LJL 3/2011 eli Eduskunnan perustuslakikeskustelu 13.9.2011 nyt myös nauhoitettuna

Eduskunnassa käsitellään tällä hetkellä monia isoja asioita. Perustuslain ”uudistaminen” HE 60/2010 eli LJL 3/2011 on vain yksi niistä. Perustuslaki on viime kädessä meidän suomalaisten kannalta se tärkein.

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonilla/rkp on tällä hetkellä kovat paikat.

Otsikon mukaisen videotallenteen lopussa löytyvässä puheessaan eduskunnassa 13.9.2011; oikeusministeri Anna-Maja Henriksson/rkp  nähtävästi viimeinkin tajuaa, miten isosta ja vakavasta asiasta perustuslaki ”uudistuksessa” onkin kysymys.

Eikä ole mitenkään poissuljettu, että tiedämme menneillään olevista asioista vasta jäävuoren huipun. Jos sitäkään.  Siis niistä isoista asioista, jotka koskettavat meitä kaikkia.

Lopussa olevan linkin kautta erittäin iso näyte maan ”parlamentaarisesta” tavasta toimia ja tässä seuraavaksi hieman pienempi näyte:

Vasenryhmän (VR) kansan edustaja Jyrki Yrttiaho:

”Perustuslain pikamuutokset ovat tuttuja diktatuureista. Harvoin niihin törmää vakiintuneissa demokratioissa”.

Lähetekeskustelu käytiin hallituksen esityksestä HE 12/2011 vp eduskunnalle Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 136 artiklan muutoksen hyväksymisestä.

Keskustelun päätteeksi asia lähetettiin ulkoasiainvaliokuntaan, jolle perustuslakivaliokunnan ja valtiovarainvaliokunnan on annettava lausunto. Periaatteessa suomalaisten kohtalo on vielä viimeistä sinettiä vailla.

Lue lisää lopussa olevista .pdf-liitteistä, joissa aiheesta käydyt keskustelut eduskunnassa.

Perustuslain ”uudistus” eduskunnassa keskeytettävä ja tuotava sitovaan kansanäänestykseen

Itse olen pitänyt koko ajan tärkeänä sitä, että nyt ”uudistuksessa” oleva perustuslakiesitys HE 60/2010 eli EJL 3/2011 tuodaan sitovaan kansanäänestykseen.

Vasemmistoliiton takinkäännös ja keskustan krooninen kierous ovat olleet ainakin itselleni yllätys. Onko kansallinen korporatismi nousemassa kovenevana versiona EU:n todelliseksi hallintomuodoksi?

Laatikossa oleva kohta. Maanpetosyritys HE 60/2010 suljettava pois. Perustuslakituomioistuin tarvitaan Suomeenkin.

Maanpetos HE 60/2010 liittyen ja sen tunnusmerkit on syytä sulkea avoimessa ja julkisessa keskustelussa sekä asiantuntijakuulemisessa reilusti pois.

Toivottavasti mahdollisimman moni ennättää katsomaan ja kuulemaan tämän alla olevasta linkistä avautuvan nauhoitekokonaisuuden. Teksteissä kun ei koskaan paljastu ainakaan kehonkieli eli body language, joka paljastaa mielestäni aina lisää puhujan luotettavuudesta.

Eduskunnan perustuslakikeskustelu (HE 60/2010 eli LJL 3/2011) 13.9.2011 nauhoitteena:

20.9.2011 kello 20:28 seuraavanlainen katseluyhteys oli toiminnassa
> HUOM! Nauhoite poistettu saatavilta. Huomattu 6/2016.
Valitse avautuvasta linkistä > välilehti Edelliset täysistunnot > 32. tiistaina 13. syyskuuta 2011 >>Katso

Kaikkien saatavilta poistettu tieto on korvattu kahdella .pdf-tiedostolla, josta värikkäät keskustelut löytyvät tekstimuodossa.

1.
Perustuslain tässä artikkelissa käsitelty aihepiiri (HE 60/2010 eli LJL 3/2011) eduskunnan virallisessa .pdf-versiossa sivuilla 14-35.

Loppuen perussuomalaisten kansan edustajan Vesa-Matti Saarakkalan historialliseen ja oikeaan osuvaan puheenvuoroon.

Perustuslain uudistus_LJL 3_2011_ptk_32+2011_13092011_Keskustelu eduskunnassa sivut 14-35_Perustuslaki_HE 60_2010

2.
Suomi 2017 .pdf-versio sisältää pelkästään LJL 3/2011 eli perustuslain ”uudistamisen” eduskuntakeskusteluja.

Eduskunta_LJL 3-2011_Lepäämäään jätetty perustuslakiehdotus Suomen perustuslain uudistamiseksi_EDUSKUNTAKESKUSTELU_HE 60-2010_13092011_PTK 32-2011

– – – – – – – – –
– – – – – – – – –

Oikeusministereihin Taxell, Koskinen Luhtanen, Brax ja Henriksson tiukasti liittyvä Suomi 2017-artikkeli

Suomen kovin setti päättäjille! | A. Tunnistaminen B. Tunnustaminen C. Korvaaminen (application/pdf-tiedosto, 2 A4-sivua)

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): EU, korporatismi, mediasensuuri, Perustuslaki Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.