Joukkoistaminen Suomessa. Nyt!

Huomenna lauantaina 15.10.2011 Suomessa on tarjolla mielenkiintoisia yleisötapahtumia.

Joukkoistaminen avaa valtavia mahdollisuuksia tarttua toimeen myös politiikan pelikentillä, jos vain tuon Wikipediassa avatun termin, yleisöosallisuus, kaikki mahdollisuudet oikein oivalletaan. Ilman nykypuolueiden keinotekoisia rajoja.

Joukkoistamisen onnistumisessa yksikään henkilö tai henkilöryhmä ei voi olla ylitse muiden. Joten suomalaisella luonteenlaadulla hyvin sujuvassa joukkoistamisessa riittää haastetta. Myös jälkihoito tapahtumiin työpanoksellaan osallistuneiden suuntaan vaatii ihmissuhdetaitoja. Vaikka sanonta siitä, että joukoissa tyhmyys tiivistyy, niin kyllä se viisaus moneen asiaan siellä myös asuu. Ja tämän voiman esiinmarssia päättäjämmekin pelkäävät.

”Yleisöosallisuus hyödyntää suurten ihmisjoukkojen kollektiivista älykkyyttä.” Lähde – Wikipedia.

Yhteisten asioiden hoidossa eli politiikan teossa ihmisten lokerointi on osoittautunut tehokkaaksi tavaksi erottaa saman henkisiä ihmisiä toisistaan. Sanansäilää ei kannata säikähtää, vaan opetella käyttämään sitä entistä paremmin. Niinhän ne päättäjätkin tekevät.

Tiukka ja mustamaalava lokerointi  on aina pahasta. Paljon elämän aikana kertynyttä hyvää tietotaitoa menee mielestäni hukkaan, kun kaikilla uusilla sukupolvilla tuntuu olevan kiire mennä toistamaan edeltäjiensä virheet. Tosin huomattavasti isommassa mittakaavassa, kuten koko ajan paisuvassa eurokuplan ja Euroopan velkojen verkostojen vedätyksessä on jo nähty.

Itselleni joukkoistaminen eli yleisöosallisuus on erittäin mielenkiintoinen mahdollisuus, joten nostan joukkoistamiseen liittyen kaksi tapahtumaa avoimeen esittelyyn.

”Torilla tavataan – 15.10.2011” – tapahtuma on käsittääkseni ylittänyt suomalaisenkin uutiskynnyksen. Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi pääset tapahtuman keskusasemalle. Tervetulleen tapahtuman järjestäjistä ja aktiiveista kuulemme toivottavasti lisää heti huomenna.

Joukkoistaminen on erinomainen mahdollisuus saada katu-ja ruohonjuuritason ihmisten ääni kuuluviin.

Toivottavasti tapahtuma versoo lisää erilaisia tapahtumia ja alkaa rönsyilemään innokkaiden ihmisten yhteistyöllä. Paikkansa pitävän tiedon kulku on varmasti ensimmäisenä tarvelistalla. Onhan eurooppalaisten jättipankkien jättitappioiden sosialisointi veronmaksajien niskaan; maailmankin taloushistorian mittakaavasssa, ennen näkemätön juttu. Eiväthän jättitappiot ole hetkessä kertyneet. Vaalirahoituksella politiikoilta saatu vaste lienee Euroopassakin nyt ennätysmäisen suuri?

Katainen:  EU:n uusi pankkivalvonta turvaa Suomen edut – Yle Uutiset 3.12.2009 (linkki toiminnassa 14.10.2011 kello 18:38)

Setelisolidaarisuus tuntuu kuurouttaneen valtapitävät järjen ääniltä koko Euroopan alueella. Onneksi EU-tasolle pesiytynyttä harmaata hallintoa lähestyy nyt kasvava joukko eri maiden veronmaksajia. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä.

Siksi on ollut upeaa huomata, että myös avainasemassa olevia virallisia että maksullisia tiedotusvälineitäkin muistetaan huomenna Helsingissä. Mediasensuuriahan Suomessa ei ole. Vai onko sittenkin?

HELSINGIN SANOMAT – SANANVAPAUDEN MONOPOLI – seminaari ei käsittääkseni ole ylittänyt suomalaista uutiskynnystä. Toivottavasti joukkoistaminen osuu pienellä viiveellä tähänkin aiheeseen. Ylen antoisaa olisi kuulla tästä seminaarista Ylen kanavilla. Vai kuuluvatko tämän kaltaiset aiheet joukkoistamista eli yleisöosallisuutta jo täysimääräisesti hyödyntävän Oikeusturva-verkoston kaltaisten toimijoiden peruspilareihin?

Kutsu tässä kuvamuodossa ja sitten alla avattuna tekstimuodossa.

TERVETULOA seminaariin lauantaina 15. lokakuuta 2011 kello 12.00 – 15.00

Paikka:
Helsingin ruotsinkielinen työväenopisto eli Arbis, huone 23,
Dagmarinkatu 3, 00100 Helsinki (Kansallismuseon takana)

Vapaa pääsy.

HELSINGIN SANOMAT – SANANVAPAUDEN MONOPOLI – seminaari:
* Avaussanattoimittaja Marja-Liisa Siira

* Päivälehdestä Helsingin Sanomiin – muodonmuutoksia  –  kirjailija Eero  Taivalsaari

* Kommenttipuheenvuoro: kirjailija Pirkko Lindberg (kansalaisliike-näkökulma)

* Helsingin Sanomien talousjournalismi – asiaa vai asialla  – tietokirjailija Ari Ojapelto

* Päätössanat

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii kansalaisvaikuttaja Kai Laaksonen.
Seminaari videoidaan.

Järjestäjinä:
VS-Kustannus, Naiset Atomivoimaa Vastaan -liike sekä Sananvapaus ja kansalaisvalta! -liike.

– – – – – – – – – – – – –

Vain yhdessä toimien voimme olla enemmän. Tosin omatkin vallanpitäjämme toivovat, että tavan ihmiset innostuisivat näistä talousasioista entistä vähemmän…

Jäävuoren pinnan alla oleva osuus saattaa olla nimittäin valtavan suuri. Myös meillä Suomessa. Sen ovat numerotietoa ymmärtävät itselliset toimijat jo tarkoilla toimillaan osoittaneet. Suomen Pankin toimimista Euroopan Keskuspankin yhtenä mahdollisen sivuroskapankkina tulee seurata jatkossakin tarkasti. Samoin kuin erilaisia taloudellisia tilastoja, joita käytetään vallanpitäjien vakio työkaluina.

Joten eikun rohkeasti liikkeelle ja osallistumaan erilaisiin yhteisiin tilaisuuksiin. Tyhmiä kysymyksiä rohkeasti tekemällä ja sitkeästi toistamalla alamme saamaan jossain vaiheessa päättäjiltämmekin kelvollisia vastauksia. Ja koska kaikkea ei voi kuitenkaan tietää eikä hallita, niin joukkoistaminen mahdollistaa myös nopea liikkeisen verkostumisen. Myös oikeassa elämässä.

Yksi aiheeseen liittyvä Suomi 2017 hakusanavinkki – toimivalta HE 60/2010

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): eurokupla, finanssikusetus, mediasensuuri Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.