. Kuinka moni äänesti puhtaasti tyhjää?
B. Saako nukkuvien puolueen ehdokas yli 30 prosentin kannatuksen?
C. Mistä kaikesta kohtien A ja B asiat johtuvat?

Kolmas vaihtoehto nousussa?

Ja mikä kaikkein tärkeintä. Yhä uusia ihmisiä tuntuu tulevan mukaan selvittämään politiikan tekemisen saloja. Niin kuin tuosta vaalimainoksestakin hyvin näkee. Syksyn kunnallisvaaleissa nähdään jo suuntaa. Todelliset jytkyt ja vastajytkyt tehdään yhdessä. Ei kannata uskoa liikaa ulkoapäin syötettyyn vastakkain asetteluun.

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2.0

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisessa Suomessa tuolloin elämme jää kaikkien tuolloin eloisasti elävien koettavaksi. Tässä blogissani pyrin valottamaan lähihistoriamme mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta valaistuina. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään Suomi 2.0 - versioon on mahdollista päästä myös käytännön elämässä. Nyt ja heti. Kansanvaltahan ei voi toimia jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Muuten armottomien apparatsikkien Albania uhkaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, EU, finanssikusetus, korporatismi, korruptio, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s