Presidentinvaalit 2012 – Toinen kierros ja Karpelan Tanja

Ei arvannut keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen, että kahvit saattavat mennä Suomessa väärään kurkkuun. Vielä toisenkin kierroksen jälkeisenä maanantaina; 6.2.2012. Parisuhdeasiat ovat nyt siksi isosti tapetilla.

Hyvästä parisuhteessa ei ole koskaan haittaa. Mainoksen lähde: Väyrysen Paavon Facebook-sivusto.

Artikkelin lopussa olevasta EU-asiasta myös keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen joutui visusti vaikenemaan, koska kyse on ollut juuri keskustan ajamasta hankkeesta (Vanhanen-Kalli-Rehn-Kiviniemi?). Tietävätkö asiaa edes Kehä III:n ulkopuoliset keskustajan kannattajat vieläkään?

Kokoomuksen isänmaallisen siiven edustajan Jorma Jaakkolan ajankuvaraportti on juuri nyt hyvää perustietoa kaikille Suomen EU-lähihistoriasta kiinnostuneille. Onhan kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö kuulunut aikalaislausuntojen mukaan EU:n vastustajiin! Politiikassahan paras menneisyyden hallitsija taikka taitavin takinkääntäjä voittaa aina.

Jorma Jaakkola: SUOMALAINEN VAALIPETOS – salaten ja valehdellen EU:hun

”Tämän kirjoituksen tarkoitus ei ole kritisoida EU:ta, vaan tuoda esille presidentti Koiviston aikaista salaista suomalaista EU-päätöksentekoa. Kirjoitukseni on raportti Suomen korkean valtiojohdon petollisuudesta kansalaisia kohtaan. Totuuden kertominen ja julkisen keskustelun herättäminen ovat intressini kirjoittaa.

Valtiojohdon petollisuuden seurauksena on tänään ajankohtainen aihe, velkaantuneiden euromaiden auttaminen.”

Toivottavasti kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen on jo tietoinen tuosta EU-lähihistoriastamme. Eihän suurin osa äänestäjistä tiennyt sitä, että näissä presidentinvaaleissa olisi ollut mahdollista äänestää jotenkin EU:ta vastaan.

Miten ehdokkaiden EU-kannat ovat muuttuneet ja miksi?

Tämä nykyisen julkisen sanan neuvoston (JNS) puheenjohtajan ja Ylen vaaliasiantuntijan Risto Uimosen Henkilökuva Iiro Viinanen – kirjan kohukohta tuskin vaalitulosta ratkaisee. Onko tässä yksi karkea jakolinja tiedostustaisteluissa? Päätoimittajat ajavat Niinistöä. Toimittajat Haavistoa. Hallinnon läpinäkymättömyys vs. avoimuus?

Pidettiinhän jo ennen eduskuntavaaleja 2011 onnistuneesti salassa suurimmalta osalta äänestäjiä se tosiasia, että Suomen itsemääräämisoikeuden kannalta merkittävää toimivaltaa ollaan valmiita luovuttamaan Suomesta pois. Kyseessä on ”uudistetun” perustuslain 1§, 94§ ja 95§ koplaus sekä niiden todellinen vaikuttavuus. Muistuttaako poliittinen tilanteemme jo Unkaria?

Jorma Jaakkola 23.2.2011 – Perustuslain tekstien vertailu…
– linkki korjattu 07/2015

Kaikki on vielä näissä vaaleissa auki.  Mitä aiheuttaa, vaikkapa Karpelan Tanjan asettuminen julkisesti vihreiden Haaviston Pekan puolelle? Myös ehdokkaiden puolisot Jenni ja Antonio kiinnostavat kahvipöytäkeskustelijoita kovasti. Juodaanko vaalivoittokahveja hillo – vai reikämunkilla? Lienee kuitenkin toisarvoista? Avaamattomien vaalikeskustelujen aiheiden ollessa edelleen näin merkittäviä…

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, EU, korporatismi, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, talouselämä, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.