Euro saa kaatua

Lähipäivät sen näyttävät. Mihin suuntaan euro saa tai sen annetaan kaatua. Kaikki artikkelin linkit olivat artikkelia koostaessani toiminnassa.

Savon Sanomissa 19.8.2011 ennusteensa eurosta antoi OP-Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen.

Eurokuplan syntymekanismi ja Euroopan velkojen verkosto dokumentoiva yhtiökokouksia varten.

Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi, saat tekstin terävämmäksi ruudullesi. Olipa pääjohtaja Karhisella euron tilanteesta vankkaa sisäpiirin tietoa tai sitten ei, niin lähestyin häntä(kin) eurokuplan perustietojen selvittämiseksi. Ensin avoimesti Savon Sanomien keskustelupalstalla ja sitten reilusti Finanssialan keskusliiton Facebookin seinällä.

Sen verran vastausta jo sain, että koko suomalaisen finanssialan puolesta oikeampi henkilö vastaamaan eurokuplan taustalla olevista perusasioista on Sampo-konsernin pääjohtaja Kari Stadigh.

Ja kyllähän nuo kaikki puuttuvat perustiedot jossain vaiheessa saadaan varmasti esiin. Huomasin nimittäin kirjoittaneeni eurokuplan taustalla olevien perustietojen julkisuuteen saamisesta aiemminkin. Alla linkki 25-osaiseen ”Hyviä uutisia” – sarjan artikkeliin numero 3.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Hyviä uutisia numero 3
Lähetetty tammikuu 17, 2011 kirjoittanut Suomi 2017 – Suomi 2.0

”Valtakunnassa kaikki hyvin! Hyviä uutisia meille kertoi; Ylen Aamu-tv:ssä (17.1.2011), Pohjoismaiden investointipankin toimitusjohtaja Johnny Åkerholm.

Euroopan velkojen verkosto tullaan hänen mukaansa saamaan hallintaan ja meillä on kansakuntana edelleen varaa olla mukana eurokuplan rakentaneiden maiden tukemisessa.

Tämän hetken katu-ja ruohonjuuritason tietojen mukaan suomalaisten veronmaksajien osuus tulee olemaan pahimmillaan 26,4 miljardia euroa! Tänään ja huomenna aihetta leivotaan Brysselissä EU:n valtiovarainministerien kokouksessa.

MEILLÄ ON VARAA!”

Lue artikkeli tästä linkistä

Olen mielelläni tämänkin asian suhteen väärässä.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Pankkien pääomatarve 150–450 miljardia euroa, maksajasta ei tietoa | Taloussanomat 16.10.2011 – Jan Hurri

Uskon, että valtaosalle meistä tekee hyvää saada avoin peruspäivityspaketti rahamaailman saloista ja eurokuplan taustoista. Juuri nyt. Olisiko Finanssivalvonta (FIVA) kerrankin veronmaksajien asialla?


– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Vaikka Savon Sanomat(kin) on ollut ”uudistetun”  perustuslain todellisista vaikuttavuuksista (HE 60/2010 1§, 94§, 95§ koplaus) hiljaa, niin pääkirjoitustoimittaja Hannu Virtanen osuu mielestäni tällä kesäisellä kirjoituksellaan kuumana vellovan Euroopan velkojen verkostojen ytimeen:

”Mihin kaikki päättyy?

Valtiovarainministeriön entinen huippuvirkamies, tohtori Peter Nyberg sanoi Taloussanomien haastattelussa 12.6., etteivät Kreikan kymmenien miljardien eurojen hätäluotot ja takaukset ole ratkaisseet mitään.

Velkakriisiä eivät ratkaise myöskään uudet samanlaiset toimet, vaan ne ainoastaan ostavat aikaa kriisin lopullista ratkaisua lykkäämällä.

Kriisitoimet ja niihin liittyvät uudet järjestelmät ovat lisänneet rahaliiton integraatiota ja siirtäneet valtaa jäsenvaltioilta EU:n instituutioille.

Suomen poliittinen eliitti ei tästä puhu, mutta sekin aika vielä tulee.

Kreikan luototusta paljon isompi asia on rahaliiton mahdollinen muuttuminen liittovaltioksi. Ajavatko EU:n isot herrat tahallaan muutamat jäsenmaansa – Kreikka, Portugali, Espanja ja Irlanti etunenässä – tilanteeseen, josta ei päästä ulos muuten kuin liittovaltiomallilla?

Siitä sietäisi puhua juuri nyt.”

Joko liittovaltio häämöttää? – 23.6.2011 00:01 – Hannu Virtanen


– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Keskusta on huomisessa perustuslakiäänestyksessä paljon vartijana. Ottaako EU:n isoksi kasvanut harmaa hallinto; keskustan äänillä, entistä tiukemman niskalenkin suomalaisista? Yllättäen ja pyytämättä?

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2.0

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisessa Suomessa tuolloin elämme jää kaikkien tuolloin eloisasti elävien koettavaksi. Tässä blogissani pyrin valottamaan lähihistoriamme mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta valaistuina. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään Suomi 2.0 - versioon on mahdollista päästä myös käytännön elämässä. Nyt ja heti. Kansanvaltahan ei voi toimia jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Muuten armottomien apparatsikkien Albania uhkaa.
Kategoria(t): EU, eurokupla, finanssikusetus, korporatismi, korruptio, mediasensuuri, Perustuslaki Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s