Miten rahaa; velkarahaa luodaan?

Kävin tutustumassa viikolla Helsingissä 20.10.2011 alkaneeseen Torikokous – tapahtumaan.

Kun tapaamispaikkana on Ihmisten tori, niin siellä tapaavat sulassa sovussa Björn Bori kuin Juniori taikka Seniori. Ihmisten torilla saattavat vastaasi taapertaa käsi kädessä jopa joulupukki ja rehellinen gorilla.

Tapahtuma on tätä kirjoittaessani käynnissä 60/24/7 tyyliin. Paikka sijaitsee aivan Helsingin keskustassa Sanomatalon, Kiasman, Musiikkitalon välittömässä läheisyydessä sijaitsevalla Kansalaistorilla. Mielestäni Suomessa on nyt käynnissä laajamittainen henkinen vallankumous. Moni muukin on huomannut, että on turha päivitellä enää tilanteita yksikseen, kun yhdessä toimien erilaisia voimavaroja voi näin näppärästi toimien yhdistää. Miksei esimerkiksi Suomessa koko perustuslakia voida uudistaa Islannin tapaan kansalaisten toimesta?

Tietoa siitä miten Torikokous – tapahtuma rokkaa

Eduskunta-talon portailta on Torikokous – tapahtumaan suora näköyhteys. Toivottavasti myös kansan edustajat, ministerit, heidän avustajansa ja eduskunnan sekä ministeriöiden virkamiehet ennättävät käydä päivittämässä tietojaan sekä tuntojaan. Meppejä ja heidän avustajiaan ollenkaan unohtamatta, sillä vain yhdessä toimien olemme enemmän.

Tie ja mahdollisuudet ovat nyt avoinna moneen suuntaan. Henkinen vallankumous on iloinen ja yhteinen asia. Kenenkään ei tarvitse pelätä siis kilauttavansa yksin pelaten väärään pussiin mustaa kasia.

Torikokous – tapahtumassa keskustellaan yhteisistä asioista avoimesti ja toisten mielipiteitä kunnioittaen sekä kuunnellen. Rauhan, rakkauden ja rispektin nimissä. Joka ilta on kello 18 kaikille avoin kansalaiskeskustelutilaisuus.

Pienin askelin edeten. Kaikki on mahdollista. Myös sen erittäin arvokkaan perinnön vaalimisen suhteen, jonka edelliset sukupolvet kovalla työllään ja hengillään meille taistelivat.

Mielestäni yksi mielenkiintoisimmistä aiheista on saada jokaiselle suomalaiselle tieto siitä, miten raha ja varsinkin velkaraha tänä päivänä luodaan. Suomessakaan en ole kuullut kenenkään valittavan sitä, että asuntolainaraha, kulutusluottoraha taikka pikavippiraha olisi koskaan loppunut. Tosin takaisinmaksujen suhteen onkin sitten ollut enemmän ongelmia.

Kokonaan uusi Suomi 2.0 – käyttöjärjestelmä tarvitaan. Niin talouteen kuin demokratiaan. Kansanvaltakaan ei voi Suomessa mitenkään toimia, jos kansa ei tiedä.

Mietin ennen käyntiäni Torikokous-tapahtumassa sitä, että miten paljon nykyaikaista velkarahaa nykymaailmassa saadaan vielä luoda, ennen kuin mikään todellisuudessa muuttuu. Parempaan suuntaan. Varsinkin tässä eurokuplatilanteessa, joka on valtavan iso. Tieto siitä, miten rahaa tänä päivänä todellisuudessa luodaan on siten hyvää perustietoa kaikille suomalaisille. Yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta. 1900-luvun Pumppu ja Pamppu – menetelmä ei voi toimia enää pitkään.

Toistaako ja moninkertaistaako kokoomuksen päämininisteri Katainen 1900-luvulla keskustan Esko Ahon pääministerikaudellaan tekemät virheet taikka härskiydet?

Käykää rohkeasti juttelemassa ja nostamassa myös omia kuulumisianne esiin. Yhteiskunnallisetkin timantit hioutuvat vain kasvokkain keskustelemalla ja tietoja avoimesti päivittelemällä.

Kaikille avoimet seurantakanavat Torikokous-tapahtumaan

Tilanteita sekä tunnelmia voitte kurkata ja seurata osoitteessa:
http://torikokouslive.wordpress.com/

Kannustavaa sähköpostia paikalla oleville uranuurtajille voitte laittaa osoitteella: torikokous[at]gmail.com

Suomessa 15.10.2011 käynnistyneen tapahtumaketjun keskusasema toimii osoitteessa: http://torillatavataan.wordpress.com/

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): apparaatti, apparatismi, apparatsikki, EU, eurokupla, finanssikusetus, korporatismi, Perustuslaki Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.