Eurovaalit 2009 ja avaamattomat vaalirahoitusilmoitukset tarkasteluun

Perustuslain ”uudistamisesta” kiinnostuneille tiedoksi:

HE 60/2010 on nyt saanut eduskunnan käsittelyissä uuden koodin eli LJL 3/2011. Lienee Lepämään Jätetty Lakiehdotus 3/2011?

Eduskunnassa perustuslakia käsiteltiin 13.9.2011 pidetyssä täysistunnossa. Nyt perussuomalaiset tuntuivat todellakin heränneen. Perustus- ja vaalilakiasiassa pidetyt; värikkäätkin, puheenvuorot ovat löydettävissä eduskunnan pöytäkirjasta PTK 32/2011.

Tämän päivän eli 15.9.2011 kuumimpia aiheita ovat olleet esimerkiksi Uusi Suomi Puheenvuorossa Jussi Halla-aho ja edelleen perustuslain ”uudistaminen” eli HE 60/2010 ja nyt myös LJL 3/2011. Klikkaamalla kuvaa saat sen ruudullesi terävämpänä.

Perustuslain uudistaminen ja Jussi Halla-aho puhuttavat ihmisiä sosiaalisessa mediassa (SM)

Käykäähän vilkaisemassa halutessanne tilannetta tällä hetkellä ja ottakaa osaa keskusteluun. Löytyy netistä hakusanasetillä – Uusi Suomi Puheenvuoro

Sitten etupainotteisesti toiseen tärkeään ja isoon aiheeseen. Vaalirahoitukseen ja sen läpinäkyvyyteen. Tästä Suomi 2017 artikkelista alkulämmitelyä aiheeseen > ”Harmaa hallinto Suomessa ja EU:ssa” > kokoomuksen meppi Alexander Stubbin avoimesti valaisemana.

Hallitus esittää Ylen 15.9.2011 uutistietojen mukaan europarlamentikko Ville Itälää Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäseneksi.

Helsingin Sanomat 13.9.2011 kertoi uutisessaan” Risto E.J. Penttilä nousemassa europarlamenttiin” tilanteesta näin:

”Nykyinen tilintarkastusvaliokunnan jäsen, keskustan Olavi Ala-Nissilä olisi halunnut jatkaa tehtävässä myös toisen kuusivuotiskauden. Pääministeripuolue kokoomus kuitenkin haluaa paikan itselleen.”

Vaalirahoitusilmoitusten täydentäminen ei ole koskaan liian myöhäistä

Siksi on syytä nostaa esiin avoimesti Itälän ja Penttilän selustojen varmistusoperaatio. Operaatio koskee vaalirahoittajien avointa ilmoittamista.

Eduskunnan puhemiesten, Heinäluoma/sdp ja Ravi/kok, vaalirahoitusten avaamattomuuden tilannetta kävin jo aiemmin läpi. Toivottavasti he molemmat ryhdistäytyvät pikaisesti ja saattavat omat vaalirahoitusilmoituksensa länsimaiselle perustasolle. Nimenomaan kaikkien vaalirahoittajien avoimen nimeämisen suhteen.

Niin kuin varmasti muistatte, niin eduskunnan puhemieheksi pääsemisen keskimääräinen vaalibudjetti on tällä hetkellä luokkaa 65 000 euroa/per vaali.

Risto EJ Penttilän kieltäytyessä mepin tehtävästä; Petri Sarvamaa noussee tilalle

Mikäli Keskuskauppakamarin toimitusjohtajana toimiva Risto EJ Penttilä kieltäytyy ottamasta työtehtävää europarlamentissa vastaan, niin toimittaja Petri Sarvamaa noussee sitten hänen sijalleen. Kahden purkautuva jatkokauppa onkin näin ollen kolmannen jättipotti.

Eikä siinä mitään. Aikaa tämän tilanteen varmistumiseen on puoli vuotta, joten uskon heidän kaikkien omalta osaltaan saattavan vaalirahoittajatietonsa ajan tasalle. Näin he toimillaan purkavat mahdollisesti ehken jo unohduksiin, mutta vireeseen jääneet miinakentät takanaan.

Alla olevat kuvakoosteet kertovat Teille avoimesti sen, minkälaisista vaalirahasummista näiden kahden kokoomuksen europarlamentaarikoksi päässeiden voittoisissa vaalikampanjoissa puhutaan.

– Klikkaamalla kuvakoostetta hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana –

Vain vaalirahoittajat tietämällä voidaan arvioida vaaleilla valitun päättäjän sidonnaisuuksia.

Ilmaista lounasta kuin mitään vaatimatonta vaalilaskun maksajaa ei ole olemassa.

Joskus joku luulee, että huoli vaalirahoitusten jälkikäteen tapahtuvasta avaamisesta ja vaalirahoittajien nimeämisestä on turhaa, niin kannattaa muistaa, että toimittaja Petri Sarvamaa on kirjoittanut nasakan artikkelin pääministeri Mari Kiviniemen edelleen avaamattomasta vaalirahoituksesta. ”Pääministeri Kiviniemen vaalirahoitus” – Uusi Suomi Puheenvuoro 25.2.2011.

Eduskuntavaalien 2011 vaalirahoitusilmoituksista tai puolueiden vaalirahoituksista ei ole käsittääkseni huomattu mitään puutteita tai hämärää. Siksi rauhallista on ollut sillä rintamalla. Ainakin mediavirrassa. Myös täällä sosiaalisen median (SM) puolella. Pois lukien tietysti tuo puhemiesten vaalirahakeissi.

HUOMIOITAVAA:
Kansanedustajien, europarlamentaarikkojemme ja varasijalle päässeiden vaalirahoitusilmoitukset eduskuntavaaleista 2011 sekä eurovaaleista 2009, täysipitkinä euroversioina, löytyvät tässä valtiotalouden tarkastusviraston (VTV) 60/24/7 – osoitteessa.

Ilmoitukset on annettu uuden vaalirahoituslain mukaisesti, jonka väitettiin lisäävän vaalirahoituksen avoimuutta ja vaalirahoittajien näkyvyyttä…

Toimittaja Petri Sarvamaan ei ole toistaiseksi tarvinnut vaalirahoitusilmoitusta jättää, koska hän ei päässyt eurovaaleissa 2009 ensimmäiselle varasijalle. Toivottavasti kuitit ja kampanjan tilitiedot ovat hänellä; tässä yllättävässä, mutta iloisessa tilanteessa tallessa.

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): EU, eurokupla, finanssikusetus, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.