Perustuslaki uudistettava kokonaan

Niin kuin on ollut jo pitkään täällä katu- ja ruohonjuuritasolla tiedossa. Perjantaina eduskunnan äänestyksessä hyväksytty perustuslain ”uudistus” HE 60/2010 (LJL 3/2011) meni perseelleen. Tai sitten niitten tahojen, jotka ”uudistuksen” junailivat tavoitteet toteutuivat täysimääräisesti.

– Klikkaamalla kuvia hiirelläsi, saat ne ruudullesi terävimpinä –

Suomen perustuslaki on nyt valuvikoja täynnä. Perustuslaki korjattava pikaisesti.

Suomessa on parhaillaan käynnissä henkinen vallankumous, joka tulee raikastamaan yleisen ilmapiirin. Edetessään henkinen vallankumous matkaan saattaa liikkeelle aidosti avoimen, ihmisläheisen ja uteliaan ärhäkän käytöksen. Yleisöosallisuus eli joukkoistaminen voi myös mielestäni vapaasti ottaa perustuslain kokonaisvaltaisen uudistamisen ensimmäiseksi tehtäväkseen. Valtaa ei koskaan saa, jos sitä ei ota.

Perustuslain valuviat ovat poistettavissa vain avoimen kansalaiskäsittelyn kautta.

Islannin ja Sveitsin nykymalleissa on mielestäni aitoja aineksia Suomi Neidon ja Leijonan pahasti ummetukselle menneen tilanteen avaamiseksi. Eihän kaikki valtakunnan äly ole jatkossakaan Arkadianmäen graniittikaltereiden ja puoluetoimistojen kabinettien pehmustettujen ovien takana. Niin kuin on taas kerran nähty. Presidentinvaalit 2012 ovat nyt myös suurimmassa määrin perustuslakivaalit.

Ensin pitää kuitenkin luoda toimiva menettely ja/tai järjestelmä, jonka kautta kaikki yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneet henkilöt voivat varmistua politiikassa käytettävien sanojen merkityksestä.

Ajattelun ammattilainen – Lauri Järvilehto – Miten sanat saavat merkityksensä? 24.10.2011

Omana ykkösehdotuksena kokonaan uuteen perustuslakiin tulee se, että vaalirahoituksen tulee olla aina täysin avointa ja että eduskuntaan valitaan edustajat seuraavasti:
* 100 edustajaa kansalaisten parista eli kansan osa edustajat
* 100 edustajaa yritysten, etujärjestöjen, säätiöiden eli korporaatioiden edustajat
* puolueet tai siihen sidoksissa olevat tahot voivat osallistua vain toiseen sarjoista

Eikä tässä ihan kaikki.

Tulevien kansanäänestyksien pohjaksi ja lakitekstien ymmärtämiseksi tullaan tekemään aina tekstiosia selventävät kaaviot. Näin vältetään lakitekstien tulkintaan liittyvien tahallisten tai tahattomien väärinkäsitysten mahdollisuutta. Ellei näin voida toimia; niin lakia ei saa säätää.

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): apparatismi, EU, korporatismi, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, populismi, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.