Presidentinvaalit 2012 – Puoluetunnukset ehdokasmainonnassa piilossa

Toivottavasti suomalaiset jaksavat tänään; sunnuntaina 22.1.2012, lähteä liikkeelle. Sankoin joukoin. Vieläpä kohta avautuville äänestyspaikoille äänestämään. Kello on nyt 8:00.

Sitä ihmettelen, etteivät kaikki ehdokkaat uskaltaneet taikka saaneet; nostaa reilusti esiin vaalimainoksiinsa oman puolueensa tunnusta. Rekisteröityneiden puolueiden asettamiahan kaikki ehdokkaat näissä presidentinvaaleissa olivat.

Miksi siis puoluetunnuksia piiloteltiin?

Niin kuin näistä sosiaalisen median (SM) 11.1.2012 ottamista kuvista hyvin huomaa, niin puoluetunnuksille on mainoksissa hyvin tilaa. Puoluetunnukset on mallailtu koeluontoisesti paikalleen 21.1.2012.

Muun muassa seuraavat presidenttiehdokkaat eivät tuoneet mainoksessaan esiin puoluettaan. Johdetaanko äänestäjiä näin hienovaraisesti ja harkitusti harhaan?

Puoluetunnuksettomat ehdokkaat aakkosjärjestyksessä:

Kristillisten presidenttiehdokas Sari Essayah

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto

Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö

Keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen

Komeita ja kauniiksi käsiteltyjä kuvia. Kokoomuksen Niinistön Saulikin vain vuosien saatossa komistuu. Ammattimiehet ja – naiset hoitavat kyllä nämä mainoshommat erinomaisen hyvin. Wille Rydman – tyyppiset värisävyt ovat tulleet suomalaisiin vaalimainoksiin jäädäkseen.

Toivottavasti toisella presidenttivaalien kierroksella tarjolla olevien ehdokkaiden puoluetunnukset ovat ehdokkaiden mainoksissa reilusti esillä.

Mielenkiintoista onkin nähdä se, että onko oman puoluetaustan häivyttäminen presidentinvaalimainonnassa menestyksen perusehto vaaleissa?

Eli onko näissä mainoksissa esiintyvissä presidenttiehdokkaissa ne kaksi, jotka selviytyvät jatkoon? Reilusti puoluetunnusten alla esiintyneiden sijaan.

Kuitenkin korkeimpien virkamiesten nimityksissä presidentin oman puolueen edustajat ja kannattajat selkeästi korjaavat sitten omanlaista satoaan. Ellei sitten uusi tasavallan presidenttimme tee heti irtiottoa vakiintuneeksi katsottavasta maan tavasta. Ensimmäistä kertaa Suomen historiassa.

Mielenkiintoista on seurata myös sitä, että tulevatko itsemäärämisoikeuden kannalta merkittävän toimivallan siirrot EU:lle merkitsemään myös korkeiden virkamiesten nimitysoikeuden siirtymistä pois Suomesta ja tasavallan presidentin valtaoikeuksista?

Kaikesta tästä avoimen ihmettelevästä pohdinnasta huolimatta. Muistakaa äänestää. Molemmilla kierroksilla. Parhaaksi katsomaanne puolueen asettamaa ehdokasta.

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, EU, maan tapa, Perustuslaki, talouselämä, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.