Presidentinvaalit 2012 – Kirikierros käynnistymässä

On ollut mielenkiintoista seurata vaalikampanjoinnin edistymistä. Kumman paketti myy parhaiten? Entä mikä ratkaisee toisen kierroksen äänestysaktiivisuuden? Vihreyttään rehellisempi Suomi? Suomi elää ja hengittää presidenttinsä teoista?

Kokoomus ja vihreät ajavat saman traktorin pukilla. Perälauta ja perustuslaki avoinna EU-liittovaltiolle.

Tiedotusvälineet ja ehdokkaiden kampanjatoimistot ovat pyrkineet taitavasti tuomaan esiin ehdokkaiden eroavuuksia. Kuitenkin tuosta yhteisestä salarakkaasta molempien ehdokkaiden osalta vaietaan. Visusti.

Miksi Suomea ja suomalaisia ollaan viemässä salaa EU-liittovaltioon? Ilman julkista keskustelua tai kansanäänestystä. Missä viipyvät kokoomuksen puheenjohtajan/päämininisteri Jyrki Kataisen ja vihreiden puheenjohtaja/ministeri Ville Niinistön ulostulot asiasta? Presidenttiehdokkaista vihjaisemattakaan.

”Uusittu” perustuslaki astuu voimaan 1.3.2012. Tästä linkistä avoimeen Suomi 2017 artikkeliin. Olen sieltä avautuvista asioista erittäin mielelläni väärässä.

– Ehdokkaiden yhteinen salarakas on EU-liittovaltio! –

Moni suomalainen poliitikko ja julkisuudesta tuttu henkilö on kertonut avoimesti julkisuuteen, kumpaako ehdokasta tulikaan toisella kierroksella äänestäneeksi. Perusteina ulostuloille on ollut äänestämään kannustaminen ja että kyseinen ehdokas on vastannut parhaiten juuri hänen omaa arvomaailmaansa.

Kuitenkin valtion arvomaailma ja moraalikäsitykset tulevat aina olemaan erilaiset itse kunkin yksilön vastaaviin nähden. Presidenttikin joutuu kiltisti toimimaan valtiossa vallalla olevan arvomaailman ja moraalikäsitysten mukaan. Tasavallan presidentti Halosen 12 vuotta saataneen pian läpivalaisuun?

Ensimmäisellä kierroksella nukkuvien puolue sai noin 28 prosenttia äänistä. Itse pidän tuota yli 1,2 miljoonan äänestäjän jatkuvaa vaikenemista eri vaaleissa erittäin huolestuttavana merkkinä.

Parasta mitä näissä vaaleissa voi tapahtua on mielestäni se, että politiikan eli yhteisten asioiden hoitamista alkaa aktiivisesti seuraamaan entistä useampi suomalainen. Kansanvalta ei toimi, jos kansa ei tiedä. Mikä valtio on? Ketkä sen vallanytimet muodostavat? Miksi elämän todellisuus eroaa niin paljon virallisesta?

”Perustuslaki ei ole väline, jolla hallitus pitää kurissa kansaa. Se on väline, jolla kansa pitää kurissa hallitusta, jottei se alkaisi hallita elämäämme ja etujamme.”
– Patrick Henry, siirtomaa-ajan Amerikan vallankumouksellinen –

Vai onko Kreikan tie myös Suomen tie? Ensin velkaannuttamisen kautta budjettivalta EU:lle ja sitten… Toivottavasti ehdokkaiden puolueiden puheenjohtajat uskaltavat jo tulla rohkeasti ulos kabineteistaan (RUK). Sillä presidentin valtaoikeuksiin keskeisesti kuuluva ulkopolitiikka on nyt entistä enemmän talouspolitiikkaa. Budjettivalta on itsemääräämisoikeuden kannalta keskeisin osa kansallisvaltiota.

Muuten. Urheilusta. Missä vaiheessa maajoukkueet ja kansallistunnukset tullaan EU:ssa kieltämään?

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): EU, korporatismi, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.