Suomen isoksi kasvanut harmaa hallinto huolissaan – Paavo Lipposellakin turahti

Aina, kun kuulen jonkun suomalaisen poliitikon päästävän suustaan sanan parlamentarismi, niin Jope Ruonansuun ääni supsauttaa korvaani korporatismi.

Kun taas kuulen, vaikkapa Paavo Lipposen käyttävän painokkaasti sanaa demokratia, niin Jope Ruonansuun ääni supsauttaa korvaani apparatismi.


– – – – – – – – –
– – – – – – – – –


Aamun uutisvirtaa hitaasti siilaillessani huomaan, että perustuslain ”uudistamisen” eduskuntakeskusteluista alkanut 13.9.2011 jälkipotkuilu jatkuu. Pidän tasaisesti sätkättävää ja voimistuvaa jälkikäyntiä tervetulleena signaalina kaikille suomalaisille.

Tosin signaalien etenemisen estävät Suomen sisäiset Berliinin muurit ovat ainakin toistaiseksi kestäneet.

Suomen suurimmalle mediatalolle eli sosiaalisella medialle (SM) eli meille kaikille aiheesta kiinnostuneille; tuli ainakin tätä perustuslakiasiaa koskien; pyytämättä ja tilaamatta, vallan vahtikoirien vahtikoiran rooli.

Ilon värinääkin alkaa olla syysilmassa.

Näet myös pientä ilmassa leijuvaa särösignaalia alkaa virallisen ja maksullisen median kentässä olla havaittavissa. Vahvistuuko vai häviääkö tuo särösignaali Suomen valtaklikkien sisäisten Berliinin muurien muodostamiin vahvoihin katveisiin; jää vielä nähtäväksi.

Koko ajan pitää muistaa, että tiedämme todennäköisistä monista yhteisten asioiden hoitamiseen liittyvistä kuvioista eli politiikan kovasta todellisuudesta vasta jäävuoren huipun.


– – – – – – – – –
– – – – – – – – –


Paavo Lipposen Facebook- ja Twitter-tilit myös seurantaan

Perussuomalaisten kansan edustajan Jussi Halla-ahon ajattelematon Facebook – kommentti saa yhä korkea-arvoisempia arvostelijoita. Eilen Jussi Halla-ahon ja perussuomalaisten arvostelijoihin liittyi mahdollinen sdp:n tuleva presidenttiehdokas ja ainakin Kiinan keisarin tunteva Paavo Lipponen:

– ”Lipponen suomii kovin sanoin perussuomalaisia” –

SDP:n tuleva presidenttiehdokas Paavo Lipponen varoittaa perussuomalaisia demokratian perusarvoilla leikkimisestä. Lipposen mielestä nyt on tullut aika vetää selvä linja äärioikeistoon niin politiikassa kuin muutenkin koko yhteiskunnassa.

Lipposen mielestä on vaikea uskoa, että eduskunnan johtopaikoilla olevat ihmiset avoimesti halveksivat demokratiaa ja näyttävät selviävän siitä kuin koira veräjästä.”

* * *

Lipposen mukaan muutenkin yhteiskunnassa näyttää tulleen hyväksytyksi käydä kiinni vähemmistöön kuuluviin ihmisiin ja heidän oikeuksiinsa.

– Vastuu kuuluu meille jokaiselle. Jos tätä menoa katsellaan sivusta joko julkisuudessa tai jokapäiväisissä tilanteissa, hyväksytään maamme moraalista perustaa rappeuttava kehitys, Lipponen sanoi.


Lähde:
Yle Uutiset 18.2011 – Presidentinvaalit 2012

Lisätietoa ”demokratian perusarvoista Suomessa” netistänelikantainen toimintamalli

– – – – – – – – –
– – – – – – – – –

Uusi Suomi Puheenvuorossaan perussuomalaisten puheenjohtaja ja kansan edustaja Timo Soini vastasikin nopeasti Paavo Lipposelle: ” Lipponen ärähti”.

Joten salamointi jatkuu nyt takuuvarmasti myös ruohonjuuri- ja katutasolla. Niin kuin lienee tarkoituskin. Ainakin demareiden taholta katsottuna. Tulemme näkemään lähipäivinä uusia vyörytyksiä tästä aiheesta, jotka saavat paljon huomiota virallisen ja maksullisen median uutisvirroissa.

