Presidentinvaalit 2012 – Vasemmistoliiton linjaveto avoimuuteen yllätys

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on osannut mielestäni hyödyntää mediaa toimissaan erinomaisesti. Siksi yllätyin kun huomasin, että hänen julkisissa tiedoissaan ei kerrota mitään mahdollisesta puolisosta tai elämänkumppanista. Ylättäen avoin internet ja Seiska-lehti toivat varovaisessa tiedonhaussani pettymyksen.

No. Sosiaalisen median (SM) edustajana otin yhteyttä hänen avustajiinsa ministeriössä ja eduskunnassa. Yllätyksekseni sain vastaukset molemmilta; Anna Tulustolta ja Antero Eerolalta, vastaukset eilisen päivän aikana. Lämpimät kiitokset heille, koska toivon tämän aiheen herättävän avointa ja iloista keskustelua siitä, mitä perustietoja presidenttiehdokkaiden tulee itsestään sekä lähipiiristä julkisuuteen kertoa.

Vasemmistoliiton ministeri ja presidenttiehdokas Paavo Arhinmäen avustajilta saamani vastaukset oheisessa kuvakoosteessa. Mahdollisen puolisoarvauksen kera. Kuva on poimittu koosteeseen Linnan juhlien vuoden 2009 kuvagalleriasta Ylen kanavilta.

– Klikkaamalla kuvakoostetta hiirelläsi, saat sen ruudullesi isompana –

Tuleeko presidenttiehdokkaiden puolison/elämänkumppanin nimi, ammatti ja työantaja olla julkisia perustietoja?

Voihan olla, että kyseessä on tarkoin harkittu salamyhkäisyyden rakentaminen, jonka loppuhuipennus on tuonnempana. Eikä siinä mitään. Toivottavasti vasemmistoliiton ajamat asiakysymykset pääsevät esiin.

Itse pidän kuitenkin tärkeänä, että esimerkiksi presidenttiehdokkaiden puolisot ja elämänkumppanit ovat äänestäjien tiedossa vapaasti, koska jo kansanedustajaehdokkaiden erilaiset kytkennät sekä sidonnaisuudet tuntuvat olevan entistä vaikeammin seurattavissa. Eduskuntapuolueista ja mepeistä puhumattakaan.

Itse voin kuitenkin rehellisesti todeta sen, että minulla ei ole enää käsitystä siitä kenen asialla vasemmistoliitto ja sen puheenjohtaja Paavo Arhinmäki todellisuudessa ovat?

Aiheeseen liittyviä Suomi 2017 artikkelit

Vasemmistoliitto onkin nyt oikeistoliitto!

Harmaa hallinto ja Suomen ihmisoikeustilanne 2011

Kansanedustaja ja ministeri Paavo Arhinmäen/vas. perustiedot netissä 23.11.2011:

Paavo Arhinmäki_CV Eduskunnan sivut
Paavo Arhinmäki_CV Opetusministeriön sivut

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparatismi, mediasensuuri, politiikka, talouselämä, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Presidentinvaalit 2012 – Vasemmistoliiton linjaveto avoimuuteen yllätys

 1. Suomen Kuvalehti – Pekka Ervasti 1.12.2011 klo 11:45
  ”Ministeri Paavo Arhinmäki isyyslomalle – valtiosihteeristä sijainen”
  http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/ministeri-paavo-arhinmaki-isyyslomalle-valtiosihteerista-sijainen?ref=top

  Linkkauksen nosti voimaluentaan Uusi Suomi-verkkolehti. Uusi Suomi uutisoi aiheesta 1.12.2011 otsikolla: ”Tuleva isä Paavo Arhinmäki suuttui virheistä”. Julkaistu: 15:39 Päivitetty: 16:35

  1.12.2011 kello 17:14 jäämme odottamaan muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa paikkansa pitävää lisätietoa.

  Tykkää

 2. 3.12.2011 kello 12.30 tilanne näyttää siltä, että vasemmistoliiton virallinen presidenttiehdokas Paavo Arhinmäki ei ole vahvistanut puolisoonsa liittyviä tietoja.

  Tuossa aiemmin linkatussa Suomen Kuvalehden artikkelissa avopuolison nimeksi kerrotaan Päivi Lahti ja ammatiksi eläinlääkäri.

  Tässä virallinen tiedote opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta äsken poimittuna:

  Lainaus alkaa.

  Etusivu Tiedotteet Arhinmäki oikaisee SK:n virheelliset tiedot
  Arhinmäki oikaisee SK:n virheelliset tiedot
  tiedote
  01-12-2011

  Suomen Kuvalehti julkaisi tänään internetsivullaan uutisen, jonka mukaan kulttuuri- ja urheiluministeri, Vasemmistoliiton puheenjohtaja ja presidenttiehdokas Paavo Arhinmäki saa lapsen.
  Uutinen tulevasta perheenlisäyksestä pitää paikkansa, mutta juttu sisältää asiavirheitä. Toisin kuin uutisessa väitetään, Arhinmäki ei joudu keskeyttämään presidentinvaalikampanjaansa isyysloman takia.

  Myös tasa-arvoministerin tehtäviä hoitava Paavo Arhinmäki pitää laissakin isille sallitun vapaan käyttämistä ensiarvoisen tärkeänä. Tasa-arvoministeri voi olla tässä myös esimerkkinä muille.

  Ministerin tehtäviä Paavo Arhinmäen isyysloma ei tule vaikeuttamaan, sillä ministerin poliittisessa esikunnassa on valmistauduttu huolellisesti asiaan. Arhinmäki ei ole eroamassa valtioneuvoston jäsenyydestä isyysloman takia, joten SK:n mainitseman ”pätkäministerin” tarvetta ei ole.

  Arhinmäki pitää erittäin valitettavana, että yksityisyyden suojan piiriin kuuluva asia tuli julkisuuteen näin ja sen pohjalta tehtiin virheitä sisältävä uutinen. Isyyslomasta oli valmistauduttu tiedottamaan ajallaan.

  Lainaus loppuu.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.