Presidentinvaalit 2012 – Syrjääntymisen Berliinin muurit Suomessa

Pakkasen keskeltä ja presidentinlinnan edustalta terveisiä. Vaalitenteissä on mielestäni taas kerran väistelty taitavasti tabuiksi kasvaneita aiheita. Johdetaanko Suomea Lipposen Paavon lanseeraamista pimeyden ytimistä? Onko pahin pimeyden ytimistä presidentinlinnassa vai ihan siinä naapureissa?

Mitkä ovat uuden presidentin moraali- ja arvokäsitykset? Suhteessa valtion vastaaviin?

On hankalaa, jopa mahdotonta tehdä valintaa kahden sellaisen presidenttiehdokkaan välillä, jotka todellisuudessa ovat samanlaisia isojen linjojen edustajia. Vakaan vaikenemisen kulttuurin kannattajia. Harhaanjohtajia. Avoimen arvojohtamisen sijaan.

Hienoa olisi, jos kaikki presidenttiehdokkaina olleet ja heidän puolueapparaattinsa alkavat paiskia töitä syrjääntymisen estämiseksi Suomessa. Lapsista ja nuorista on kiirein aloittaa. Jo heti tänään. Asenteista.

Lasten kohdalla pirullisimmat karikot olivat tarjolla Suomessa 2000-luvun alkupuolella 2-6 vuotiaille. Nuo vuodet ovat elämässä tarvittavien perustaitojen oppimisen kannalta erittäin tärkeitä vuosia.

Esimerkiksi puheentuoton viivästymisen ja puhutun puheen ymmärtämisen kanssa taistelee tälläkin hetkellä tuhansia perheitä Suomessa. Hoitamattomat luki – ja kirjoitusongelmat ovat käsittääkseni monen rikoskierteeseen ajautuneen nuoren taustalla. Jonnekinhan pärjäämättömyyden paine aina purkaantuu.

Kyse näissä asioissa ei ole tiedon, taidon tai rahan puutteesta. Väitän kyseessä olevan, verovaroin ylläpidettyjen organisaatioiden, budjettiraamien muodostamasta joukosta Suomen sisäisiä Berliinin muureja. Paskantärkeistä säännöistä ja johtajien isoista egoista sekä liian jääräpäisesti kiinni pidetyistä lekoista. Joita pitäisi käyttää tiedossa olevien esteiden purkamiseen. Ei epäkohdista kertovien vanhempien karkoittamiseen.

Toivottavasti alla olevasta linkistä avautuvat epäkohdat ovat jo nyt vuonna 2012 korjatut? Kysehän on tiedonkulusta ja siitä, että epäkohdista saadulla tiedolla myös tehdään jotain. Parannuksia. Vetelien visuaalisten muutosten sijaan.

– maanantai, huhtikuu 21, 2008 –
Laiminlyövätkö kunnat lasten tarvitsemia terapiapalveluita?

”Vastaus on kyllä ja ei. Lainsäädäntöön ja käytäntöön tarvitaan ”saattaen vaihdettava” – toimintamalli, jolloin lasten ja nuorten pallottelu verovaroin toimivien viranomaisten välillä voidaan muinaisjäänteenä katsoa loppuneeksi.

Vaan se ei tapahdu hetkessä eikä ilman kansalaisten yhteistoimia. Kirjoituksemme lopussa kokonaisuutta valaisevat www – linkit käyttöönne.”

Äänestämisestä. Tähän päivään mennessä kumpikaan ehdokkaista ei ole saanut minua vakuuttuneeksi siitä, että miksi minun kannattaa äänestää. Tämän artikkelin valokuvan asiakokonaisuuksissa piilee oman passiivisuuteni siemensäkki.

Pakkasesta riippuen. Käynti äänestyspaikalla saattaa olla kuitenkin mahdollinen. Kolmas vaihtoehto?

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2.0

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisessa Suomessa tuolloin elämme jää kaikkien tuolloin eloisasti elävien koettavaksi. Tässä blogissani pyrin valottamaan lähihistoriamme mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta valaistuina. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään Suomi 2.0 - versioon on mahdollista päästä myös käytännön elämässä. Nyt ja heti. Kansanvaltahan ei voi toimia jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Muuten armottomien apparatsikkien Albania uhkaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparatismi, EU, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Euroopan neuvosto, kansalaisjärjestöt, korporatismi, mediasensuuri, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vakuutuslääkäri Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s