Toivottavasti kaikki perussuomalaisten kannattajat ymmärtävät, että muun muassa sdp:n entinen poliittisen osaston päällikkö Paavo Lipponen(kin) on hyvin huolissaan siitä, että sixpackin ja käärepaperikeskustan perustuslakien vastaisten valtaklikkien aika; törkeine tekoineen, on alkanut paljastumaan. Ihan oikeasti.

– – – – – – – – –
– – – – – – – – –


Muuten.

Yle Uutiset ei uutisoinut Lipposen jyrähdystä jostain syystä kameran kera? Eikä myöskään kertonut oliko Lipposta kuuntelemasta alle vai yli 10 henkilöä, joten jatkan rehellistä ja avointa pohdintaa siitä, mitä kaiken tämän Jussi Halla-ahoon ja nyt kaikkiin perussuomalaisiin kohdistuvan isoksi kasvaneen mediakohun takana on.

Suomen sisäiset Berliinin muurit murenemassa ja avautumassa 2011?

Omasta mielestäni Suomen eduskunnassa on käynnissä tällä hetkellä selkeä valtataistelu.

Kohta seuraavassa kuvassa Jussi Halla-ahon puheenvuoro eduskunnassa 13.9.2011 (koskee HE 60/2010 eli LJL 3/2011) kiteyttää mielestäni asian oivasti. Klikkaamalla hiirelläsi kuvaa, saat tekstin isommaksi.

1970-luvun toimintatavat vastaan vuoden 2011 mahdollisuudet

Jatketaanko Suomessa edelleen asioiden hoitoa 1970-luvulta periytyvällä tavalla? Ja jo tuolloin ”parlamentarismin” sisäpiiriin nostettujen avainhenkilöiden tosiasiallisella johdolla? Kolmen koon taktiikalla?

Korporatismi. Korpilampi. Konsensus.


– – – – – – – – –
– – – – – – – – –

Keskustan nyt eläkkeellä oleva ja pitkäaikainen valtioneuvoston valtiosihteeri Risto Volanen on myös noussut esiin Uusi Suomi Puheenvuorossaan 19.9.2011 kello 12:07 – ”Lipponen on oikeassa”:

”Kohtasin aikoinaan väittelyssä Veikko Vennamon. Hän puhui aivan kuin Timo Soini nyt. Vastaamatta ja vastuuta ottamatta hän sanoi kysyjän vähättelevän yleisöä.

On tärkeätä, että kaikki presidenttiehdokkaat ottavat selkeästi kantaa uuteen äärioikeistoon, jotta demokratian ja ihmisarvon kannattajat tietävät, mistä joukosta valita.”

Toivottavasti maan todellisen tavan erittäin hyvin tunteva eli alan mies Risto Volanen pitää artikkelinsa kommenttiosion avoimena.

Uudessa Suomessahan vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida artikkeleita.

Joko omalla nimellään tai sitten Uusi Suomi toimituksen hyväksymällä ja siten tiedossa olevalla nimimerkillä. Kirjoittaja voi myös laittaa kaikki tulevat kommentit oman ennakkotarkistuksensa piiriin.

– – – – – – – – –
– – – – – – – – –


Meinasi unohtua.

Mikä on mahdollisen sdp:n presidenttiehdokkaan Paavo Lipposen kanta perustuslain ”uudistamiseen” eli HE 60/2010 eli LJL 3/2011?

Tähän saatu vastaus videoklippinä ja tekstimuotoon purettuna avoimen internetin kautta kaikille kiinnostuneille avoimeen jakeluun. Samoin kuin kaikkien muidenkin jo presidenttiehdokkaiksi selviytyneiden vastaukset. Nimistä ja puolueista tulee itselleni ainakin mieleen kokoomuksen Niinistö, vihreiden Haavisto, keskustan Väyrynen ja rkp:n Biaudet.

Toivottavasti Ylekään ei enää ylenkatso tämän aiheen länsimaiseen journalismiin pohjautuvaa avaamista. Vain yhdessä toimien olemme enemmän.

