Presidentinvaalit 2012 – Puoluetunnukset ehdokasmainonnassa piilossa

Toivottavasti suomalaiset jaksavat tänään; sunnuntaina 22.1.2012, lähteä liikkeelle. Sankoin joukoin. Vieläpä kohta avautuville äänestyspaikoille äänestämään. Kello on nyt 8:00.

Sitä ihmettelen, etteivät kaikki ehdokkaat uskaltaneet taikka saaneet; nostaa reilusti esiin vaalimainoksiinsa oman puolueensa tunnusta. Rekisteröityneiden puolueiden asettamiahan kaikki ehdokkaat näissä presidentinvaaleissa olivat.

Miksi siis puoluetunnuksia piiloteltiin?

Niin kuin näistä sosiaalisen median (SM) 11.1.2012 ottamista kuvista hyvin huomaa, niin puoluetunnuksille on mainoksissa hyvin tilaa. Puoluetunnukset on mallailtu koeluontoisesti paikalleen 21.1.2012.

Muun muassa seuraavat presidenttiehdokkaat eivät tuoneet mainoksessaan esiin puoluettaan. Johdetaanko äänestäjiä näin hienovaraisesti ja harkitusti harhaan?

Puoluetunnuksettomat ehdokkaat aakkosjärjestyksessä:

Kristillisten presidenttiehdokas Sari Essayah

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto

Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö

Keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen

Komeita ja kauniiksi käsiteltyjä kuvia. Kokoomuksen Niinistön Saulikin vain vuosien saatossa komistuu. Ammattimiehet ja – naiset hoitavat kyllä nämä mainoshommat erinomaisen hyvin. Wille Rydman – tyyppiset värisävyt ovat tulleet suomalaisiin vaalimainoksiin jäädäkseen.

Toivottavasti toisella presidenttivaalien kierroksella tarjolla olevien ehdokkaiden puoluetunnukset ovat ehdokkaiden mainoksissa reilusti esillä.

Mielenkiintoista onkin nähdä se, että onko oman puoluetaustan häivyttäminen presidentinvaalimainonnassa menestyksen perusehto vaaleissa?

Eli onko näissä mainoksissa esiintyvissä presidenttiehdokkaissa ne kaksi, jotka selviytyvät jatkoon? Reilusti puoluetunnusten alla esiintyneiden sijaan.

Kuitenkin korkeimpien virkamiesten nimityksissä presidentin oman puolueen edustajat ja kannattajat selkeästi korjaavat sitten omanlaista satoaan. Ellei sitten uusi tasavallan presidenttimme tee heti irtiottoa vakiintuneeksi katsottavasta maan tavasta. Ensimmäistä kertaa Suomen historiassa.

Mielenkiintoista on seurata myös sitä, että tulevatko itsemäärämisoikeuden kannalta merkittävän toimivallan siirrot EU:lle merkitsemään myös korkeiden virkamiesten nimitysoikeuden siirtymistä pois Suomesta ja tasavallan presidentin valtaoikeuksista?

Kaikesta tästä avoimen ihmettelevästä pohdinnasta huolimatta. Muistakaa äänestää. Molemmilla kierroksilla. Parhaaksi katsomaanne puolueen asettamaa ehdokasta.

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2.0

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisessa Suomessa tuolloin elämme jää kaikkien tuolloin eloisasti elävien koettavaksi. Tässä blogissani pyrin valottamaan lähihistoriamme mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta valaistuina. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään Suomi 2.0 - versioon on mahdollista päästä myös käytännön elämässä. Nyt ja heti. Kansanvaltahan ei voi toimia jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Muuten armottomien apparatsikkien Albania uhkaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, EU, maan tapa, Perustuslaki, talouselämä, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s