– – – – – – – – –
– – – – – – – – –

Suomen sisäisten Berliinin muurien paikallistaminen ja purkaminen käyntiin

Vaikka käytännön elämä erottaa meistä valtaosaa jatkossakin, niin sosiaalisen median (SM); muun muassa Facebookin ja Twitterin kaltaiset, SoMe – sovellukset mahdollistavat Paavo Lipposelle ja hänen keisarilliselle kabinetilleen astumisen perusrahvaan pariin.

Vaikka sitten luotettavien nimimerkkien turvin. Jos he eivät jo runsaslukuisina täällä ole, niin toivotaan näin tapahtuvan. Sen minkä käytännön elämä erottaa, niin tietotekniikka kyllä yhdistää.

Paavo Lipposen paljon viljelemää sanontaa mukaillen.

Kyllä me tääkin kaikki kestetään, sillä Suomesta saattaa olla viimeinkin kehittymässä avoin, lämmin, ja ihan oikea länsimainen kansanvalta eli demokratia. Ehken jopa ensimmäisenä koko maailmassa.

Tosin se edellyttää sitä, että Paavo Lipponen omalta osaltaan ja keisarillisen kabinettinsa turvin pitää edustamansa vasemman laidan ja sen mahdolliset ääriliikkeet kurissa…

Eikä tässä kaikki.

”Uudistettu” perustuslaki HE 60/2010 eli LJL 3/2011 on siirretty nyt perustuslakivaliokunnan lopulliseen haudontaan. Eduskunnan toisen äänestyksen päivämäärä on tätä kirjoittaessani auki.

Toivoisinkin entisen eduskunnan puhemiehen Paavo Lipposen arvovallallaan vaikuttavan siihen, että kaikki asiaa koskevat perustuslakivaliokunnan kokoukset televisioidaan ja radioidaan suorina.

Hyvin mainostettuina ainakin virallisissa ja maksullisissa valtamedioissa.

Netin kautta tapahtuvaa jälkikatselu ja –kuuntelumahdollisuutta pidän tietysti itsestään selvänä nykyaikaisen asiakaspalvelun elementtinä. Yhdessä maailman huipputekniikan maista tämän toiveen toteuttaminen on tuskin mahdotonta?

Niin kuin on jo käynyt selväksi. ”Uudistetussa” perustuslaissa olevien 1§, 94§ ja 95§ koplaus kiinnostaa nyt suomalaisia todella paljon. Etenkin perustuslakivaliokunnassa tapahtuvien asiantuntijakuulemisten seuraaminen tulee nyt olla täysin avointa.

Samalla pääsemme näkemään, mikä on mahdollisen virheen ja harhaanjohtamisen tunnustamisen taso Suomessa 2011?

Avoimet kansalaiskeskustelut kaikilla 60/24/7 – kanavilla jatkukoot vapaina ja rehellisen kiivaina. Rauhan, rakkauden ja rispektin nimissä. Sitovan kansanäänestyksen selkeää tarvetta unohtamatta.

– – – – – – – – –
– – – – – – – – –


Juuri ennen tämän artikkelin julkaisuprosessiin siirtämistä 19.9.2011 eetteriin kello 13:19 ilmestynyt Yle Uutinen, josta pieni lainaus tähän loppuun:

”Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi kirjoittaa blogissaan, että opposition keskinäinen yhteistyö on vaikeaa.

Hän kirjoittaa, että perussuomalaisten pitää puolueena selkeästi soutaa pois kansanvallan sameilta vesiltä, jotta yhteistyö olisi mahdollista.”

”Kiviniemi: Yhteistyö perussuomalaisten kanssa vaikeaa”

Näin eduskunnassa ja Suomessa käynnissä oleva valtataistelu; sixpackin ja käärepaperikeskusta koalitio vastaan perussuomalaiset ja vasenryhmä, on vahvistettu korporatismikonsensuksen korkeimmalta mahdolliselta tasolta.

– – – – – – – – –
– – – – – – – – –


Aiheeseen liittyviä Suomi 2017 artikkeleita:

Hyviä uutisia numero 7

Hyviä uutisia numero 12

Hyviä uutisia numero 20

Hyviä uutisia numero 21


 

 

 

 

 

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, EU, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.